1. WIEK: 30 2. WAGA: 106 3. WZROST: 199 4. WYMIARY: -biceps: 39 -klatka: 112 -udo: 60 -talia: 94 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3 lata 6. DIETA: -białko: 2,35 g/kg -węglowodany: 3,4 g/kg -tłuszcz: 1,42 g/kg 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak 8. TRENING:Push&Pull 4x w tygodniu 9. CEL CYKLU: masa 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO [...]
[...] izotonikiem skomponowanym z vitargo a bez to zacznę go robić wyłącznie z vitargo albo w takich proporcjach jak mi pasują. Jeżeli nie odczuję, zacznę robic tylko na malto+glukoza bo nie zamierzam wywalać kasy an kolejny przereklamowany cukier co do którego nie odczuję różnicy. Może macie jakieś osobiste porównanie na temat stosowania vitargo [...]
ALA - podstawowe informacje ALA to skrót od angielskiej nazwy Alpha Lipoic Acid, tłumacząc na język polski - kwas alfa liponowy, nazywany jest także kwasem tioktonowym lub kwasem 1,2-dithiolane-3-pentanowym. ALA jest dwusiarczkiem (posiadającym dwa atomy siarki) znajdującym się w organizmie człowieka oraz jednym ze składników mitochondrii, które [...]
[...] wątroba wytwarza więcej glukozy. Kiedy zwierzętom na wiele godzin ograniczy się dostęp do pożywienia ich organizm zmniejsza gromadzenie tłuszczu i zwiększa jego spalanie, a glukoza i cholesterol są lepiej wykorzystywane. Naukowcy z Kalifornii przestrzegają, by nie wyciągać nadmiernie daleko idących wniosków i nie liczyć na to, że post całkowicie [...]
[...] - musi szybko odbudować rezerwy energetyczne, zapewnić energię na dalszą część dnia oraz dostarczyć porcji aminokwasów - tutaj najlepiej się sprawdza cukier gronowy/glukoza (rodzynki), który prawie natychmiastowo dostarcza energię (glukozę) do krwiobiegu ; płatki owsiane z kolei uwalniają energię długofalowo (IG = 50), razem z porcją [...]
[...] w organizmie oraz pomaga obniżyć poziom cholesterolu. Bardzo istotny jest fakt, że Tauryna stymuluje trzustkę do wydzielania insuliny. Czyni to jednak w inny sposób niż glukoza, a tym samym zmniejsza ryzyko powstania insulinoodporności, która prowadzi do rozwoju cukrzycy. Dzięki temu możemy cieszyć się wszystkimi zaletami insuliny – silnego [...]
[...] chciałem dodać że z kreatyną przyjmowałem glukoze w dość dużej ilości a teraz po treningu mimo iż nie mam kreatyny spożywam nadal glukoze ale mam zamiar zakupić carbo. (czy glukoza ma duży wpływ na mój problem z brzuszkiem) Ewentualnie może mój brzuch to wynik tego że tak długo jade na diecie na mase, prosze o rady 3) Kolejna sprawa problem [...]
[...] - sole kwasu sorbowego oraz kwas sorbowy - wymienia Katarzyna Korgol, kierownik sekcji dodatków spożywczych Cheman SA. Powszechnie używane są także cukry i ich pochodne - glukoza, maltodekstryny, substancje uzyskiwane z mleka, dodatki smakowe, ekstrakty, hydrolizat, izolat i koncentrat białka sojowego, emulgatory i hydrokoloidy - guma guar i [...]
[...] bialek komórkowych(odnowa komórkowa),do produkcji enzymów,hormonów lub innych cial czynnych,a takze dostarczaja energii lub przeksztalcaja sie w tluszczowce. Cukry proste(glukoza)sa spalane tlenem krwi, dostarczajac nam energii potrzebnej do dalszej przemiany materii i funkcjonowania organizmu.Nadmiar cukrów jes odkladany w watrobie i [...]
[...] a kolejno, w zależności od substratu (np. sacharoza, maltoza) przez odpowiednie enzymy (np. sacharazę, maltazę) do glukozy - najprostszego cukru. Końcowy efekt jest taki, że glukoza jest wchłaniana w kosmkach jelita cienkiego i wchłaniana do układu krwionośnego. Proces trawienia cukrów Trawienie zachodzi również w okrężnicy, jest to trawienie [...]
Artykuł został napisany na konkurs pt. "Suplementacja najbardziej przydatna w sportach walki" jednak uwzględniłem w nim tylko rolę sacharydów, co było moim błędem. Mimo tego wklejam go, mam nadzieję że przyda się. Uzupełnienie glikogenu, a również dostarczanie cukrów w trakcie trwania wysiłku jest także ważne u maratończyków. Jeśli kogoś [...]
[...] co się dzieje, aż trafiłam do swojego obecnego ginekologa-endokrynologa, który od razu stwierdził PCOS i Insulinooporność. Wyniki badań zadziwiły nawet samego lekarza: glukoza w normie: *na czczo: 65mg/dll *po 1h od obciążenia (75g): 78mg/dll *po 2h od obciążenia (75g): 97mg/dll ale insulinę po 2h od obciążenia (75g) mam OGROMNĄ (norma [...]
[...] organizm magazynuje pewne składniki odżywcze aby mógł uwolnić z nich energię później np. w przypadku deficytu w przyjmowanych posiłkach. Magazynuje je na wiele sposobów- glukoza, jako zasób energetyczny występujący we krwi oraz w postaci podskórnej- tkanki tłuszczowej. W sytuacji gdy wykonujemy pracę organizm sięga do tych zasobów redukując [...]
[...] opóźnia przemianę węglowodanów poprzez częściowe blokowanie dostępu glukozy do krwi. Może również podwyższyć czułość receptorów podatnych na insulinę w mięśniu, tak że glukoza łatwiej przedostaje się do komórki. Jeśli receptory są mało czułe, wtedy trzustka zwiększa wydzielanie insuliny by zrównoważyć dopływ glukozy do komórek mięśni. 2. [...]
Zdolność każdego węglowodanu do podwyższania poziomu glukozy we krwi określana jest przez tzw. indeks glikemiczny. Jako pierwszy posłużył się tym terminem dr P.A. Crapo w 1976 roku. Indeks glikemiczny obrazowany jest przez pole znajdujące się pod krzywą glikemiczną (obrazującą zmiany w poziomie glukozy we krwi mające miejsce po spożyciu danego [...]