roznica w dzialaniu zadna roznica w cenie 30% czyli duza.wszystko w temacie zostaje przy starym karbo za 15 zl.
...
Napisał(a)
Wiad ma racje. zwykle karbo a sporo drozsze.co to znaczy lepsze? ze dodali 3 witaminy na krzyz w smiesznych dawkach czy zmienili o pol procenta sklady na co to wplywa i kogo obchodzi?
roznica w dzialaniu zadna roznica w cenie 30% czyli duza.wszystko w temacie zostaje przy starym karbo za 15 zl.
roznica w dzialaniu zadna roznica w cenie 30% czyli duza.wszystko w temacie zostaje przy starym karbo za 15 zl.
...
Napisał(a)
Nominalna cena 4kg starego carbo to 80zł. Więc proponuję porównywać ceny oficjalne. Carbonox też będzie można dostać taniej. Wtedy będziemy mogli dyskutować w oparciu o ceny nieoficjalne, teraz nie ma to najmniejszego sensu.
...
Napisał(a)
A po jakie licho porównywać nominalne ceny, jak można nabyć po 15zł/kg? Poza tym Biogeniksa jest oficjalnie 14,90.
Carbonox po 77 na Allegro.
Co do witamin w starym Carbo to naliczyłem 12. Wszystkie w dawce 20%RDA. A w tym nowym?
Carbonox po 77 na Allegro.
Co do witamin w starym Carbo to naliczyłem 12. Wszystkie w dawce 20%RDA. A w tym nowym?
...
Napisał(a)
Wiad wyprzedziles
Zmieniony przez - Mumin222 w dniu 2010-07-15 19:25:49
Zmieniony przez - Mumin222 w dniu 2010-07-15 19:25:49
...
Napisał(a)
Dlatego, że to nie fair w stosunku do carbonoxa. Za parę dni powinien być tańszy np. właśnie na allegro i wtedy można porównywać. A jeśli chodzi o CarbBx - w cenie i smakach które posiada imo bezapelacyjnie wygrywa w starciu ze starym i nowym Carbo.
...
Napisał(a)
adi: w carbo masz 22,5g cukrów, a w noksie 25g przy tej samej ilości www w 100g. Zakładając, że to nowe coś to cukier (a skoro ma to być glukoza+fruktoza to pewnie tak), wynika z tego, że masz jej 2,5g w 100g. A teraz soga dawaj, że rozpykałem temat.
Witamin jest tyle samo, minerały gorsze, bo stare carbo ma fosfor. Dawki w porcji te same.
Witamin jest tyle samo, minerały gorsze, bo stare carbo ma fosfor. Dawki w porcji te same.
...
Napisał(a)
Cena jest wysoka, aczkolwiek uzasadniona, a to ze względu właśnie na izomaltulozę. W kwestii tego składnika:
(Izomaltuloza) Chemicznie ten rodzaj węglowodanów przypomina do złudzenia sacharozę. Podobieństwo jest ogromne. Jeden i drugi rodzaj cukru jest disacharydem składającym się z glukozy i fruktozy. Różnica polega w połączeniu obu monosacharydów W sacharozie, glukoza i fruktoza połączona jest niestabilnym tzw wiązaniem 1,2 glikozydowym, z kolei w izomaltulozie cukry te związane są znacznie bardziej trwałym wiązaniem 1,6 glikozydowym. Jeden i drugi rodzaj wiązania chemicznego jest trawiony przez ustrój człowieka, jednak tempo rozpadu izomaltulozy jest znacznie wolniejsze. Dla sportowca ma to kolosalne znaczenie! Szczególnie w odniesieniu do zawodników dyscyplin siłowych, których celem jest wzrost masywnej i odtłuszczonej sylwetki. Izomaltuloza ma bardzo niski indeks glikemiczny na poziomie IG=32. To oznacza, że tempo wchłaniania tego składnika jest tak wolne jak białej ugotowanej fasoli. Spożycie izomaltulozy nie powoduje zatem agresywnego wzrostu cukru we krwi, a tym samym wyrzutu insuliny która potęguje rozrost tłuszczu Oczywiście nauka dostarcza na to niezbite dowody (J.Nutrition 2007; 137(5):1143-8). Achten i wsp. porównując działanie sacharozy i izomaltulozy dostrzegli znaczną różnicę, jeżeli chodzi o wpływ obu rodzajów cukrów na poziom insuliny i tempo spalania tłuszczu. Jak zauważono w badaniach przeprowadzonych na 10 wytrenowanych sportowcach prowadzących odpowiednio zaprojektowany trening rowerowy, tempo zużywania węglowodanów było wyższe u zawodników spożywających sacharozę niż izomaltulozę. W pierwszej grupie zaobserwowano także wyższy wyrzut insuliny po 30 min od spożycia cukru a także słabsze spalania tłuszczu. Zasugerowano, że zastąpienie szybkowchłanialnych cukrów izomaltulozą może profilaktycznie hamować rozwój masy tłuszczowej ciała. To niewątpliwie istotna wiadomość nie tylko dla osób borykających się z nadwaga ale także wszystkich sportowców zainteresowanych utrzymaniem wysokiej jakości sylwetki.
