Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

[ART] Pierwszy rok treningów

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1459925

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45443 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 348507
hubi84
Witam.Czy przy zapaleniu rozcięgna przodostopia mogę robić przysiady?Fizjoterapeuta odradził mi na razie wspięcia,wykroki,bieganie, ćwiczenia gdzie obciążana jest przednia część stopy,o przysiady nie pytałem by się nie dołować.Może ktoś na forum miał taką dolegliwość?Nie chcę wyrzucać nóg z treningu i tracić to co wypracowałem przez rok.

Przysiady zdecydowanie odpadają.

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 239 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4005
Czyli zostaje mi żuraw,uginanie,prostowanie itp. wszystko co nie obciąża stopy?Z takich ćwiczeń mam stworzyć dzień treningowy nóg?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 24
ronie220
misiek1919
Po pierwsze witam wszystkich - to mój pierwszy post na forum.

Jestem po kilkuletniej od siłowni. Moja przygoda z nią te 5 lat temu trwała jakieś pół roku. Została przerwana przez kontuzję pleców (dyskopatia). Kontuzja wyleczona ale do siłowni nie wróciłem. Przez ostatnie 5 lat aktywność fizyczna to okresowe powroty do ćwiczeń fizycznych na przemian z okresami nieróbstwa. Przez ćwiczenia rozumiem tu pompki, przysiady, podciąganie, swingi kettlebellem - generalnie wszystko w zaciszu domowym. Ostatnio od jakichś 3 miesięcy robię te rzeczy regularnie.

Ale zdecydowałem, że pora wrócić na siłownię. Dieta jest. Pytanie brzmi: czy trening domowy w jakiś sposób rzutuje na etap od którego powinienem zacząć? Czy normalnie od początku czyli martwy ciąg, wyciskanie i przysiad?

Dyskopatii nie da się wyleczyć.
Także nie możesz eksploatować dolnego odcina grzbietu.

Etap 3 lub 4 .

Dzięki za odpowiedź.
Źle się wyraziłem - nie tyle kontuzja wyleczona co rehabilitacją doprowadzona do momentu w którym lekarz pozwolił mi na pełen powrót do wszystkich ćwiczeń - oczywiście ze specjalną dozą ostrożności przy trenowaniu dolnego odcinka pleców.
W związku z tym pytania:
1. Czy ten martwy ciąg po prostu robić super zachowawczo i z małym obciążeniem czy może zastąpić go jakimś innym ćwiczeniem? Jeśli tak, to jakim?
2. Pewnie zacznę od etapu 3 - czy w związku z tym, że trenuję w domu na drążku (obecnie 4 serie 10,8,6,4 powtórzeń nachwytem) do tego zestawu z etapu 3 mogę dorzucić jeszcze to podciąganie? Czy odpuścić na czas siłowni lub zastąpić innym ćwiczeniem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1244
Cześć Ronni postanowiłem zacząć twój trening, ćwicze juz ok.4 msc na siłowni więc myśle że bedzie odpowiedni dla mnie etap 4 i tu nasuwa mi się pytanie czy mam stosowac progresję ciezaru miedzy poszczególnymi seriami, a jak tak to ile i do jakich cwiczen?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 16 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 947
Stosowanie tego planu na redukcjii i jako poczatkujacy jest dobre? :/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5
witam :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5
witam :) mam 16 lat , 184cm wzrostu i 92kg wagi. chcialbym sie dowiedziec co cwiczyc na siłowni aby zwiekszyc mase miesniowa i w tym wypadku spalic troche kilogramow najlepiej jakby to sie zamienilo na rzezbe. prosze o odpowiedz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 69
Witam mam pytanie robie trening na masse mam 180 wzrostu i 73 kg wagi. I codziennie robie pompki wieczorem jak kładę sie spac około 35 na raz i biegam co 2 dzień czy robienie co dziennie pompek jest dobre czy nie za bardzo oczywiście w poniedziłki srody i piatki mam siłownie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45443 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 348507
hubi84
Czyli zostaje mi żuraw,uginanie,prostowanie itp. wszystko co nie obciąża stopy?Z takich ćwiczeń mam stworzyć dzień treningowy nóg?

Na to wygląda.

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
misiek1919
ronie220
misiek1919
Po pierwsze witam wszystkich - to mój pierwszy post na forum.

Jestem po kilkuletniej od siłowni. Moja przygoda z nią te 5 lat temu trwała jakieś pół roku. Została przerwana przez kontuzję pleców (dyskopatia). Kontuzja wyleczona ale do siłowni nie wróciłem. Przez ostatnie 5 lat aktywność fizyczna to okresowe powroty do ćwiczeń fizycznych na przemian z okresami nieróbstwa. Przez ćwiczenia rozumiem tu pompki, przysiady, podciąganie, swingi kettlebellem - generalnie wszystko w zaciszu domowym. Ostatnio od jakichś 3 miesięcy robię te rzeczy regularnie.

Ale zdecydowałem, że pora wrócić na siłownię. Dieta jest. Pytanie brzmi: czy trening domowy w jakiś sposób rzutuje na etap od którego powinienem zacząć? Czy normalnie od początku czyli martwy ciąg, wyciskanie i przysiad?

Dyskopatii nie da się wyleczyć.
Także nie możesz eksploatować dolnego odcina grzbietu.

Etap 3 lub 4 .

Dzięki za odpowiedź.
Źle się wyraziłem - nie tyle kontuzja wyleczona co rehabilitacją doprowadzona do momentu w którym lekarz pozwolił mi na pełen powrót do wszystkich ćwiczeń - oczywiście ze specjalną dozą ostrożności przy trenowaniu dolnego odcinka pleców.
W związku z tym pytania:
1. Czy ten martwy ciąg po prostu robić super zachowawczo i z małym obciążeniem czy może zastąpić go jakimś innym ćwiczeniem? Jeśli tak, to jakim?
2. Pewnie zacznę od etapu 3 - czy w związku z tym, że trenuję w domu na drążku (obecnie 4 serie 10,8,6,4 powtórzeń nachwytem) do tego zestawu z etapu 3 mogę dorzucić jeszcze to podciąganie? Czy odpuścić na czas siłowni lub zastąpić innym ćwiczeniem?

1.Małymi ciężarami nie powinien zaszkodzić.Choć wszystko zależy od stopnia Twojej dyskopatii i tego co zalecił LEKARZ.

2.Śmiało dodaj i podciągaj się w ramach treningu siłowego.To jedno z najlepszych ćwiczeń na mięśnie grzbietu.

Pilny student Vincea.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

W jakim wieku zacząć trenować na siłowni?? Proszę o mądre wypowiedzi.

Następny temat

Jakie Cwiczenia, co i jak :/

Spalanie
Polecane artykuły