Witam Ronnie. Mam mały problem przy wykonywaniu twojego etapu 5. Mianowicie wszystko idzie dobrze progres w każdym ćwiczeniu. Jedyny problem to podciąganie nachwytem. Nie notuje progresu od jakiś 3 tyg. Nie wiem może zmienić technikę podciągania na neutral lub podchwyt szeroko - wąsko odpada z powodu braku takich chwytów u mnie na siłowni. Ogólnie stosuję stałą progresję w wszystkich ćwiczeniach.
Zrzut z ostaniach 4 treningów (wszędzie założone jest 8 powt. w 4 seriach Jak gdzieś jest opisane inne to tylko dla tego że nie dałem rady i na następnym treningu powtórka obciążenia - wejdzie podnoszę ciężar, nie uda się schodzę o 3 treningi dołożenia ciężaru)
Push 1
1. Przysiady 70kg 8/8/5/3
2. Dipsy na klate +7,5kg 8/6/5/5
3. Wyc stojąc sztangą 30kg
4. Chantle skos dodatni 2x 20kg
5. Wyc leżąc wąsko z flarą 45kg
Pull 2
1. MC 55kg
2. Wiosło chantla28kg
3. Zginanie nóg siedząc (takie jak prostowanie tylko odwrotny ruch żeby nie robić 2x tego samego ćwiczenia uginania leżąc taka odskocznia) tutaj jest lev 7
4. Młotki stojąc 18kg 6/6/5/5
5. Face pull 40kg
6. Skłony boczne chantla - 20kg
Push 2
1. Przysiady 70kg
2. Dipsy na klate +7.5kg 8/8/7/6
3. Wyc chantli siedząc 2x15kg 8/7/6/5
4. Wykroki w miejscu 2x 15kg
5. Francuz leżąc za głowę gryf olimp łamany + 20kg (było 30 ale kolejne zaniżenie)
6. Allachy 75kg - 12 powtórzeń
Pull 1
1. Martwy 60kg (dopiero zacząłem go robić stąd ten niski ciężąr wcześniej na przygotowanie robiłem unoszenie tułowia na ławeczce rzymskiej zakończyłem jak doszedłem do ciężaru 25kg)
2. Podciąganie nachwytem CC 6/4/3/3 i wczoraj zrobiłem dobicie na pomocy dołożyłem 22lb do dopychania mnie i weszło jeszcze 6x
3. Uginanie nóg leżąc 35kg - było 45kg ale nie mogłem już przebić więc zszedłem z ciężaru
4. Biceps sztanga olimpijska łamana ( nie wiem ile ona ma kg) + 20kg (było 30kg ale to samo co przy uginaniu)
5. Szrugsy chantlami 2x 28kg
6. Wspięcia na palce stojąc 115kg - 12 powtórzeń
Jedyne co idzie ciężko to ten progres w podciąganiu i ogólnie już martwy mi sprawia problemy ale to pewnie muszę się oswoić z tym ćwiczeniem. Planem tym planuje lecieć jeszcze 2 miesiące potem bd miesięczna wycinka na etapie 6 i przylot do polski 2 tygodnie przerwy pewnie bd i jak wrócę z urlopu to masa na poziomie 6.
Coś o progresie sylwetkowym
- Nogi bardzo duży progres (odczuwam opięcie w udach w najnowszych spodniach) Przod bardzo ładnie jedyne co może mała głowa czworoboczna? Nie wiem czy dobrze mowie chodzi mi tam przy kolanie prawa strona odstająca
- Klatka w końcu ruszyła to zasługa dipsów bardzo długo miałem przestój w niej że stałą w miejscu ale już jest b dobrze choć jak zwykle wolno.
- Plecy coś ta szerokość ruszyła z początku teraz nie odczuwam różnicy
- bic i tric nie patrze bo już ogólnie bardzo dobrze wyglądają nawet są za duże porównnując je do klatki ale na pewno jest dobrze bo czuje zawsze je dobrze po treningu
- łydka ciężko mi stwierdzić
- brzuch zarys coś widać przy tym podlaniu więc jest dobrze
PS
A i ćwiczę 3x w tygodniu pon śr pt, teraz będę to przesuwał bo w poniedziałki dojdzie mi mt co 2 tydzień (powód pracy raz robie na 1 zmiane raz na 2) Więc by to wyglądało tak:
Siłownia w niedziela +proste brzucha Środa + łydki i piątek +skosne brzucha
MT w pon co 2 tydz
Czy myślisz że lepiej się z nim wstrzymać priorytet to siłownia ale co 2 tydz 1x w tygodniu to przecież dużo mi nie zniweluje nie?
