SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Nie znaleziono "ma3o jedzenia". Wyświetlono wyniki dla:

mało jedzenia

  • W sumie nie powinienem się dziwić, że mity i kłamstwa mają się dobrze, gdyż w naszym kraju ok. 30% ludzi wierzy w homeopatię, a 61% w to, iż GMO są wyjątkowo szkodliwe dla zdrowia. Dodać należy, iż 21% naszych rodaków wierzy w to, iż szczepienia powodują autyzm (autyzm mają powodować milionowe części grama różnych związków zawarte w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11476 Data: 2018-01-21 11:02:21
  • Cholesterol powoduje raka?

    Artykuł
    Zdrowie

    [...] no jak to możliwe?! (ironia) Mężczyźni, którzy częściej sięgali po alkohol, byli narażeni na 42% większe ryzyko raka. Mężczyźni, którzy rzadziej pili (i przy tym jedli mało jajek) byli narażeni na 40% mniejsze ryzyko pojawienia się raka. Kto o zdrowych zmysłach przypisze pojawienie się raka jedzeniu jajek, skoro od dziesiątek lat wiadomo, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1085 Data: 2022-06-20 06:26:48
  • Coraz więcej osób ma problem z odkładaniem się nadmiarowej tkanki tłuszczowej. Jednocześnie czasopisma, filmy, reklamy, materiały internetowe prezentują szczupłe, niejednokrotnie atletyczne sylwetki. Bardzo często zdarza się, iż młodzi mężczyźni porównują się do zawodowców, którzy poświęcili 10,20 czy 30 lat życia na harówkę, niejednokrotnie przy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9614 Data: 2020-05-17 14:52:24
  • Co powiesz na kilka wskazówek, które mogą natychmiast wpłynąć na Twoje efekty podczas stosowania diety i ostatecznie szybciej doprowadzić Cię do wyznaczonych celów? Chcesz uniknąć pułapek dietetycznych, ciągłego głodu i zmęczenia, związanych ze stosowaniem diety? Nie rozpaczaj, jeśli zboczysz z właściwej drogi Każdemu czasami zdarzają się gorsze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6323 Data: 2019-09-02 19:09:03
  • Dlaczego mój brzuch jest wzdęty?

    Artykuł
    Fitwoman (uroda)

    [...] sprawdź to. Podsumowując Najczęstsze przyczyny wzdęć to nietolerancje pokarmowe, połykanie jedzenia (jedzenie w stresie, zbyt szybkie jedzenie), zaparcia (zbyt mała ilość błonnika w diecie, za mało ruchu, za mało wody), retencja wody (na tle hormonalnym lub z powodu nieprawidłowej diety – zbyt dużo przetworzonej żywności, za dużo soli).

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13436 Data: 2018-10-02 12:23:42
  • Często mówimy „jestem głodny jak wilk”, „byłam głodna i musiałam coś zjeść”. Co to znaczy być głodnym? Odpowiedź nie jest tak prosta, jak mogłoby się wydawać. Słownik określa głód jako silną potrzebę lub pragnienie jedzenia. Podsumowując Na co dzień wybieraj pełnowartościowe potrawy i jedz powoli. Naucz się doceniać naturalną słodycz świeżego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4907 Data: 2018-11-22 13:36:18
  • Czerwone mięso - zdrowe czy niezdrowe? Jeść czy nie jeść?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zinterpretowane? Zmniejszenie liczby przypadków cukrzycy o 12 na 1000 osób przy ograniczeniu podaży przetworzonego, czerwonego mięsa do 3 porcji w tygodniu, nie jest wcale mało istotne, a tak twierdzą Bradley C. Johnston i wsp.! Po czwarte, Bradley C. Johnston i wsp. twierdzą, iż badania obserwacyjne nie są wiarygodne i posiadają niską wartość [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2341 Data: 2019-10-05 17:56:18
  • Czy masz wrażenie, że cały czas jesteś głodny? Niby zjadłeś posiłek, ale chwila moment i znowu szukasz jakiejś przekąski. Co sprawia, że masz taki apetyt? Co wpływa na to, że Twoje ciało domaga się nadprogramowego jedzenia? Czytaj dalej, żeby dowiedzieć się więcej i móc przeciwdziałać skutkom podjadania, chroniąc tym swoje zdrowie i sylwetkę. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 731 Data: 2023-10-03 08:56:55
  • Jakoś tak już jest, że zimą trudniej nam zadbać o fit sylwetkę, a łatwiej przybrać kolejne kilogramy. Statystyki pokazują, że podczas długich i mroźnych miesięcy wzrost wagi wynosi średnio o 1,5 kg. Dobrze jest, jeśli podczas wiosennych, ciepłych dni, te kilogramy idą w niepamięć. Niestety nie zawsze tak jest i te dodatkowe kilogramy zostają z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3623 Data: 2018-09-26 11:37:25
  • W Internecie zwykle masz do czynienia ze skrajnościami. Niestety w życiu zjawiska niezwykle rzadko mają charakter zero-jedynkowy, bez odcieni szarości, bez zróżnicowania i bez przyjęcia pewnej skali. To znaczy, nie można definitywnie określić, iż cukier jest trucizną, bez podania, w jakiej ilości jest codziennie zjadany, bez określenia czy dana [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6314 Data: 2017-11-11 13:43:38
  • Dieta DASH - hit czy kit?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W ciągu ostatnich 50 lat w Stanach Zjednoczonych klinicyści zaobserwowali wzrost występowania chorób, w tym nadciśnienia tętniczego (HTN), cukrzycy, nowotworów, otyłości i choroby wieńcowej (CAD). Szacuje się, że codziennie z powodu chorób serca w Stanach Zjednoczonych umiera 2000 osób. Przewlekłe choroby związane z otyłością stały się głównymi [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1456 Data: 2019-10-25 19:44:32
  • Białko serwatkowe i oporna skrobia: odchudzanie i zdrowie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Skrobia występuje w makaronach, kukurydzy, kukurydzy woskowej, ziemniakach, kaszach (np. gryczanej), jęczmieniu jarym, ryżu (białym, brązowym), płatkach owsianych (muesli), mące (także ziemniaczanej), a nawet w niedojrzałych (zielonkawych) bananach. A czym jest oporna skrobia? Co warto zapamiętać? W badaniach naukowych wykazano, iż np. chłodzenie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1683 Data: 2023-01-02 07:32:20
  • [...] Kiedyś byłem na tygodniowym obozie treningowym, treningi odbywały się 2 lub 3 razy dziennie, jedzenia było sporo, ale uwzględniając to, co wiem obecnie, nadal o wiele za mało. W tamtych czasach można było tylko pomarzyć o odżywkach węglowodanowo-białkowych. W konsekwencji, po zakończeniu obozu okazało się, że na wadze jest spory ubytek kilku [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4613 Data: 2021-07-14 13:51:10
  • „Jedzenio-fobia”, czyli niezdrowe podejście do diety

