Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
Heronim
Witam.
Czy ktoś wie może ile jest średnio mięsa w udkach kurczaka bez skóry(z kością)?
Może ktoś już sprawdzał sobie. Na oko wychodzi mi 70g mięsa w 100g udka(z kością)
kiedyś ważyłam i średnio właśnie tak oscyluje. okolo 1/3 to części niejadalne.
sprawdzaj sobie tez na ilewazy.pl Często podają wagę po usunięciu kości, etc
Szacuny
0
Napisanych postów
274
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
7376
Tak sobie myśle że można to łatwo sprawdzić. Od masy udka przed obróbką odjąć masę resztek już po jedzeniu, bo kości chyba niezmieniana wagi podczas smażenia/gotowania etc.
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
dodatków jak karmel, polepszaczy, etc. Prawdziwy, dobry razowiec powinien miec mąke, sól i zakwas. takie pieczywo mozna kupic na pasażach w galeriach handlowych, np. Gempe piekarnia. Wybór jest ogromny i jakosc b. dobra
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Powiedzcie mi proszę zawsze jako ostatni posiłek jem twaróg z oliwą z oliwek. Dziś mam grilla, mogę zastąpić piersią z kurczaka? Czy wszamać znów ten twaróg?
Szacuny
18
Napisanych postów
2730
Wiek
30 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
78145
kocio2009
dodatków jak karmel, polepszaczy, etc. Prawdziwy, dobry razowiec powinien miec mąke, sól i zakwas. takie pieczywo mozna kupic na pasażach w galeriach handlowych, np. Gempe piekarnia. Wybór jest ogromny i jakosc b. dobra
Niestety czegoś takiego u mnie nie ma, ale sprawdze w Tesco te chleby
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6277
Napisanych postów
76061
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
755000
songo1310
Powiedzcie mi proszę zawsze jako ostatni posiłek jem twaróg z oliwą z oliwek.
Dziś mam grilla, mogę zastąpić piersią z kurczaka?
Czy wszamać znów ten twaróg?