Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

[ART] Pierwszy rok treningów

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1459959

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45443 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 348507
blazejek84
Mam pytanko, robię 6 etap - push pulla, chłopaki jak wy dajecie radę robić te izolacje na koniec treningu (biceps, triceps). Jak ponad połowa treningu push to wyciski w górę, w skosie, na płasko, potem dipsy, a rampa to jednak ma być domyślnie 5 serii... triceps mam tak zajechany że francuz na koniec to masakra i muszę robić minimalnymi ciężarami. Z bicepsem jest podobnie, drążek, wiosła, i jeszcze dwa ćwiczenia na binia:) to chyba jakaś zachęta dla młodych adeptów którzy chcą żeby im tylko łapy rosły:) nie lepiej dorzucić brzuch i łydki na zmianę zamiast tak jeździć po łapach? OGÓLNIE ŻEBY NIE BYŁO PLAN JEST IMO JEDWABISTY:)

Ilość serii dobierasz indywidualnie-w zależności od stopnia zaawansowania i energii danego dnia.To jest właśnie RAMPA.
Nikt ci nie każe tłuc tych 5 serii w każdym ćwiczeniu.

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 416
a moge biegać tak 10 min na bieżni codziennie przy etapie 2 i dalej ???
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 63 Wiek 41 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 598
high pull zaczynamy z ziemi tak jak martwy, czy mająs sztangę już na wysokości pasa? bo różne wersje widzę na youtube.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45443 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 348507
xxMichalLsxx
a moge biegać tak 10 min na bieżni codziennie przy etapie 2 i dalej ???

Możesz,choć bieżna akurat nie jest najlepszym rozwiązaniem.

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
blazejek84
high pull zaczynamy z ziemi tak jak martwy, czy mająs sztangę już na wysokości pasa? bo różne wersje widzę na youtube.

Pełnoprawnego,olimpijskiego H[P wykonujemy z ziemi.To gwarantuje ci większy transfer siły i dynamikę.Aczkolwiek w przypadku kulturystów lepszy będzie niepełny-ze zwisu.

Pilny student Vincea.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 416
mam takie zasadniczo ogólne pytanie roni a czy te twoje etapy są dla sportowców czy dla kulurystów??? i czy w tygodniu trzeba mieć jedną przerwę od diety ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 63 Wiek 41 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 598
zależy jaki sport uprawiasz, w niektórych dyscyplinach dodatkowe ciężkie treningi mogą przeszkadzać:) myślę że to trening dla początkuchących kulturystów, zresztą czy ważna jest nazwa? a jak nie czujesz potrzeby nie musisz robić przerw od diety
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 106 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3306
Witam, wiem że to moze zabrzmieć trochę śmiesznie, ale jestem zielony w tych sprawach więc pytam. Jestem na etapie 3 i nie wiem jak powinno wykonywać się te ćwiczenia. Sprawdzałem w atlasie sfd, owszem ćwiczenia są tylko że w kilkunastu odmianach, czy mógłby ktoś ogarnięty podać mi link do kazdego z ćwiczeń z etapu 3? Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 2034 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19955
ja znalazłem wszystko bez najmniejszych problemow na YT a więc podaje ci link www.youtube.com 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 406 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5211
Yt jest dość szerokim portalem więc mogę zachęcić do prześledzenia tego tematu od początku. Myślę, że na pierwszych 10-ciu stronach znajdziesz wszystkie ćwiczonka :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

W jakim wieku zacząć trenować na siłowni?? Proszę o mądre wypowiedzi.

Następny temat

Jakie Cwiczenia, co i jak :/

Spalanie
Polecane artykuły