[...] 0 białek, 49,8 tłuszczy) ale zeby caly czas tej oliwy nie pic to mozna zjesc nasiona słonecznika 25g rano i wieczorem ( 50g = 9.3 węgli, 21,85 tłuszczy, 12,2 białka) lub orzechy włoskie 25 rano i 25 wieczorem (50g = 5,75 węgli, 30 tłuszczy, 8 białka) czy nie za bardzo??? Współczynnik BMR 2242.43 Aby utrzymać wagę Kalorie 3868.19 [...]
[...] ale nie trzeba. Można również inaczej go używać. Powiem, ze uzywalbym go tylko do smazenia. najważniejsze żeby urozmaicać-różnicuj źródła tłuszczu-oliwa,olej lniany,migdały,orzechy włoskie/laskowe,pestki dyni,masło dobrej jakości 82% tłuszczu Jak napisalem wyzej, kokosowy tylko do smazenia bym dawal, natomiast do posilkow pije lniany, na zmiane [...]
[...] 0 białek, 49,8 tłuszczy) ale zeby caly czas tej oliwy nie pic to mozna zjesc nasiona słonecznika 25g rano i wieczorem ( 50g = 9.3 węgli, 21,85 tłuszczy, 12,2 białka) lub orzechy włoskie 25 rano i 25 wieczorem (50g = 5,75 węgli, 30 tłuszczy, 8 białka) czy nie za bardzo??? Współczynnik BMR 2242.43 Aby utrzymać wagę Kalorie 3868.19 [...]
Czy orzechy włoskie podczas obróbki termicznej(np pieczenia) tracą o3? Na pewno utlenienie kwasów tłuszczowych zajdzie. Do pieczenie lepiej stosuj wiórki kokosowe.
Zależy od tego z jakich źródeł pochodzi reszta tłuszczów. chodzi mi o nienasycone i nie wiem co będzie lepsze czy migdały, orzechy włoskie, nerkowce czy dobrać smakowo? Zmieniony przez - mariuszpruszek w dniu 2013-06-25 13:25:35
a 100 ml mozna uznac jako 100g? i czy w takim martini są syfy typu cukier, syrop gluk-fruktozowy itp? bo składu nie ma nigdzie, a lubie to czasem wypić :P A no i te wczesniejsze pytanie, bo nikt nie odpowiedzial, czy przy zamrażaniu orzechy włoskie tracą o3? Zmieniony przez - fighter7 w dniu 2013-06-25 15:25:39
gdzie najlepiej przechowywać obrane orzechy włoskie? w lodówce? Najlepiej w papierowym worku (jeżeli są świeżo obrane). W miejscu suchym, bez dostępu światła, wilgoci.
miecho upieczone+ryż ugotowany/chleb razowy + warzywa + orzechy włoskie/laskowe migdały w pojemniku i gotowe albo kanapki z razowego i miecha w środku albo jaja ugotowane+ warzywa + orzechy jw/migdały Zmieniony przez - PK_Kaczor w dniu 2012-07-02 12:29:39
zapewne przetrenowanie.. tydzień ewentualnie dwa przerwy zrób ja mam kwasy na poziomie nasycone:jednonienasycone:wielonienasycone 30%:40%:30% tak jak rush comes pisał olej lniany, alternatywą może też być słonecznik lub orzechy włoskie żeby podnieść tłuszcze w.nienasycone
Co do tłuszczy wygląda u mnie to tak: nasycone 21%, wielo 40%, jedno 39%. Ogółem 120 g T przy wadze 73kg, 1,7g na kg masy ciala. co dodac a co odjac by polepszyc proporcje? glowne zrodla tluszczy w mojej dziennej diecie to: orzechy wloskie (40-50g), zoltka jaj (2 jaja), oliwa z oliwek (30ml), pestki dyni (30g), siemie lniane (30-35g).
Nie chcąc zakładać nowego tematu, pytanie do s.m.p.a, jednak opinie innych też mile widziane. Zgodnie z tym co pisałem w innym poście obliczyłem zapotrzebowanie średnio na 2650 kcal, planując się troszkę poredukować obetnę z tego 300 kcal. Spróbowałem podciągnąć pod te wyliczenia dietę LC i wyszło coś takiego (podaję przykładowy dzień): I posiłek: [...]