Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6266
Napisanych postów
76018
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754780
kubsztix
Witam, juz nieraz pewnie bylo, prosze powiedzcie mi czy np. Maka Lubella pelnoziarnista, rozni sie czyms od maki pszennej typ 1850 (graham)? Co myslicie o mace z pszenicy durum? Czym sie rozni owsiana od owsianej razowej? dzieki za pomoc z gory, pozdr.
Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2013-06-06 16:29:06
Lubella pełnoziarnista jest z 3 zbóż: pszenicy, żyta i orkiszu. Na pewno ilość składników mineralnych jest inna niż w 1850 graham. Mąkę z pszenicy durum stosuje się najczęściej do makaronów. Razowa musi mieć nie mniej niz 2% składników mineralnych.
Szacuny
11
Napisanych postów
1450
Wiek
36 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
21491
Domer powiedz prosze jeszcze, jesli mialbys wybierac miedzy lubella a ta wlasnie pszenna, ktora dla nas lepsza? Czy przez to, ze lubella to mieszanka 3 rodzajow raczej nie powinno sie porownywac? Powiedzmy, ze bede uzywal tej 1850 do np. Pizzy dietetycznej, gofrow itp. Bedzie dobrze? Bo wiadomo, ze razowa 2000 jest specyficzna i z niej raczej ciezko zrobic takie rzeczy. Co np. Powiesz na mieszanie typ 2000 razowej z pszenna 1850 pol na pol do wlasnie pizzy? O durum pytam bo kiedys ktos mi polecal na forum do pizzy dietetycznej. Czy maka owsiana to to samo jakbysmy sami w domu zmielili platki?
Edit: moze jest gdzies na forum jakis "wyklad" ktory przyblizy jakie maki nadaja sie dla nas patrzac pod katem kulturystycznym?
Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2013-06-06 17:15:55
Szacuny
1
Napisanych postów
231
Wiek
31 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5273
nigdzie nie znalazlem odpowiedzi, mam nadzieje ze dobry dział Jak różni się toksyczność alkolohu (2-4x w tygodniu) od toksyczności metanabolu (30mg eod)? Co mocniej uszkadza wątrobę (nie chodzi o inne efekty uboczne tych substancji)
Szacuny
0
Napisanych postów
285
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
8521
Czy mogę dac truskawki do posiłku przed treningowego??
Jestem na Carb Cycling i chce z redukcji wejść na masę jak to zrobić żeby sie nie zalać (endo) dodać węgli czy tłuszczy??
Szacuny
11
Napisanych postów
1450
Wiek
36 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
21491
kubsztix
Domer powiedz prosze jeszcze, jesli mialbys wybierac miedzy lubella a ta wlasnie pszenna, ktora dla nas lepsza? Czy przez to, ze lubella to mieszanka 3 rodzajow raczej nie powinno sie porownywac? Powiedzmy, ze bede uzywal tej 1850 do np. Pizzy dietetycznej, gofrow itp. Bedzie dobrze? Bo wiadomo, ze razowa 2000 jest specyficzna i z niej raczej ciezko zrobic takie rzeczy. Co np. Powiesz na mieszanie typ 2000 razowej z pszenna 1850 pol na pol do wlasnie pizzy? O durum pytam bo kiedys ktos mi polecal na forum do pizzy dietetycznej. Czy maka owsiana to to samo jakbysmy sami w domu zmielili platki?
Edit: moze jest gdzies na forum jakis "wyklad" ktory przyblizy jakie maki nadaja sie dla nas patrzac pod katem kulturystycznym?
Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2013-06-06 17:15:55
Szacuny
5
Napisanych postów
442
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3222
Jay Cutler Endomorfing
Urodzony: 03.04.1973
Wzrost-175cm
Waga startowa: 120 kg
Waga poza sezonem: 140 kg
Obwód bicepsa: 57 cm
Obwód uda: 76 cm
Obwód łydki: 50 cm
Obwód pasa: 86 cm
Obwód szyi: 49 cm
Kraj: USA
Jakim cudem on ma tyle w pasie, jak ja mam więcej, a mam kratę i jestem ekto. :P Jakas sciema?
Zmieniony przez - Masyn w dniu 2013-06-07 10:22:56