[...] według precyzyjnie określonych profili szybkości trawienia i uwalniania cukrów prostych do krwiobiegu. Laboratoryjnie dobrane proporcje źródeł węglowodanów o wysokich (glukoza) oraz średnich (maltodekstryny) i niskich (innowacyjna izomaltuloza o przedłużonym uwalnianiu) indeksach glikemicznych, zapewniają stabilne wysycenie krwi składnikami [...]
adi: w carbo masz 22,5g cukrów, a w noksie 25g przy tej samej ilości www w 100g. Zakładając, że to nowe coś to cukier (a skoro ma to być glukoza+fruktoza to pewnie tak), wynika z tego, że masz jej 2,5g w 100g. A teraz soga dawaj, że rozpykałem temat. Witamin jest tyle samo, minerały gorsze, bo stare carbo ma fosfor. Dawki w porcji te same.
[...] Ba, podczas aerobów skutecznie będziesz spalać tluszcz w czasie ketozy, na pewno skuteczniej niz normalnie, bo w końcu WKT są tutaj podstawowym źródłem energii, nie glukoza z krwi, która trafia tam z przetrawionych węglowodanów. Acha- ładuj ROZSĄDNIE. Żadnych czipsów, pizzy, i słodyczy z tłuszczami, a jeśli już, to w formie jednej, [...]
Zrob sobie jqk dawno nie robiles podstawowe, morfologia, watrobowe alat, asat, kreatynina, sod, potas, lipodogram, glukoza na czczo, HbA1c, tarczyca TSH i FT4, wit D, mozesz zrobic krzywa cukrowa, ale ja uważam że nie jest to potrzebne, bo możemy założyć że będzie nieprawidłowa, a nawet jak byłaby dobra to postępowanie będzie takie samo, podstawa [...]
[...] właściwie można założyć z góry że jest, ale to i tak jedynym leczeniem i wyjściem z tego jest po prostu zbicie wagi ciała, redukcja, i tyle, to podobnie z krzywa obciążenia glukoza, jak tam wyżej pisałam bez sensu jest wydawać na to kasę, bo z góry można założyć że będzie nieprawidłowa a i tak nie zmienia to w żaden sposób postępowania, kolega [...]
[...] i pełnoziarniste są bogate w składniki odżywcze. Poza tym zawierają one błonnik, który spowalnia trawienie produktów zbożowych, przez co powoli uwalniana jest energia (glukoza), którą na bieżąco zużywamy. Produkty zbożowe białe trawione są szybko (mają wysoki indeks glikemiczny), w krótkim czasie we krwi jest dużo energii (wysoki poziom [...]
Krawat Witam mam prosbe o taka mala porade. Moja dieta w skrocie wyglada tak: 8:00 - sniadanie -gotowane platki owsiane z bakaliami 11:30 - kanapki w pracy - 1 bulka kajzerka i 1 graham z pasztetem sojowym/zoltym serem i maslem orzechowym 16:00 obiad - ryz/makaron + jakies warzywa + kotlet sojowy/cieciorkowy 20 - kolacja - [...]
j/w powinien zgłosić się do weterynarza... Glukoza może być, BCAA - nie widze sensu... .:: Czlonek mafia.suple.hardcor.pl ::. Doradca w dziele suplementacja.
rewelacja, wspanialy gainer stawiam go na rowni z supermegamixem ostrowii z glukozą i bialkiem zelatynowym takie oczytane forum, a daje sie nabierac na tak proste sztuczki ...
[...] węglowodanów?... Tutaj chodzi głównie o homeostazę glukozy... Utrzymanie odpowiedniego poziomu cukru we krwi ma priorytet nad innymi zdarzeniami metabolicznymi, gdyż glukoza stanowi główny substrat energetyczny dla tkanki nerwowej. Przy niskiej podaży węglowodanów, organizm produkuje glukozę z aminokwasów glikogennych, pochodzących z [...]
[...] rejstrowalem po wpc, ale kolega z forum - po "prolongatum bx'a" mial podobnie), po twarogu, czy piersi z kurczaka byl on minimalny. Zakladając relacje bialko -> glukoza -> insulina i zaleznosc insulina (ktorej aktywnosc wzrosla w wyinku zwiekszenia poziomu glukozy) - lipaza lipoproteinowa, mozna zalozyc, iż zwiekszona podaż bialka [...]
Faftag. W kontekście relacji z insuliną - tym wzrostem poziomu cukru nie musimy się raczej przejmować. Glukoza z glikogenolizy i glukoneogenezy nie pobudza sekrecji insuliny, jak ta - z pożywienia. Jest to przecież główny mechanizm wysiłkowej homeostazy glukozy, w którym nie bierze udziału insulina - a jeżeli bierze, to jedynie w nieznacznym [...]
Faftag. A propos twojego pytania o problem: aminokwasy/insulina/glukoza... Organizm dąży zawsze do homeostazy glukozy - wyrównania jej poziomu we krwi. Kiedy spożyjemy węglowodany, dochodzi do wzrostu poziomu glukozy we krwi, a jednocześnie - do sekrecji insuliny, która obniża ten poziom. Jeżeli spożyjemy samo białko (bez węgli), nie dojdzie do [...]