SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

jaja po

  • [...] która Ci wyjdzie, rozłożonej na przynajmniej 5 posiłków. Niech to będą wartościowe źródła makroskładników a nie jakieś serki, jogurciki, owoce i inne badziewie. Chude mięso, jaja, chudy twaróg, do tego ryż/brązowy makaron/kasza, zdrowe tłuszcze, czyli oliwa z oliwek, olej lniany lub ryżowy, tran. Sporo warzyw. Przez pierwszy tydzień czy dwa [...]

    Odpowiedzi: 84 Ilość wyświetleń: 19205 Data: 2014-04-11 12:26:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 200 g białka dziennie tylko w czym?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    hej. 200 nie tak trudno dostarczyć, sam jem podobną ilość. Przykładowo rozkładasz 200 na 5-6 posiłków co 3 godziny. Może to wyglądać mniej więcej tak: 9:00 4 jaja kurze 26g, 50g twarogu 9 g = 35 g, niewielkie ilości też masz w pieczywie pełnoziarnistym i orzechach jeżeli takowe uwzględniasz w śniadaniu 12:00 200g mintaja 33g, 150g łososia, [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-29 01:39:00 Szacuny postu: 3 (cały temat: 0)
  • leczenie pregnylem...

    Post
    Doping
    PRO

    [...] 14kg(ale kiedys mialem podobna sile) ale jechalem tez na kreatynie przez ten miesiac... co do dawek to wydaje mi sie ze podaje sie takie duze przy chorobach, zeby zmusic jaja do wiekszej pracy skoro przez długi czas sie tylko obijały... te 5000 to mysle ze wcale nie jest tak duzo, zadne cycki(chodz lipomastie mam od dawna) mi nie powstaly ani [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 15068 Data: 2011-12-21 15:36:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Koktajle w diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1730 Data: 2021-07-16 17:10:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening całego ciała - masa.

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    Przejeżdżasz tygodniowo 100 km na rowerze i brak Ci wytrzymałości żeby zrobić 15 przysiadów bez obciążenia?? Robisz sobie jaja? https://www.youtube.com/watch?v=FlwDAZ7SSwY&t=1s https://www.youtube.com/watch?v=iGK0rHkOoVA Masz gotowce, rób taki trening 2-3 x w tygodniu, jak za ciężko: ucinasz na początku objętości i stopniowo dopiero jej dodajesz, [...]

    Odpowiedzi: 759 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-05-22 08:59:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Masa czy redukcja

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1434 Data: 2021-07-19 08:09:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kevin Levrone, transformacje i powroty

    Post
    Aktualności - Kulturystyka i Fitness
    PRO

    Dokladnie tak. Trojboisci moga trzepac jaja o parkiet a tu maja dzialac czworoglowe. Posladkowe dostaja mocno przy atg nie wiem czy u kazdego ale ja mam 2 dni " bol dupy" po nogach jak schodze nisko

    Odpowiedzi: 2546 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-25 13:49:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - obliczenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 876 Data: 2021-03-24 15:59:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Miejscowy spalacz tłuszczu (brzuch)

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Od wielu lat na rynku spalaczy można znaleźć preparaty transdermalne, które mają działać miejscowo. Niestety żaden z nich nie zrobił z nich kariery. Dlaczego? Po pierwsze, te najsilniejsze zawierające nielegalne substancje, wymagają nośnika, który jest nieprzyjemny w stosowaniu i często powoduje odczyny skórne, alergię, wysypki czy świąd. Mogą [...]

    Odpowiedzi: 55 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-05-15 21:29:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak szybko przytyć?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] by większość rzeczy dostarczać z wartościowych źródeł, ale możesz sobie pozwolić na odstępstwa ze źródeł mniej preferowanych ;-) Preferowane źródła białka: mięso, ryby, jaja, twarogi, sery, odżywki białkowe, mniej preferowane źródła białka to przetwory mięsne (szynki, mielonki itp) Preferowane źródła tłuszczu: mięso, ryby, jaja, sery, oliwa [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1051 Data: 2020-06-27 07:30:48 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - rekonwalescencja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 795 Data: 2021-03-19 13:46:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odstający brzuch mimo niskiej wagi.

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] Następnie rozłożyć kalorie pomiędzy makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2415 Data: 2020-09-27 12:42:14 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Problem z redukcja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! W okresie redukcji należy zacząć od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, a następnie odjęcie około 10% kalorii. Zapotrzebowanie obliczysz tutaj:

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1052 Data: 2021-01-29 11:12:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pierwsza część redukcji i co dalej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] Pamiętaj o odpowiednim podziale na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1053 Data: 2021-09-09 15:37:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tkanka tłuszczowa

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 703 Data: 2021-02-10 07:13:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ludzki. Zapłodniona samiczka ( wielkości 0,3 do 0,4 mm) przenika w głąb skóry i żłobi w warstwie rogowej ślepo zakończoną linijną norę świerzbowcową i składa 2-3 jaja, ginie po kilku tygodniach. Z jaj tych wylegają się larwy, które po 3 tygodniach przekształcają się w dorosłe osobniki. W ostatnich latach wzrosła ilość osób zakażonych [...]

    Odpowiedzi: 45 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-01-26 15:35:25 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • dieta na rzeźbę bez utraty mięśni!!! Do oceny!!!!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] 0,5% 300g 11/2/15 musli z owocami suszonymi 50g 4/2/32 orzechy arachidowe 50g 7/34/2 razem 22/37/49 posiłek 2 udo z kurczaka 200g 22/13/0 kasza gryczana 100g 13/3/63 jaja gotowane 180g 20/15/1 razem 54/31/64/ posiłek 3- po siłowni pierś z kurczaka 200g 43/3/0 kasza gryczana 100g 6/2/32 banan 200g 2/1/44 razem 58/6/107 posiłek4 mintaj [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-03-29 08:40:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co daje bcca?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] z zewnątrz gdyż nasz organizm nie jest w stanie wyprodukować go samodzielnie. Jeżeli szukamy tego aminokwasu w pożywieniu warto sięgnąć po mięso, produkty nabiałowe, jaja, ryby oraz niektóre warzywa. Leucyna ma bardzo dobre właściwości antykataboliczne, ogranicza wytwarzanie kortyzolu zatem sprzyja zarówno budowie masy mięśniowej jak i [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-12-17 20:11:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy dieta jest ważna do wyrzeźbienia ciała ?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Ćwiczenie czy trening siłowy daje bodziec organizmowi do wzrostu, ale organizm musi mieć z czego budować mięśnie. Dlatego bardzo ważne jest odżywianie w trakcie budowania masy mięśniowej i spożywanie więcej kalorii niż organizm potrzebuje. Zanim zaczniesz warto zacząć od obliczenia jak dużo kalorii potrzebujesz, tutaj znajdziesz wzór - [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1621 Data: 2021-04-30 07:33:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kurdę, trzeci dzień jem po dwie tabletki i do tego tylko esselive forte + 5 dużych posiłków dziennie. dieta to to może do końca nie jest ale, są to jaja, szynka, ryż, cycki z kury, makaron, kiełba, nabiał :) Ale zastanawiam się czy jakieś witaminki są konieczne ? Czy wystarczy rutinoscorbin, witamina C ? Wapno ? To akurat mam.

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-17 19:33:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)