SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

SFD Team: Łukasz Modzelewski i Przemek Górynowicz

temat działu:

Przygotowanie do zawodów

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1574613

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Haha zryty . Co do leśnego mnicha, to obczaj mój dziennik teraz . A ja teraz, to sie bym pewnie nawet czekolada z PRL-u jarał

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 875 Napisanych postów 26640 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 260190
dwie zupki na posiłek,wychodzi akurat tyle ww co worek ryżu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 248 Napisanych postów 510 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 69551
a co ryż, szczególnie biały ma "zdrowego" w sobie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
prz1993 Zawodnik IFBB
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 21557 Napisanych postów 30788 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 870528
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 248 Napisanych postów 510 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 69551
heheh po ryżu pierdze gorzej niz po zupkach więc zostanę przy nich

swoją drogą tekst "bez glutenu" to już dobry biznes, za sam napis na opakowaniu trzeba dobrze wybulić, bo to przyciąga klientów. Płatki kukurydziane z biedry mają taki sam skład jak cornflaksy, a cornflaksy nie mają glutenu, biedrowe juz tak aaa no cornfleksy robią z innej kukurydzy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 83 Napisanych postów 874 Wiek 36 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 104146
A te z biedry nie mają czasem słodu jęczmiennego w składzie? ;)

Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 64 Napisanych postów 1816 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 31200
Dla kogos kto nie ma celiaki jedzenie bezglutenowe wcale niewiadomo jakich kozysci nie daje, osoba chorym np jak ja owszem bo jest to poprotu uczulenie na pokarm. Dziwi mnie ten caly boom kiedys chleb musialem zamawiac 80km odemnie by go miec z balvitena ale to bylo jakies 15 lat temu jedyna kozysc jaka plynie na chwile obecna z tego pseudo zdrowego zywienia to o wiele lepszy dostep do produktow ale ceny sa zaporowe 4/5 krotnie drozsze od zwyklych odpowiednikow robionych wraz z glutenem ;)

2 kroki w przód jeden w tył i tak do usranej śmierci

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 248 Napisanych postów 510 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 69551
Mahler
A te z biedry nie mają czasem słodu jęczmiennego w składzie? ;)


Ma ale co to zmienia skoro 92% to mąka kukurydziana corn flaksy też mają w składzie glukoze wypisaną. Jak ktoś nie je tego 500g dziennie to nie ma co sobie nawet głowy tym zawracać.

czemon
Dla kogos kto nie ma celiaki jedzenie bezglutenowe wcale niewiadomo jakich kozysci nie daje, osoba chorym np jak ja owszem bo jest to poprotu uczulenie na pokarm. Dziwi mnie ten caly boom kiedys chleb musialem zamawiac 80km odemnie by go miec z balvitena ale to bylo jakies 15 lat temu jedyna kozysc jaka plynie na chwile obecna z tego pseudo zdrowego zywienia to o wiele lepszy dostep do produktow ale ceny sa zaporowe 4/5 krotnie drozsze od zwyklych odpowiednikow robionych wraz z glutenem ;)


Wiesz co śmiejąc się z glutenu nie mówimy że unikanie go nie ma sensu. Ludzie chorzy wiadomo ze muszą zwracać na to uwagę. My z chłopakami najczęściej podśmiewujemy się z tego że jeszcze z 5lat temu każdy zdrowy człowiek jadl produkty które mają gluten i było ok. Teraz kiedy moda na "bezglutenowe" się na siliła, plus kilka dietetyków-trenerów prowadzi szkolenia gdzie obszernie poruszany jest temat glutenu, to nagle co drugi kursant nietoleruje glutenu, mimo że całe życie jadl i nic mu się nie działo
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Dokładnie to co pisze Adam. Nagle połowa moich znajomych jest uczulona na gluten, bo stało się to modne, gdzie wczesniej jedliśmy go tonami i nigdy nikomu nic się nie działo. Chwyty marketingowy i żerowanie na trendach, tyle.
Ale widzisz, nie musisz teraz jeździć i szukać jak chcesz sie napić wódki. Wystarczy pójść do Biedronki po wódkę bezglutenową

To samo tyczy sie laktozy. Tez nagle wszyscy jej nie tolerują.

Kiedys spytałem jednego lekarza jak to jest, że nagle zaczęli diagnozować nietolerancje na gluten i laktozę u ludzi po 25-30 lat, którzy jedli to całe życie, to stwierdził, że chemia i sztuczne dodatki występujące aktualnie w produktach spożywczych to spowodowały...

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

SFD TEAM: Mariusz Żaba-Przygotowania do sezonu jesień 2022

Następny temat

SFD Team: Dymitr Zasada - CienkiGosciu - MASA

WHEY premium