[...] w kategorii komplementów, że ktoś schudł. Mi najwięcej komplementów mówią obcy ludzie, którzy mnie regularnie widują, a np. znajomi, którzy widzą mnie sporadycznie udają greka. Ostatnio po pijaku jeden kolega wyrzucił z siebie jakiś stek komplementów, że schudłam nie do poznania - koleżanki zamilkły, ale żadna nie pociągnęła tematu%-). Żenada.
no porządny stek 300g winien ważyć. Pamniętam jak na grillu w tym roku w ciągu chyba godziny oye..bałem 900g wołowinki %-) Jak dla mnie to jestjedyny rodzaj miesa,ktory sie nie znudzi :-)
oooo, steki z lidla :-) muszę stestować jutro. Szkoda że dopiero teraz wlazłem na forum, bo bym poleciał od razu do lidelka, a tak już nie zdążę. Stek z polędwicy za 80pln/kg to wcale nie jest aż tak wygórowana cena. JEśli polędwicę dostaniesz w markecie, to min. 90pln płacisz, z mięso musisz jeszcze lekko obrobić. W makro polska wołowina [...]
Już z pięć razy kupowałem rostbef i polędwicę Beef Mastera i prawie zawsze były wręcz piękne (dwa razy zdarzyło się, że jeden stek miał dużą powierzchnię i był apetyczy, a drugi był gruby i długi) ale takiego brzydkiego kawałka to nigdy nie miałem
Kupiłem rostbeaf 200g. Powiem tak : Wyebany ! Wyjąłem z lodówki, z dwóch stron pieprzem świeżo zmielonym, oliwą z oliwek i trochę soku z cytryny. Na grilu elektrycznym 3 minuty z każdej strony. Mega mięciutki, i soczysty stek, dodatkowo prawie nic tłuszczu, osobiscie jestem bardzo zadowolony ;-)
[...] (i znów zaczynać będę) i był to mój pierwszy kontakt z tym środkiem. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył ten CUKIERAS%-)RAZ że wcale nie taka świniomasa na nim wpada jak krąży stek bzdur i mitów na jego temat (wiadomo miska to podstawa), DWA że nie nalewa tak w MOIM odczuciu jak meta, TRZY że skok siły tak POTĘŻNY, że nawet tren A się przy nim [...]
[...] talerzu. Do tego u mnie obowiązkowo musztarda z halapenos i masło czosnkowe... Steki każę sobie kroić takie 150-200g. 100g trzeba unikać - nie da się tego dobrze zrobić. I stek nie może być rozbity, powinien być stosunkowo wysoki. U mnie 2 osoby lubią bardziej wysmażoną, to je rozbijam mocniej i trzyma dłuzej pod przykrywką na płycie. I trzeba [...]
Wczorajsza miska nie liczona bo większość poza domem - angielskie śniadanko :-D (jajka, bekon, pieczarki, pomidory) - stek :-D - tuńczyk - odżywka białkowa - szynka pieczona do tego oliwa, kilka łyżek jogurtu w postaci dipu do warzyw, mleko do kawy Trening: 1a przysiad z obciążeniem (sztanga albo sztangielki) 10x10 20kg 1b Uginanie nóg leżąc [...]
[...] miesiąc. brakuje mi kawy z cukrem chyba najbardziej, poza tym lubie ciemne makarony a tu nie można. start diety z 18,3%bf przy 80,5kg z wczorajszej diety: śniadanie: 50g pestek z dyni i słonecznika, 50 g orzechów włoskich, 3 surowe jajka drugie śnaidanie: 150g smażonego na oliwie steka, brokuły, marchew i zielona fasola w łodygach lunch: 200g [...]
Kupiłem w Biedronce stek z udźca wołowego. Miałem w planach zmielenie go, ale doszedłem do wniosku, że szkoda tak dobrego mięsa. Niestety nigdy nie przyrządzałem steków, nie wiem co mam teraz robić i jak go zrobić. Na forum na pewno jest dużo osób, które mają doświadczenie w tej materii. Proszę zatem o pomoc i jakieś proste przepisy :) Mam [...]
Grilowa żeliwna czy teflonowa? Wyczytałem gdzieś w "internatach", że nie powinno się zmażyć steków na oliwie z oliwek bo oliwa spala się w niskiej temperaturze i potem wydziela szkodliwe związki (czy jakoś tak), a stek potrzebuje dużo wyższej temperatury.