I- tluszcze, II porazka- jesz chleb z bananem? co ty małysz jestes :))) daj tu ww+bialko+tluszcze, III i IV okolotreningowo: wegle+bialko (moga byc niewielkie ilosci tluszczu), kolacja- danio oddaj młodszemu bratu, zjedz poltlusty+ oliwa/lniany. wszedzie warzywa
miałes zmniejszyc ilosc bialka a jest nawet minimalnie wiecej ;-) daj go ok 160-180g i wystarczy, dodał bym zdrowych tłuszczy jak np.lniany, oliwa, czy cos z tlustych ryb Zmieniony przez - wincol w dniu 2014-07-01 13:33:41
Mam podobnie,ale sobie radzę. Jestem w szkole od 7-16 lub 17. Moje meni wygląda tak(może Ci pomoże). Wstaję rano i zjadam przygotowany wieczorem posiłek(100g kaszy,3 jaja,kieliszek tł. W szkole około 9.00 zjadam kanapkę z pastą twarogowo-tuńczykową(mieszasz twaróg z tuńcem z puchy) oraz garść orzechów wloskich. Następnie zjadam około 11.30 100g [...]
[...] wielonienasyconych - na 29 g WN przypada 4,5 g N - wiec chyba nie tak zle, choc orzechy wloskie wypadaja lepiej. swiatlo szkodzi oliwie jak mowisz, ostatnio czytalem ze lniany trzeba przechowywac w lodowce - ech, ciezko jest. dodaje tez omega-3. Twoja koncepcja redukcji jest troche inna niz moja - zakladasz cos jakby ladowanie wegli co rano, [...]
tak, zmień tylko dietę i dodaj aero. co do diety to zależy.Z węgli schodź stopniowo. Tłuszczy do końca nie wywalaj. Olej lniany głównym źródłem tłuszczy. ale to już nie w tym dziale.
panowie, na zbyt duża pianę doskonale pomaga ilka kropel jakiegokolwiek oleju dodanego do szejka białkowego. Oczywiście PRZED mieszaniem :). Ja daje akurat olej lniany, ma lekki posmak 'orzechowy', ale zwykły rzepakowy też będzie ok.
[...] 4000, zobaczysz, jak szybko Ci się odechce. Obczaj posty podwieszone działU Junior, wylicz swoje zapotrzebowanie w kalkulatorze i jedz wedle niego, 5, 6 posiłków, ale żadne tosty, słoneczniki, mrożonki. I więcej zdrowych tłuszczy: orzechy, wiórki, oliwa, lniany, olej rzepakowy, tłuste ryby. Zmieniony przez - Gats 2 w dniu 2013-11-13 21:49:43
5-6 posiłków pory mało wazne, poza tym, każdy inaczej ma dzień porozkładany węgle- makarony, ryż, kasze (polecam różne, nie ciągle grzyczaną), płatki owsiane, chleb razowy białko- twaróg, jajka, ryby, mięso, soja tłuszcz- oliwa z oliwek, olej lniany, ryby, orzyechy, nasiona, pestki wszędzie ogólnie warzywa w sporej ilości, trochę owoców. + suple
A wiesz o tym, że nie każdy olej lniany się nadaje? Musi być tzw. "budwigowy" z dużą ilością kwasów omega 3, a małą omega6... Inaczej jedzenie go nie ma wielkiego sensu.
Przeważnie w sklepach są te tańsze i gorsze oleje ze zmodyfikowanego lnu. Lniany warto kupić w aptece lub jakimś sklepie ze zdrową żywnością, tam dostaniesz budwigowy, a po drugie - on powinien być trzymany w lodówce, bo dość szybko się psuje. W sklepie nigdy nie wiesz, ile czasu stał w cieple na półce.