Szacuny
0
Napisanych postów
186
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1923
no właśnie finansowo nie za bardzo jako że kupiłem już dość drogiego stacka a nie chcę by ćwiczenia i wydane na stack pieniąde poszły na marne więc już wolę zainwestować w to co jest naprawdę niezbędne czyli bcaa , a czy glutamina też zalicza się do niezbędnych suplementów ?
Szacuny
0
Napisanych postów
186
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1923
ok dzięki ;) a tak w ogóle to czytając te wszystkie informacje na temat bcaa czy l-glutaminy to mam wrażenie że bez nich prawie nie ma możliwości zdobycia masy mięśniowej ;p A jakby nie patrzeć o tylu lat nie stosuję ich a tak źle nie ma. Poza tym za czasów Arniego tego typu suplementów nie było , ba nawet nie było kreatyny a mięśnie jakoś budowali.
Zmieniony przez - nono91 w dniu 2013-03-03 22:53:53
Szacuny
3103
Napisanych postów
25080
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
415152
nie wiem w takim razie co za art. czytałes co prawda o bcaa jest sporo ale nie ma mowy ze sa niezbedne, co do glutaminy raczej wiekszosc jest jej nie przychylna , a jej działenie opisane jaka watpliwe , jedynie pod wzglegem zdrowotnym jest troche plusów
Szacuny
0
Napisanych postów
186
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1923
Nie wiem czy dobrze to rozumiem ale bez bcaa następuje katabolizm podczas i po treningu, czyli jakby nie patrzeć , ciężej zdobyć mięsień więc dłużej trzeba czekać na efekty ćwiczeń .
Szacuny
0
Napisanych postów
274
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
7376
Witam.
Niebawem kończę 8 tygodniowy cykl na kreatynie po którym chce rozpocząć redukcję.
# Czy masować jeszcze przez 2 tyg ( słyszałem że tyle działa kreatyna po skończonym cyklu) Potem zrobię 1tyg regeneracji z lekkimi treningami a dopiero po nim redukcja,
czy praktycznie po skończeniu kreatyny 1 tyg regeneracji i potem redukcja?
# Na redukcji, po treningu siłowym a przed aerobami (aby zminimalizować katabolizm mięśni) mogę zamiast zalecanego BCAA wypić porcję WPC?
Zmieniony przez - Heronim w dniu 2013-03-04 00:08:20
Szacuny
1
Napisanych postów
12
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
31
Witam
zakupilem cm3, ale zastanawiam sie kiedy zazywac.
Trenuje 4/5 razy w tygodniu, przewaznie okolo godziny 12, bywaja tez treningi ok 19, ale to spoadycznie.
Myslalem o takim dawkowaniu, rano nadczo, po treningu i jeszcze przed snem po 5g, dnt rano i przed snem.
Co o tym myslicie?