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] to niemal każdy spożywa je choćby „od czasu do czasu”. „Straszenie” negatywnymi skutkami spożywania łakoci wydaje się więc sensowne (w praktyce i tak jest niestety mało skuteczne), ale trzeba pamiętać, że jeśli przyjmie nieodpowiednią formę i zahaczać będzie o przesadę, to albo stanie się totalnie niewiarygodne, albo też – u osób [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7122 Data: 2017-03-28 11:17:24
  • [...] aktywności fizycznej, wyraźnie stracił wszystkie mięśnie i sylwetkę, którą wypracował podczas treningów w szkole. Poczuł, że zdecydowanie za dużo imprezuje oraz je, a za mało aktywnie wykorzystuje swój czas. Złapał fizyczny i psychiczny dołek. Pewnego dnia przeglądając strony w Internecie, natknął się na zdjęcie Pham Flexx Vu (kulturysta [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3365 Data: 2018-04-22 21:15:37
  • [...] niewielkie ilości tłuszczu są składowane w mięśniach, jest to energia zmagazynowana i przeznaczona do lokalnego użycia w pracy o średniej i niskiej intensywności, wytrzymałościowej. Tego rodzaju tłuszcz mają w większej ilości kolarze, biegacze, triatloniści, pływacy itd. Im częściej trenujesz aerobowo, tym większa szansa, że zwiększysz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1905 Data: 2022-09-13 16:04:13
  • Jak w każdej innej dziedzinie życia, również i w redukcji tkanki tłuszczowej, jeśli chcesz osiągnąć sukces, musisz planować z wyprzedzeniem swoje działania, a potem przestrzegać określonego planu. W dzisiejszy artykule poznasz 10 przykazań udanego spalania tkanki tłuszczowej. Jeśli sumiennie się do nich zastosujesz, z pewnością zobaczysz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 48365 Data: 2018-05-09 13:47:38
  • Redukcja tkanki tłuszczowej nie jest procesem szybkim ani łatwym. Organizm względnie łatwo gromadzi nadmiar energii w postaci trójglicerydów, ale mobilizuje rezerwy energetyczne powoli, niechętnie i w ostateczności. Można powiedzieć, iż cały zgromadzony w ustroju tłuszcz jest oporny, choć tak naprawdę ścisłą definicję spełniają tylko określone [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8781 Data: 2020-12-16 08:45:46
  • Jak walczyć z hormonem głodu?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] dociera do mózgu i tym więcej musimy zjeść, żeby się nasycić. Jest to ważna kwestia w aspekcie rozcieńczania diety. Wiele osób rozbija posiłki podczas dnia na kilka bardzo mało kalorycznych, przez co podnosi się poziom greliny, co skutkuje mniej efektywnym procesem odchudzania. Odpowiedni poziom leptyny jest bardzo ważny w okresie redukcji [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7684 Data: 2017-06-30 09:20:51
  • Żywieniowe wyzwania i problemy młodych sportowców

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Wyzwania młodego sportowca, czyli garść podpowiedzi, jak sobie radzić z wybranymi problemami. Pogodzenie aktywności sportowej, na poziomie ciut wyższym niż zupełny amator, z nauką w szkole, stanowi często trudne wyzwanie, stojące przed młodym sportowcem.  Czy naprawdę chcesz, przystępować w takim stanie do swojego treningu? Wątpię! A przecież [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5289 Data: 2021-03-24 14:17:55