Trochę mnie nie było, i wiedzę ze są nowe pytania
ostatnio wiele się dzieje, dla tego miałem mniej czasu by pisac. Ale wracając do pytań:
Gierol uważam ze ciągi do za ciężkie ćwiczenie by zaczynać nim trening, pózniej może być właśnie problem tego typu ze brakuje nam sił. Sam ćwiczę 5 razy, i właśnie 5 trening to 2głowe, a na koniec ciągi. Dobrze układasz, więc proponował bym Ci tak zrobić.
pro100 moim zdaniem najlepiej po siłowym wypić carbo, bcaa,
aminokwasy proste (czasem dodać kreatynę). Po upływie 30 minut polecam zjeść pełnowartościowy posiłek. Nie wydaje mi się konieczne pic białko, ponieważ i tak będzie się trawic, czyli nasz organizm nie wykorzysta je od razu. Również masz aminokwasy proste, czyli białko już strawione, więc pytanie po co nam dublować to ?
Matysiakk1 wszystko zawsze warzymy przed obróbką
pod czas gotowania mięsa, ucieka z niego woda, czyli będzie lżejsze niż było, lecz białko zostaje. To dla tego w gotowanym, czy smażonym produkcie na 100g jest więcej białka. Z kolei węglowodany (jak ryż, kaszy i tp) wchłaniają wodę pod czas gotowania, czyli na 100g po obróbce, będzie mniej niż przed. Ale pamiętaj ze warzymy wszystko przed gotowaniem !!