Nie pisałem nic o diecie ale jest dopięta nie pisałem o niej bo już od roku ją opanowałem b dobrze i nie mam z nią problemów. Ogólnie to Suplementacja omega 3/6/9 i witaminami i zestawienie to:
3300kcal 180 białka; 350 węgli + słodycze których sobie nie odmawiam
; i 130g tłuszczy. Przyszły tydz bd jeszcze podbijał o 100g ryżu czyli + 344kcal 77g węgli 7 białka 1g tłuszczu. I rotacja +/- dzień nt jest o jakieś 375kcal mniej i 20g białka 5g tłusczu i 67,5 węgli. (odżywka masscore f a pite przed treningiem bo odrazu po pracy lecę na trening i żeby nie ćwiczyć na pusty żołądek ją spożywam)
Zmieniony przez - StakeMan w dniu 2013-11-28 22:34:32
Zrzut z ostaniach 4 treningów (wszędzie założone jest 8 powt. w 4 seriach Jak gdzieś jest opisane inne to tylko dla tego że nie dałem rady i na następnym treningu powtórka obciążenia - wejdzie podnoszę ciężar, nie uda się schodzę o 3 treningi dołożenia ciężaru)
Push 1
1. Przysiady 70kg 8/8/5/3
2. Dipsy na klate +7,5kg 8/6/5/5
3. Wyc stojąc sztangą 30kg
4. Chantle skos dodatni 2x 20kg
5. Wyc leżąc wąsko z flarą 45kg
Pull 2
1. MC 55kg
2. Wiosło chantla28kg
3. Zginanie nóg siedząc (takie jak prostowanie tylko odwrotny ruch żeby nie robić 2x tego samego ćwiczenia uginania leżąc taka odskocznia) tutaj jest lev 7
4. Młotki stojąc 18kg 6/6/5/5
5. Face pull 40kg
6. Skłony boczne chantla - 20kg
Push 2
1. Przysiady 70kg
2. Dipsy na klate +7.5kg 8/8/7/6
3. Wyc chantli siedząc 2x15kg 8/7/6/5
4. Wykroki w miejscu 2x 15kg
5. Francuz leżąc za głowę gryf olimp łamany + 20kg (było 30 ale kolejne zaniżenie)
6. Allachy 75kg - 12 powtórzeń
Pull 1
1. Martwy 60kg (dopiero zacząłem go robić stąd ten niski ciężąr wcześniej na przygotowanie robiłem unoszenie tułowia na ławeczce rzymskiej zakończyłem jak doszedłem do ciężaru 25kg)
2. Podciąganie nachwytem CC 6/4/3/3 i wczoraj zrobiłem dobicie na pomocy dołożyłem 22lb do dopychania mnie i weszło jeszcze 6x
3. Uginanie nóg leżąc 35kg - było 45kg ale nie mogłem już przebić więc zszedłem z ciężaru
4. Biceps sztanga olimpijska łamana ( nie wiem ile ona ma kg) + 20kg (było 30kg ale to samo co przy uginaniu)
5. Szrugsy chantlami 2x 28kg
6. Wspięcia na palce stojąc 115kg - 12 powtórzeń
Jedyne co idzie ciężko to ten progres w podciąganiu i ogólnie już martwy mi sprawia problemy ale to pewnie muszę się oswoić z tym ćwiczeniem. Planem tym planuje lecieć jeszcze 2 miesiące potem bd miesięczna wycinka na etapie 6 i przylot do polski 2 tygodnie przerwy pewnie bd i jak wrócę z urlopu to masa na poziomie 6.
Coś o progresie sylwetkowym
- Nogi bardzo duży progres (odczuwam opięcie w udach w najnowszych spodniach) Przod bardzo ładnie jedyne co może mała głowa czworoboczna? Nie wiem czy dobrze mowie chodzi mi tam przy kolanie prawa strona odstająca

- Klatka w końcu ruszyła to zasługa dipsów bardzo długo miałem przestój w niej że stałą w miejscu ale już jest b dobrze choć jak zwykle wolno.
- Plecy coś ta szerokość ruszyła z początku teraz nie odczuwam różnicy
- bic i tric nie patrze bo już ogólnie bardzo dobrze wyglądają nawet są za duże porównnując je do klatki ale na pewno jest dobrze bo czuje zawsze je dobrze po treningu
- łydka ciężko mi stwierdzić
- brzuch zarys coś widać przy tym podlaniu więc jest dobrze
PS
A i ćwiczę 3x w tygodniu pon śr pt, teraz będę to przesuwał bo w poniedziałki dojdzie mi mt co 2 tydzień (powód pracy raz robie na 1 zmiane raz na 2) Więc by to wyglądało tak:
Siłownia w niedziela +proste brzucha Środa + łydki i piątek +skosne brzucha
MT w pon co 2 tydz
Czy myślisz że lepiej się z nim wstrzymać priorytet to siłownia ale co 2 tydz 1x w tygodniu to przecież dużo mi nie zniweluje nie?
Nie pisałem nic o diecie ale jest dopięta nie pisałem o niej bo już od roku ją opanowałem b dobrze i nie mam z nią problemów. Ogólnie to Suplementacja omega 3/6/9 i witaminami i zestawienie to:
3300kcal 180 białka; 350 węgli + słodycze których sobie nie odmawiam

Zmieniony przez - StakeMan w dniu 2013-11-28 22:34:32