miałem ejden olej lniany i podobnie coś nie tak było z jego smakiem i teraz faktcznie lekko naciągając powiedizałbym, że to był posmak ryby, ale zmiana producenta i jest taki jak powinno być, może taka partia po prostu
problem tez jest taki, ze jest troche olei niskolinolenowych (mam nadzieje ze nie pokrecilem czegos z nazwa czyli nie nadajacych sie zbytnio, bo to po co ma sie teoretycznie wcinac olej lniany to wlasnie jeden z omega-3 czyli kwas linolenowy (ponownie nie jestem pewien nazwy
dokładnie, za olej lniany taka cena i taki termin? może masz z trzeciego tłoczenia i była tam obróbka termiczna uwodarniająca go, czy coś takiego ja kupiłem dzisiaj i termin ważności mam do 22 kwietnia, czyli troszkę ponad miesiąc...
Większość jest źle,czytałeś posty podwieszone?? majonez wywal,mielone wywal,mięso niezbyt dobre jakości, brak zdrowych tłuszczy, źródło np (oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy włoskie) więcej białka, brak mięsa, musisz dodać pełnowartościowe białko zwierzęce (pierś z kurczaka,wołowina,schab,karkówka) ryby(łosoś,mintaj,makrela) więcej warzyw, [...]
[...] tu masz ciekawy art ogólnie to standard: źródła węglowodanów: ryż/makaron/płatki owsiane-musli źródła białka: białka jaj/twaróg/kurak/inne mięso źródła tłuszczy: oliwa z oliwek/żółtka jaj/olej lniany i teraz tylko "sklecić" pod siebie trzeba to wszystko.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
ja bym polecił ci jakisz szybki placek owsiany na sniadanie jak nie masz czasu , np wrzucasz owsianke , jajka dodajesz np kakao do smaku albo jak masz białko możesz dodac , zblendowac to i na patelnie , albo jeszcze szybszy posiłek - owsianka , olej lniany , białko , woda - blendujesz to i wypijasz
żeby nie przytć i nabrac masy wiec o co chodzi ? Zródła b/t/w : Wegowodanow zlozonych : ryz/makaron/ziemniaki/kasza/platki owsiane/chleb razowy Bilako : drob/wolowina/ryby/jaja/twarogi/kefiry/jogurty naturalne Tluszcze : oliwa z oliwek/olej lniany/nasiona/pestki dyni/orzechy
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ogólnie bilans nasyconych do jednonienasyconych i wielonienasyconych powinien wynosić: 1:1:1. Olej lniany, oliwa, olej rzepakowy czy kokosowy to dobre źródła.
Dowal tłuszczy, bo masz malo, wegli nawet nie musisz zmniejszac bo tez ich nie za duzo. Bialka tez troche za duzo. tluszcze: Oliwa z oliwek Olej Lniany Orzechy wloskie Pestki z dyni Masło orzechowe Twaróg jesli jesz to wrzuc poltlusty a nie chudy.. I gra ;d Zmieniony przez - Tyanis w dniu 2012-07-09 20:56:53
J/W Do tego brak zdrowych tłuszczy. Oliwa oliwa to nie jedyne źródło, migdały, orzechy włoskie, nerkowca, nasiona, olej lniany, rzepakowy, kokosowy, awokado.