All the good things for those who wait
...
Napisał(a)
Najlepiej chleb własnej roboty. Ja takowy od czasu do czasu robię. Musi on być jednak z mąk prawdziwych, czyli razowych, wysokie typy (1800-2000). Białe mąki to do panierki są dobre, ale nie do wypieku chleba.
...
Napisał(a)
2 lata temu kupiłem specjalnie urządzenie do pieczenia chleba ale niestety użyłem je dopiero 2 razy , będę musiał je znów odpalić :P
...
Napisał(a)
Warto! Ja robię samodzielnie, wkładam w foremkach do piekarnika i piekę, bez żadnych ustrojstw :)
All the good things for those who wait
...
Napisał(a)
jak na poważnie redukujecie to żadnego chleba na redukcji nie polecam
1
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
Na redukcji to dieta low-carb, to oczywiste. Ale low-carb nie oznacza zero węgli. Na pewno oznacza zero węgli prostych. Więc jeśli chodzi o węglowodany to należy spożywać li tylko złożone o niskim IG, czyli produkty jak najmniej przetworzone. Chleb z mąki razowej, czy to pszennej, żytniej, czy orkiszowej, wysokie typy (1800-2000) jest jak najbardziej dobry.
All the good things for those who wait
...
Napisał(a)
no, tylko pytanie czy się najesz
Niema nic gorszego niż bycie więźniem własnej głowy, pędzić za ideałem którego nie istnieje kosztem wszystkiego: zdrowia, relacji przyjacielskich/rodzinnych, kosztem bezcennych minut życia, które nigdy nie wrócą..
aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/Kebula_w_remoncie_part_2-t1142515.html
...
Napisał(a)
Norwegia ma prawdziwego fiola na punkcie zdrowej żywności. Każdy producent ma obowiązek podania wskaźnika pelnoziarnistosci w procentach. Spożywam stuprocentowe pieczywo jako źródło weglowodanow 2 razy dziennie. Fakt iż chleb jest niezdrowy odchodzi powoli do lamusa pod warunkiem, że mamy pewność co do składu.
...
Napisał(a)
przeciez nigdy nie mowilo sie, ze chleb jest niezdrowy, mowa o prawdziwym na zakwasie np. na mace zytniej.
1
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
...
Napisał(a)
Po co wam chleb do którego nie wiadomo co wsypują, skoro w sklepach jest do wyboru cała masa ryżów czy kasz - wspaniałych źródeł węglowodanów. Macie do wyboru kaszę gryczaną, jaglaną, orkiszową, typu pęczak, i wiele innych..... ale nie - musicie ten chlebek wpylać. A potem kałdunki wiszą nie wiadomo czemu.... znaczy.... wiadomo.
Polecane artykuły