[...] i omega-6. Proces tłoczenia, jak i późniejszej rafinacji odbywa się w wysokiej temperaturze, w trakcie rafinacji osiągając ponad 200 st. C. Olej poddawany jest intensywnej obróbce: hydratacji, odkwaszaniu, odbarwianiu i dezodoryzacji, zmieniającej jego skład i właściwości. Różnice pomiędzy olejem tłoczonym na zimno a rafinowanym są wyraźne %-)
[...] nie powinno dojść do negatywnych zmian w jej składzie kwasów tłuszczowych. Możesz więc używać jednej oliwy z oliwek extra virgin, z pierwszego tłoczenia do spożywania na zimno, np. surówek, jak i smażenia. Warto również zwrócić uwagę na najlepsze tłuszcze używane do smażenia: https://potreningu.pl/articles/4681/czy-na-oliwie-mozna-smazyc [...]
[...] Dostępny mam również w domu na dzień dzisiejszy drążek do podciągania oraz hantle 13 kg To niewiele ale na początek wystarczy. A wiem z własnego doświadczenia, że w zimie, kiedy ćwiczę w domu mam za***istą motywację do treningu - wieczór, na dworze zimno i śnieg , a ja sobie elegancko ćwicze przed lustrem przy muzyce jaką lubię. Pozdrawiam !
Zmieszaj płatki owsiane z odzywka białkowa szybkie i wygodne. Takze polecam omlet z jajek i płatkow owsianych obie opcje nadaja sie do jedzenia na zimno ;)
[...] razowy, ciemne pieczywa typu graham, ryż brązowy oraz wszelkie jego odmiany, amarantus itp. - 30% kcal powinno pochodzić z tłuszczy Najlepiej wybierać oleje tłoczone na zimno nierafinowane tj: olej lniany, olej słonecznikowy, olej rzepakowy, olej ryżowy, migdały, orzechy włoskie, migdały itp. Diety tutaj nikt Ci nie ułoży, o zbyt długi [...]
kur.. o co chodzi w tym poście bo każdy o czym innym pisze chcesz smażyc schyab to smaż na smalcu, ale lepiej ugotowac a oliwe zjesc w sałatce lub samą, byle na zimno
A jak z tym przegrzaniem? Jak rozpoznań przegrzanie i jak ocenić ilość potrzebnego ubrania, tzn, że np. włożyć na siebie 2 bluzy , aby nie było za zimno, a jednocześnie nie przegrzać się ?
[...] jest ... obróbka jakakolwiek ryb zmniejsza ilosc omega-3 nawet o 95% .. przetworzone termicznie puszkowce to guwno, prawie bez kwasow tluszczowych .. wedzone - to samo guwno, chyba ,ze na zimno ale wtedy benzopiren :P jedyne pewne zrodlo omega-3 to tran, kapsy i surowe ryby :P ale dostan w polsce surowa rybe dosc swieza zeby sie nie zerzygac :P
To może być tzw. ''zimno''... Gdy człowiek się przeziębi i jakas infekcja się dostanie do układu odpornościowego to organizm się broni i infekcja ''wywala'' na zewnątrz, zazwyczaj wlaśnie na wargach... Można to zasuszyć np pastę do zębów na to zalóż i noś jakas godzine i się zasuszy...
zimno, tzn. opryszczka jest mega zaraźliwa.. wiem cos na ten temat bo zdarzają się takie okresy, ze często się z nią borykam. jakie wy stosujecie formy leczenia opryszczki? czy ktoś z was leczy sie lekami przeciwwirusowymi?
orzechy wyjda Cie drozej ;-) jak nie chcez oliwy to kup chociaz olej rzepakowy tloczony na zimno 0,5l ok 6zl w Lidlu np.kupisz, rame zamien na maslo, moze zbyt monotonnie jadasz skoro po jakims czasie Cie to nudzi, roznicoj bardziej zrodla b/w/t, naucz sie przygotowac nowe potrawy Ok czyli wymienić te tłuszcze i dieta bedzie dobra tak?
"na chama" czyli bardziej niż to jest mozliwe tzn w większym zakresie niż możesz bo sobie coś zerwiesz/naciągniesz i będzie źle. Rozciągaj się po treningu siłowym, wtedy mięśnie są rozgrzane, bardziej podatne na rozciąganie, takie rozciąganie "na zimno" zwiększa ryzyko zerwania/naciągnięcia. Pzdro