SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dziennik treningowy Bziu

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 524324

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
wczoraj chłopaki się tak położlyli :P

jeszcze fota owsianki, która mi się aktualnie wkręciła
z jabłkiem, aronią i żurawiną (świeżą), orzechami, czekoladą i figą
pycha!

a z piątku szybka zapieksa w stylu mussaki
ziemniaki, mieso mielone w sosie pomidoroym, cukinia i burata







...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3416 Napisanych postów 6136 Wiek 36 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 264578
Bziu podrzucisz przepis na kimchi?
1

Zawsze rzucaj siebie na głęboką wodę - tam dalej jest do dna...

https://www.sfd.pl/[BLOG]_zdrowo_i_sportowo__Nene87-t1159713-s420.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
ja robiłam tak
ale co wyjdzie to dam znać ;P

SKŁADNIKI
2 średnie kapusty pekińskie (pokrojone na kawałki, wcześniej usuwamy twardą część głąba)
<ja dałam jedną dużą>

DODATKOWE WARZYWA:
Biala rzodkiew
2 średnie marchewki
1 średnia dymka z pęczkiem szczypiorku
1 mini jabłko

ZAPRAWA / MARYNATA NR 2 (Z ZASTOSOWANIEM PASTY GOCh**ANG):
2 łyżki azjatyckiej pasty z ostrych papryczek "Goch**ang" lub sproszkowanej papryki "Gochugaru" <aktualnie można kupić w biedrze na tygodniu azjatyckim>
3 ząbki czosnku
1 łyżka Tamari <POMINĘŁĄM>
1/2 łyżeczki różowej soli himalajskiej
1/2 łyżeczki brązowego cukru trzcinowego
2 cm kawałek świeżego imbiru, starty

DODATKOWO:
sok z kapusty, który zostaje po wstępnym kiszeniu

PRZYGOTOWANIE:

1. Pierwszym etapem jest pokrojenie i wstępne ukiszenie kapusty.Po wykrojeniu głąba i pokrojeniu kapusty w paski myjemy ją pod bieżącą, letnią wodą np na sicie. Następnie wilgotną przekładamy do foliowej reklamówki i sypiemy tam ok 2 łyżki soli dokładnie wcierając ją w kapustę. Reklamówkę szczelnie zawiązujemy i umieszczamy w garnku/misce (np. glinianej). Przyciskamy czymś z góry aby kapusta pod wpływem soli i ciężaru puściła sok. Zostawiamy ją na ok 6 godzin w pokojowej temperaturze (ok 18 stopni). Ja zostawiłam na całą noc.

2. Kapustę wyciągamy z reklamówki i płuczemy pod bieżącą wodą. Wodę powstałą wskutek wstępnego kiszenia zachowujemy aby dodać ją później do reszty składników.

3. Kapustę mieszamy z pokrojonymi warzywami a następnie z zaprawą poprzez dokładne jej wcieranie. Całość przekładamy do dużego, wysterylizowanego słoja lub glinianego naczynia. Układamy mocno ubijając. Zawartość nie powinna przekraczać 3/4 pojemności naczynia. . Następnie zalewamy przygotowaną wodą ze wstępnego kiszenia

4.Odstawiamy na 5 dni w temperaturze około 10 st. Np do piwnicy. Ja dałam w cień na balkon.
Ważne aby słoik/słoiki były szczelne podczas fermentacji oraz późniejszego przechowywania w lodówce, dzięki temu kimchi zachowa świeżość nawet do 2 miesięcy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
Jesienna owsianka wkrecila.m sie az za.bardzo
I bulion z pierozkami, miesem i warzywami

Rozciągankowo




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
Nie dodały się wyzej

Edit dalej nie chcą

Chociaz proba szpagatu sie dodala :p








Zmieniony przez - bziubzius w dniu 2021-10-05 21:25:15

Zmieniony przez - bziubzius w dniu 2021-10-05 21:26:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12198 Napisanych postów 22049 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627680
Ładnie! Jakbyś tak posiedziała codziennie kilka minut to pewnie do końca miesiąca byś miała ten szpagat!
Poduszkę bym sobie podłożyła w środek albo pod przednie udo…
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6512 Napisanych postów 62313 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 777831
Zdechły mi powiadomki jedzonko pysznie wygląda, szpagat prawie gotowy więc wszystko klasa
1

Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
paula.cw Doradca
Ekspert
Szacuny 2451 Napisanych postów 12124 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 591096
Jak patrzę na te zdjęcia to mam ochotę na węgle :D :D :D W dużej ilości najlepiej :P

No i szpagacik tuż tuż
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Tego szpagatu zazdroszczę, bo wygląda imponująco. Długo trenowałaś, żeby do tego poziomu ze szpagatem dojść?
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
Paatik
Ładnie! Jakbyś tak posiedziała codziennie kilka minut to pewnie do końca miesiąca byś miała ten szpagat!
Poduszkę bym sobie podłożyła w środek albo pod przednie udo…


ale mnie podpuszczasz :D
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dołki w pośladkach, prośba o rady treningowe

Następny temat

Franii Dziennik Treningowy biegowo-silowy

WHEY premium