Szacuny
136
Napisanych postów
6265
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
34223
PanOs
Podoba mi się taki rozkład treningów .Myślę że spokojnie 3 razy w tygodniu i na początek raz w tygodniu dołożyć bieganie .Jakie przerwy między seriami ? rozumie że w ss jedno ćwiczenie po drugim ?
Pozdr
Tak ss czyli pierwsze cwiczenie, zaraz po nim drugie i dopiero przerwa, ile? Nie wiem pewnie z 90-120 sek.
To juz musisz sam sprawdzic.
Szacuny
14
Napisanych postów
991
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
12921
krawat
PanOs
Podoba mi się taki rozkład treningów .Myślę że spokojnie 3 razy w tygodniu i na początek raz w tygodniu dołożyć bieganie .Jakie przerwy między seriami ? rozumie że w ss jedno ćwiczenie po drugim ?
Pozdr
Tak ss czyli pierwsze cwiczenie, zaraz po nim drugie i dopiero przerwa, ile? Nie wiem pewnie z 90-120 sek.
To juz musisz sam sprawdzic.
Jeżeli chodzi o progresie ciężaru to standardowo z treningu na trening więcej o 5kg na cwiczeniach złożonych . Ale czy robić progresie z serii na serie czy może ćwiczyć stałym ciężarem ?
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
PanOs
W tym właśnie problem że staram się zdrowo jeść .Maksymalnie raz w tygodniu jakas pizza czy ciasto . Ale nie mogę się zmusić do liczenie kcal - jakoś w głowi mi siedzi że szkoda na to życia :)
Co do twojej redukcji po 3 latach to u mnie by pewnie to nie przeszło.Nawet jak trenowałem 4-5 w tygodni Tajski to i tak miałem tendencje do łapania złych kg.
Zmieniony przez - PanOs w dniu 2016-08-31 17:36:43
To nie licz kcal, tylko makroskładniki Nie jest problemem obliczyć ile mniej więcej zjadasz węglowodanów w ciągu dnia i delikatnie je obcinać w dni wolne.
Myślisz, że ja używam kalkulatora i liczę ryż na talerzu ? Po co.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
14
Napisanych postów
991
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
12921
Możesz coś więcej napisać o swoim podejściu albo jakiś link odnośnie tego wrzucić . Jeżeli chodzi o mnie to nie liczę w ogóle węglowodanów staram się jeść je tylko na śniadanie , przed i po treningu .Tak to głównie posiłki B+T.
Zmieniony przez - PanOs w dniu 2016-09-04 14:36:47
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
33
Czy w etapie 2 zamiast wyciskania sztangi leżąc mogą być pompki na poręczach? Jeżeli nie umiem się podciągnąć więcej niż 2 razy to lepiej używać maszyny, która pomaga wypychać do góry czy robić po 4 serie 8 potworzeń negatywnych?
Przysiad 4s 8powt
Pompki na poręczach 4s 8powt
Martwy ciąg 4s 8powt
Podciąganie na drążku podchwytem 4s 8powt
Zmieniony przez - ENDOdipsiarz w dniu 2016-09-20 14:11:00
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Pompki jak najbardziej.
Co do podciągania: robiłbym negatywy + pomagał sobie gumami. Maszyny w sumie żadnej osobie nie polecałem. Trochę inne biomechanika.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Rób podciąganie przed każdym treningiem. Jednego dnia 5 x max z asystą gum a kolejnego 5 x max negatywów pamietając, by były jak najwolniejsze.