[...] sporo tłuszczu zwłaszcza tego pochodzenia roślinnego ze zdrowych olejów tłoczonych na zimno : nie żałowałem sobie, lałem ich nawet do 8-9 łyżek i to różnych : z wiesiołka, lniany, ostropest, konopny, rydzowy, awokado, sezamowy, dyniowy, ogórecznik etc pewnego dnia organizm powiedział STOP nie jestem w stanie Wam powiedzieć którego dnia [...]
Witam Planuje zakupić tran i olej lniany... 1. Jaki polecacie. 2. Jak przechowywac 3. Ile tego spozywac, w jakich proporcjach. 4. Produkty z duża iloscia żelaza, ale niska zawartoscia sodu i fosforu (nie dla mnie). jak to wyglada: 1. Posilek Platki owsiane, orzechy wloskie 10g, rodzynki, WPC, Banan 2. Posilek Jw. tylko zamiast orzechow łyżeczka [...]
[...] cenne dla naszego organizmu kwasy tłuszczowe omega-3 wykazujące korzystne działanie antymiażdżycowe. W wśród produktów pochodzenia roślinnego, cennym ich źródłem jest olej lniany oraz orzechy włoskie. Korzystnie działa także oliwa z oliwek, która pobudza wydalanie cholesterolu z żółcią. W ten sposób ogranicza wytwarzanie frakcji złej, czyli [...]
[...] Każdy inaczej reaguje na produkty. W każdym bądź razie ja dostarczam do organizmu dużo warzyw i owoców oraz mało tłuszczu. Jeżeli używam tłuszczów to oliwa z oliwek lub olej lniany. Jeżeli chodzi o drób to gotowany albo pieczony. Nic smażonego. Bardzo duże ilości ryb i wołowiny. Ryż i makaron - większa ilość kulturystów ich używa. Ja w ogóle ich [...]
[...] lub z indyka , wolowina /czasami wieprzowina/ ser twarogowe/ odzywka bialkowa / swieze i wedzone ryby. tłuszcze: to przede wszystkim orzechy, pestki, oliwa z oliwek, olej lniany Dodatki : czasami Ser podpuszkowe ( zółty, plesniowy, Camembert) i polędwica sopocka Warzywa: Staram sie w kazdym posilku jesc ich jak najwiecej choc niezawsze jest [...]
[...] smalcu. Eksperci jako alternatywę zalecają oliwę z oliwek lub olej rzepakowy, bo zawierają one dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych. Równie dobry dla organizmu jest olej lniany, bogaty w kwasy omega-3, choć nie może być stosowany do gotowania czy smażenia. Michels wyraziła też opinie na temat innych superfoods, takich jak jagody acai, nasiona [...]
[...] trwałości zdrowych olei fakt, ze każde kolejne podwójne wiązanie zwiększa podatność na utlenianie nawet 10-krotnie. Powyższe zjawisko tłumaczy, dlaczego np. olej sojowy, czy lniany tłoczony na zimno, psuje się ( jełczeje) 100-krotnie szybciej, niż przechowywany w tych samych warunkach smalec. Wracając do [...]
[...] kasza gryczana lub ryż brąz)+warzywa+oliwa IV-na siłowni Rodzynki +ostrowia V - po treningowy Cyc+makaron(ewentualnie kasza gryczana lub ryż brąz) VI Twaróg półtłusty + olej lniany Wychodziło mi 2gB/2gWW/1gT około 2500-2600kcla. Teraz chcę zacząć taką dietę (dodam że kilka dni przed świętami ją wypróbowałem i dobrze się czułem) I Jaja całe+ oliwa [...]
[...] być) + marchew + jabłko jako wegle dodam ryż brązowy (biały po treningu)/ kasze (kasza to chyba obojetnie jaka) dodam oliwe z oliwek / tran/ a może być do dodania olej lniany np rybka postaram sie aby była gotowana lub na parze Posiłek III pierś z kurczaka / wołowinka ryż biały/ brązowy/ kasza >> Posiłek IV pierś z krczaka / [...]