Źródło: Darek Szukała, Izomaltuloza nowe spojrzenie na węglowodany, http://www.xl.kif.pl/xl/index.php?izomaltuloza-nowe-spojrzenie-na-weglowodany,39
Co do OLIMP Carbonox, to macie rację, trochę licha sprawa kupować w ciemno produkt o niewiadomej proporcji. Inni producenci nie mają jakoś z tym problemów. Dlatego podobny cenowo: RX GOLD CarbFuel (cena: 3000g - 75 zł; 1000g - 33 zł) Na 100g produktu / 30,85 g izomaltulozy. Od siebie jeszcze dodam, że naturalnym źródłem izomaltulozy jest miód i trzcina cukrowa.
(Izomaltuloza) Chemicznie ten rodzaj węglowodanów przypomina do złudzenia sacharozę. Podobieństwo jest ogromne. Jeden i drugi rodzaj cukru jest disacharydem składającym się z glukozy i fruktozy. Różnica polega w połączeniu obu monosacharydów W sacharozie, glukoza i fruktoza połączona jest niestabilnym tzw wiązaniem 1,2 glikozydowym, z kolei w izomaltulozie cukry te związane są znacznie bardziej trwałym wiązaniem 1,6 glikozydowym. Jeden i drugi rodzaj wiązania chemicznego jest trawiony przez ustrój człowieka, jednak tempo rozpadu izomaltulozy jest znacznie wolniejsze. Dla sportowca ma to kolosalne znaczenie! Szczególnie w odniesieniu do zawodników dyscyplin siłowych, których celem jest wzrost masywnej i odtłuszczonej sylwetki. Izomaltuloza ma bardzo niski indeks glikemiczny na poziomie IG=32. To oznacza, że tempo wchłaniania tego składnika jest tak wolne jak białej ugotowanej fasoli. Spożycie izomaltulozy nie powoduje zatem agresywnego wzrostu cukru we krwi, a tym samym wyrzutu insuliny która potęguje rozrost tłuszczu Oczywiście nauka dostarcza na to niezbite dowody (J.Nutrition 2007; 137(5):1143-8). Achten i wsp. porównując działanie sacharozy i izomaltulozy dostrzegli znaczną różnicę, jeżeli chodzi o wpływ obu rodzajów cukrów na poziom insuliny i tempo spalania tłuszczu. Jak zauważono w badaniach przeprowadzonych na 10 wytrenowanych sportowcach prowadzących odpowiednio zaprojektowany trening rowerowy, tempo zużywania węglowodanów było wyższe u zawodników spożywających sacharozę niż izomaltulozę. W pierwszej grupie zaobserwowano także wyższy wyrzut insuliny po 30 min od spożycia cukru a także słabsze spalania tłuszczu. Zasugerowano, że zastąpienie szybkowchłanialnych cukrów izomaltulozą może profilaktycznie hamować rozwój masy tłuszczowej ciała. To niewątpliwie istotna wiadomość nie tylko dla osób borykających się z nadwaga ale także wszystkich sportowców zainteresowanych utrzymaniem wysokiej jakości sylwetki.
Źródło: Darek Szukała, Izomaltuloza nowe spojrzenie na węglowodany, http://www.xl.kif.pl/xl/index.php?izomaltuloza-nowe-spojrzenie-na-weglowodany,39
Co do OLIMP Carbonox, to macie rację, trochę licha sprawa kupować w ciemno produkt o niewiadomej proporcji. Inni producenci nie mają jakoś z tym problemów. Dlatego podobny cenowo: RX GOLD CarbFuel (cena: 3000g - 75 zł; 1000g - 33 zł) Na 100g produktu / 30,85 g izomaltulozy. Od siebie jeszcze dodam, że naturalnym źródłem izomaltulozy jest miód i trzcina cukrowa.
...
Napisał(a)
Cena jest wysoka, aczkolwiek uzasadniona, a to ze względu właśnie na izomaltulozę. W kwestii tego składnika:
zalezy ile % owego skladnika sie znajduje w carboNOx
zalezy ile % owego skladnika sie znajduje w carboNOx
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
wiad lap sog ode mnie. tylko odbij
Poprzedni temat
Aneta Florczyk wicemistrzynią Polski w podrzucie
Następny temat
Omega 3 - pytania do ekspertów (Ambroziak) :)
Polecane artykuły