do 1000 kcal już nie wrócę (na darmo by poszło to tycie..) będę kombinować pomiędzy 1600-1800 zgubiłam się to w końcu masło jest ok?, przecież to te same tłuszcze co feta, mascarpone, mozarella..? Zmieniony przez - lilliwo w dniu 2011-08-04 12:49:26
nabiał to produkty z mleka, masło robi się z mleka więc w zasadzie Tak skoro serki to nabiał, to przecież nabiał też jadamy (1 porcję dziennie) Zmieniony przez - lilliwo w dniu 2011-08-04 13:48:54
ja kupuje migdalowe- sklad: migdaly i odrobina oleju palmowego, ale od czasu jak odkrylam maslo z orzechow laskowych to sie zakochalam Bunia-mozliwe bo kurna, jest jeden, drugi to tylko wypieki, gotowe zarcie i mydlo i powidlo- to ceny winduja... nie mowiac juz ze warzywa i owoce sa na dwoch stoiskac
[...] ulicach beda zabijac za 50zl jak zwierzeta;-) ale nie o tym temat. gdzie kupujecie mineralke i jaka? w lidlu mozna kupic zrodlana za grosze ale to chyba watpliwa jakosc? to maslo orzechowe w tygodniu amerykanskim jest chyba ok? Wiadomo ze robione najlepsze ale w porownaniu do tego ktore mozna kupic w tesco to chyba wypada lepiej Zmieniony przez [...]
[...] rozne i skladowo akurat sante wypada dobrze.. no oczywiscie ze mozna kupic lepsze masla orzechowe.. ale cena odstrasza bo widzialem 2x drozsze. nigdy nie mowie nic bez argumentu nawet jesli o tym nie pisze dobre maslo orzechowe szczegolnie z migdałów,makadamia,pistacji kosztuje minimum 25zl sante ma duzo soli i jakośc orzechow nie powala
[...] z tanich jak juz to lepsze od felixa.. wiec skoro takie niezdrowe to lepiej uzywac zwyklego masla? zdrowiej to wyjdzie czy jednak niekoniecznie? a gdyby mnie bylo stac na maslo w tej cenie to pewnie nie patrzylbym w ogole na kurczaka i zajadalbym się ciagle wołowiną %-) 25zl za sloiczek 400g tak? bo 25zl/kg to sante kosztuje i felix. inne za [...]
Smaż pierw na skórze dłużej a później odwracasz na chwile. Ja gotuje albo piekę w folii. Dodaję tylko sól i pieprz, choć można np zioła prowansalskie, masło, oliwe z oliwe, cytrynę. Ten tańszy to pstrąg tęczowy. Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2013-01-20 21:24:51
Come back.. W Bytomiu też pada i pada... A co do robotów kuchennych - robicie masło orzechowe czy coś? Bo ja mam blender ręczny, ale się boję mielić nim orzechów/migdałów z obawy, że spalę, a czytałam różne opinie, jedno robią blenderem inni odradzają...
No właśnie wiem, że robią masło w takim urządzeniu z ostrzem o kształcie "S" :D ale takiego cuda nie posiadam :D w każdym bądź razie i tak dzięki za rady:) myślę, że mi się przydadzą!
Boję się cokolwiek konkretnie polecać, bo nie wiem, jak to wygląda np. przy tej hipercholesterolemii i ogólnej Twojej sytuacji - najlepiej byłoby, gdybyś zasięgnęła rady jakiejś doświadczonej i wykształconej w tym kierunku osoby, aby sobie nie zaszkodzić - zioła źle stosowane mogą mieć skutki uboczne, jak każdy inny lek. Ja też dokładnie nie [...]
kreatyna stara niezawodna prosta - monohydrat :-) nie ma co wydziwiać, kreatyna to kreatyna tym bardziej na peirwszy raz, więc polecam https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Creatine_Muscle_Max-opis33277.html co do tłuszczy mieszaj oliwy - z oliwek, olej lniany, rzepakowy orzechy różne - laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie, wiórki kokosowe [...]
rekord mój i kolegi : 350zł/miech szamaj podroby, jajca, masło, warzywa i poluj na promocje, to dasz rady ;) http://www.sfd.pl/Ma%C5%82y_portfel_moja_dieta-t894417.html
Ja generalnie myślałem o jajkach, rybach, piersi z kury, mięsie mielonym i twarogach oraz ryżu i siemieniu lnianym na podbicie tłuszczy. Wrzucę po treningu screena co ułożyłem %-) Zmieniony przez - ziumol w dniu 2012-12-21 16:48:13 kura droga i bezwartościowa - białko + xenoestrogeny których nie chcemy twaróg - w ostateczności, jak trzeba coś [...]