Wszędzie widze opinie że orzechy włoskie są lepsze od laskowych. Właściwie sądze, że większość głosi takie tezy opierając się na intuicji itd. Postanowiłem zrobić porównanie wartości orzechów laskowych i włoskich. 1. Białko - w zasadzie po równo 2. Wartość energetyczna - wyższą mają włoskie 3. Kwasy tłuszczowe jednonienasycone - czyli najzdrowsze [...]
Witajcie, czy inne orzechy są tak samo pożądane jak włoskie? Ponieważ chciałbym dodać jakieś do posiłku przed snem, ale niestety włoskie strasznie mi nie smakują.
[...] Źródła witaminy B1 Źródłem Witaminy B1 są produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. ,Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy technologiczne polegające na [...]
[...] Źródła witaminy B1: Źródłem Witaminy B1 są produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy technologiczne polegające na [...]
[...] Ciebie najistotniejsze gdyż organizm nie jest w stanie sam ich wytworzyć, a są one niezbędne do jego prawidłowego funkcjonowania. Ich najlepszymi źródłami są ryby morskie, orzechy, pestki, nasiona, jajka i oleje roślinne (lniany, z pestek winogron, słonecznikowy...). zobacz świetną tabelę ze składem tłuszczy: [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] Węglowodany: kasze, ryże, owoce, warzywa, płatki owsiane, chleb razowy Tłuszcze: oliwa z oliwek, olej rzepakowy, masło orzechowe (nie z orzechów ziemnych), ryby, jaja, orzechy włoskie i laskowe, migdały Kiedy już wybraliśmy produkty, które nam zasmakują, układamy dietę zgodni z dekalogiem żywieniowym: [...]