Na początku witam wszystkich bardzo serdecznie!
Zdecydowałam się na prowadzenie bloga, ponieważ mam nadzieję, że:
*dostanę tu wsparcie
*dobre rady
*obniżę swój bf jak tylko się da :)
Moim celem jest redukcja tkanki tłuszczowej, a w dalszej kolejności ładna, sportowa sylwetka.
Dane:
Wzrost: 173-174 cm
Waga: 76 kg
Poziom tkanki tłuszczowej: 28%
Obwód 1 cm poniżej pępka- 90-94 cm
Obwód uda: 61,5 cm (mierzę zawsze na bliźnie :D)
Obwód łydki: ehh... 44-44,5 cm
Przedramię: 25,5 cm
Biceps: 29,5 cm- 30 cm
W ostatnich 2. podane bez napinania :D
Cóż... Moja przygoda z redukcją zaczęła się ok. 20 lipca tego roku. Redukowałam się do ok. 20 pażdziernika. Pozbyłam się 20 kg :). Waga wyjściowa: 100 kg... Wiem, że dużo- ale ważne, ze sukces jest :D. W międzyczasie doszło jakoś te 4 kg... Czyli razem -24. Obecnie mam 76 kg. Dieta była, bieganie, siłownia- obwodowy i aeroby, suple typu: thermo fat burner, fat transporter, clenburexin, lkarnitynka itp itd. + witaminki :D
Dotychczasowa dieta przedstawia się następująco:
B: 2g-2,05 g/kg ciała
T: 0,8-0,9 g/kg ciała
W: 1,6 g/kg ciała
Przykładowy jadłospis:
7:30
2 jajka got. na miękko (jedno 60 g), kromka chleba razowego 25 g + 2. plastry polędwicy
9:30
Jogurt naturalny 150 g + 50 g pestek ze słonecznika
11:30
3. plastry polędwicy + 2. kromki razowego (2x 25g)
13:30
Jogurt naturalny 150 g + 50 g pestek ze słonecznika
15:30
Mintaj (150g) lub 120 g kurczaka z uda, lub 100 g piersi. Do tego warzywka, zresztą do każdego posiłku daje warzywka, przynajmniej 100 g.
17:30
2. kromki razowego (2x25g) + 3. plastry polędwicy + 50 g twarogu chudego
I TU IDĘ SOBIE NA SIŁOWNIĘ ZAZWYCZAJ LUB ĆWICZĘ W DOMKU :)
20:00/20:30/21:00 zależy jak się wyrobię
150 g twarogu chudego + koperek, czasem warzywka do tego
3 x w tyg siłownia, obwodowy, wykonuję ok. 15-16. ćwiczeń, 4. obwody po 8. powtórzeń, ciężar na max.- poniedziałek/środa/piątek
Przed siłowym 10 min. rowerek jako rozgrzewka, po siłowym 20. min rowerek. Mam w planach zacząć się bawić z bieżnią :)
W domku (rozgrzewka z ekspanderem)
WTOREK, CZWARTEK- 8. minute ABS. + łydki wspięcia z hantlami 2 x 5 kg, stoję na książce :) 2. nogi 4 x 15. powtórzeń i każda z nóg 10 powtórzeń x 3
SOBOTA, NIEDZIELA- 8. minute: ABS, BUNS, LEGS & ARMS ;]
Obecnie już się wdrożyłam, redukcja rozpoczęta od ok. 20 listopada, teraz biorę rano: 1. kap. TSE + 1. Dyma Burn. Przed treningiem: to samo co rano. Do tego dorzucam witaminki przedstawione na foto :).
Później postaram się dodać zdjęcie, chociaż jeszcze się zastanowię. Mogę wysłać na maila jak ktoś chce. Efekty po 1. redukcji są ogromne :) <-- tak twierdzą inni :D
Mój blog treningowy: http://www.sfd.pl/Koluszek/BLOG-redukcja-t365743.html