[...] mam od miesiaca - ale wlasicwie chodzi mi tutaj o to ze bardzo rygorystycznie trzymam sie keto wlasnie od tego czasu, ale juz od roku, dwoch wykluczylam ze swojej diety pieczywo, makarony slodycze itp, takze to nie jest tak, ze szukam cudownego srodka, ktory mi pomoze, bardziej cczegos co popchnie moj organizm do dzialania i tez mnie [...]
[...] warto pamiętać, iż najczesciej nie mamy problemu z dostarczeniem węglowodanów gdyż są one łatwo dostępne i tanie. Zawierają je chociazby: ryż, makarony, ziemniaki, owoce czy pieczywo. Gainera możemy stosować w przypadku, kiedy nie mamy czasu na zjedzenie konwencjonalnej żywności bądź po prostu nie jesteśmy w stanie zmieścić takiej ilości kalorii. [...]
Norwegia ma prawdziwego fiola na punkcie zdrowej żywności. Każdy producent ma obowiązek podania wskaźnika pelnoziarnistosci w procentach. Spożywam stuprocentowe pieczywo jako źródło weglowodanow 2 razy dziennie. Fakt iż chleb jest niezdrowy odchodzi powoli do lamusa pod warunkiem, że mamy pewność co do składu.
[...] się o szczegóły - to nikt nic nie wie. Spytaj się sprzedawcy w markecie skąd jest to mięso, czy ta krówka jadła trawkę, czy paszę - akurat będą wiedzieć..... Ja jak jadłem pieczywo to wiecznie miałem wydęty brzuch. Odkąd przestałem (przerzuciłem się na rozsądne ilości kaszy gryczanej itp.) to brzuch mi wyraźnie spadł. W obecnych czasach nie [...]
Ogórki konserwowe, czy domowe, czy sklepowe mają w zalewie cukier. Dużo cukru.. Traktowane jako dodatek smakowy np. do tatara, w pomijalnej ilości krzywdy nie zrobią. Ale nie traktujmy ich jako warzyw i stałego elementu diety. Buraki są ok, tylko kwestia jak są robione. Bo takie np. domowe buraczki zasmażane, to już light nie są - [...]
[...] taki dodatek jest zdecydowanie zbędny. Jeśli robisz własne frytki z ziemniaków czy z batatów to nic w tym złego bowiem radziłbym skorzystać np: z oliwy. Ryby w sosach to bardzo kiepskie rozwiązanie, celuj w świeże/mrożone. Mielone mięso paczkowane to wysoko przetworzony produkt zatem miel na miejscu. W jakim celu pieczywo WASA? szkoda pieniedzy.
3600 i tak już psoro poczekaj trochę moze coś się jszcze ruszy Gorsze źródła węgli to jest to wsyztsko co przetworzone, jakieś batoniki, wafelki, paluszki, czipsy itp. Najlepiej się opeirać na nieprzetworoznych jak masze, ryże, ziemniaki, moga też być makarony, dobre pieczywo, owoce.
spoko bałamucik nie bede cie szukał po polsce ostroznie jade z odrzywkami (witaminy lecytyna) przed treningiem banan+ jakies złożone (ciemne pieczywo lub musli) wydaje mi sie ze to moze miec cos wspolnego z watroba (duzo biegalem naczczo) MAM NADZIEJE ZE KTOS MIAL PODOBNA PRZYGODE PISZCIE O PODOBNYCH UROZMAICENIACH
ostroznie jade z odrzywkami (witaminy lecytyna) przed treningiem banan+ jakies złożone (ciemne pieczywo lub musli) wydaje mi sie ze to moze miec cos wspolnego z watroba (duzo biegalem naczczo) Witaminy bierz z glownym posilkiem. Banana wrzuc zaraz PO treningu. Przed polecam np ryz/ kasze/ makaron. Muessli zawieraja na ogol duzo blonnika, ktory [...]
[...] 1) Posiłki z węglowodanami - placki twarogowe (twaróg, jaja, mąka lub płatki, owoc) - twaróg z owocami i orzechami - twaróg z warzywami, olejem lnianym i pestkami dyni, pieczywo razowe - plastry twarogu na chlebie razowym z pomidorem (lub na słodko z miodem lub musem owocowym) - naleśniki z nadzieniem serowym - makaron razowy z twarogiem i [...]
Zazwyczaj 4 jajka cale sadzone/gotowane na twardo, pieczywo ok. 80-100g, 150g pomidora i cebula do tego kawe ze 100ml mleka. Jezeli mi sie znudzi to robie placki Dwa jaja cale Maka 20g Wpc 30g Mleko 50ml Jabłko na wierzch w kostke Również batony domowe ktore dziele na 10szt ale jem dwa Mieszam skladniki suche razem a wpc, maslo i mleko robie na [...]
[...] żywności pozbawionej składników antyodżywczych. Paluszków do tej grupy produktów zaliczyć nie możemy. Polecam zatem bazować na produktach takich jak : -ryż biały lub ryż brązowy -makarony -ziemniaki i bataty -pieczywo pełnoziarniste -kasza gryczana/jęczmienna/jaglana -owoce Pozdrawiam /SFD/2018/3/11/b779e1c80f5a4df189f21e7c29f0f190.jpg
[...] jaśminowy), - ziemniaki, - bataty, - amarantus, - makaron (durum, żytni, razowy), - płatki zbożowe (owsiane, jęczmienne, pszenne, jaglane, gryczane, ryżowe, orkiszowe), - pieczywo (pełnoziarniste, pumpernikiel, żytnie, razowe), - topinambur. Jak widać, wybór jest duży i zdecydowanie warto urozmaicać. Więcej na ten temat poczytać można tutaj: [...]
[...] czy liście rzepy - dostarczymy potas z tych produktów: bataty, ziemniaki, banany, biała fasola, kasza gryczana, natka pietruszki, czy pomidory. - sód dostarczymy z: pieczywo, wybierajmy np. chleby żytnie na zakwasie, żółte sery, czy piersi z kurczaka. Skurcze łydek powodować może również nadmiar wypijanej kawy, problemy ze senem, [...]
[...] warto pamiętać, iż najczesciej nie mamy problemu z dostarczeniem węglowodanów gdyż są one łatwo dostępne i tanie. Zawierają je chociazby: ryż, makarony, ziemniaki, owoce czy pieczywo. Gainera możemy stosować w przypadku, kiedy nie mamy czasu na zjedzenie konwencjonalnej żywności bądź po prostu nie jesteśmy w stanie zmieścić takiej ilości kalorii. [...]
[...] na pierwszy rzut oka mnie przeraza ukladanie diety przez przyzwyczajenia do polskiej babcinej kuchni. Postepy ktore juz aktualnie poczynilem ku lepszej diecie to ciemne pieczywo, duzo warzyw, przynajmniej jeden owoc dziennie, orzechy, jogurt naturalny, duzo wody - sa to juz takie codziennie pokarmy ktore zastapily slodycze, przekaski typu [...]