3 łyżki oliwy, ja dałem olej ryżowy
przyprawa do ziemniaków
papryka słodka
bazylia
zioła prowansalskie
Nastawić piekarnik na 220-230 stopni, blachę wstawić do środka aby się porządnie nagrzała. Oliwę wymieszać z przyprawami.
W garnku zagotować wodę, jak się zagotuje wrzucić ziemniaki. Od chwili ponownego zagotowania wody, ziemniaki gotować 3 minuty*. Po tym czasie należy je odcedzić.
Ziemniaki polać oliwą i dokładnie wymieszać (najlepiej włożyć ziemniaki do garnka, w którym się gotowały, polać oliwą, przykryć garnek pokrywą i delikatnie nim potrząsać).
Ziemniaki wrzucić na rozgrzaną blachę (będzie skwierczeć) i włożyć do piekarnika. Piec około 15-20 minut.
Ja dałem na 30min i kontrolowałem wygląd pyrków.
Po 25min były idealne ale od razu nagetsy dorzuciłem na wierzch żeby się przygrzały.
Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.