[...] tj. białe pieczywo, białe makarony itp. Kwestia produktów mięsnych, tutaj należałoby skupić się na mięsach chudych (pierś z kurczaka, pierś z indyka, polędwica wieprzowa, ryby). Jeżeli chodzi o tłuszcze to wszelkiego rodzaju tłuszcze roślinne nie rafinowane najlepiej tłoczone na zimno (tj. olej słonecznikowy, olej rzepakowy, olej lniany).
Majonez zastąp jogurtem naturalnym, miód rano rozrób z wodą i wypij go po treningu, przegryzając bananem, a tą czekoladę możesz dodać do porannej owsianki. Mam rozumieć, że lniany pijesz na zimno, bądź polewasz coś a nie smażysz na nim np. tych warzyw?
Teraz to ku*** nawet nie jestem pewny co mam bo jest taki maly guz pod sutem a jak jest zimno to sutek jest normalny... aha i mam to tylko na jednym sutku... nie zamierzam nawet brac tej omy ale pytalem tak z ciekawosci. Jesli ktos moze jeszcze pomoc to czekam na odp.
jeśli to nierafinowany i tłoczony na zimno to jak najbardziej, tylko że ten olej jest droższy od oliwy z oliwek bo tej tani marketowy jest kiepski. 20g do jakieś sałatki czy czegoś tam mozesz dodać