Tested_MahlerA te z biedry nie mają czasem słodu jęczmiennego w składzie? ;)
Ma ale co to zmienia skoro 92% to mąka kukurydziana corn flaksy też mają w składzie glukoze wypisaną. Jak ktoś nie je tego 500g dziennie to nie ma co sobie nawet głowy tym zawracać.
czemonDla kogos kto nie ma celiaki jedzenie bezglutenowe wcale niewiadomo jakich kozysci nie daje, osoba chorym np jak ja owszem bo jest to poprotu uczulenie na pokarm. Dziwi mnie ten caly boom kiedys chleb musialem zamawiac 80km odemnie by go miec z balvitena ale to bylo jakies 15 lat temu jedyna kozysc jaka plynie na chwile obecna z tego pseudo zdrowego zywienia to o wiele lepszy dostep do produktow ale ceny sa zaporowe 4/5 krotnie drozsze od zwyklych odpowiednikow robionych wraz z glutenem ;)
Wiesz co śmiejąc się z glutenu nie mówimy że unikanie go nie ma sensu. Ludzie chorzy wiadomo ze muszą zwracać na to uwagę. My z chłopakami najczęściej podśmiewujemy się z tego że jeszcze z 5lat temu każdy zdrowy człowiek jadl produkty które mają gluten i było ok. Teraz kiedy moda na "bezglutenowe" się na siliła, plus kilka dietetyków-trenerów prowadzi szkolenia gdzie obszernie poruszany jest temat glutenu, to nagle co drugi kursant nietoleruje glutenu, mimo że całe życie jadl i nic mu się nie działo
Ja to widzę sposób jaki kiedyś przedstawił Marc Lobliner - alergia na gluten? Nabiał zły? A jak pizze opie*dalasz to zjadasz i gluten i laktozę jeśli pizza jest z serem dlatego albo nie pie&$olić, albo faktycznie uważać skrupulatnie na ten gluten