SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jaki chleb najzdrowszy i najlepszy przy redukcji?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 118722

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 265 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1288
Najlepiej chleb własnej roboty. Ja takowy od czasu do czasu robię. Musi on być jednak z mąk prawdziwych, czyli razowych, wysokie typy (1800-2000). Białe mąki to do panierki są dobre, ale nie do wypieku chleba.

All the good things for those who wait

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 277 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1135
2 lata temu kupiłem specjalnie urządzenie do pieczenia chleba ale niestety użyłem je dopiero 2 razy , będę musiał je znów odpalić :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 265 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1288
Warto! Ja robię samodzielnie, wkładam w foremkach do piekarnika i piekę, bez żadnych ustrojstw :)

All the good things for those who wait

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 45257
jak na poważnie redukujecie to żadnego chleba na redukcji nie polecam
1

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 265 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1288
Na redukcji to dieta low-carb, to oczywiste. Ale low-carb nie oznacza zero węgli. Na pewno oznacza zero węgli prostych. Więc jeśli chodzi o węglowodany to należy spożywać li tylko złożone o niskim IG, czyli produkty jak najmniej przetworzone. Chleb z mąki razowej, czy to pszennej, żytniej, czy orkiszowej, wysokie typy (1800-2000) jest jak najbardziej dobry.

All the good things for those who wait

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
kebula Instruktor K&F
Ekspert
Szacuny 661 Napisanych postów 8604 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 143874
no, tylko pytanie czy się najesz

Niema nic gorszego niż bycie więźniem własnej głowy, pędzić za ideałem którego nie istnieje kosztem wszystkiego: zdrowia, relacji przyjacielskich/rodzinnych, kosztem bezcennych minut życia, które nigdy nie wrócą..


aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/Kebula_w_remoncie_part_2-t1142515.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 964 Napisanych postów 8629 Wiek 12 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 294424
Że też takie rzeczy odświeżają i wrzucają na główną stronę..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 316 Napisanych postów 177 Wiek 38 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 17485
Norwegia ma prawdziwego fiola na punkcie zdrowej żywności. Każdy producent ma obowiązek podania wskaźnika pelnoziarnistosci w procentach. Spożywam stuprocentowe pieczywo jako źródło weglowodanow 2 razy dziennie. Fakt iż chleb jest niezdrowy odchodzi powoli do lamusa pod warunkiem, że mamy pewność co do składu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
przeciez nigdy nie mowilo sie, ze chleb jest niezdrowy, mowa o prawdziwym na zakwasie np. na mace zytniej.
1

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 69 Napisanych postów 132 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1768
Po co wam chleb do którego nie wiadomo co wsypują, skoro w sklepach jest do wyboru cała masa ryżów czy kasz - wspaniałych źródeł węglowodanów. Macie do wyboru kaszę gryczaną, jaglaną, orkiszową, typu pęczak, i wiele innych..... ale nie - musicie ten chlebek wpylać. A potem kałdunki wiszą nie wiadomo czemu.... znaczy.... wiadomo.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masło roślinne kubkowe a REDUKCJA !!!

Następny temat

pare pytań....

WHEY premium