Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam Jako początkujący mam do was kilka pytań, a że nie chce robić bałaganu na forum uznałem że będę zadawał pojedynczo pytania w tym wątku A więc do rzeczy 1. Sytuacja wygląda następująco, pierwszą rzeczą którą chciał bym robić na siłowni to oczywiście masa. I ułożyłem sobie wstępnie trening którym będę ćwiczył. Jest tylko jedne problem a [...]
Dużo diet które widziałem są ubogie w warzywa bądź wcale ich nie mają i opierają się tylko na suplementacji pewnych pierwiastków. Dlaczego tak? Niedociągnięcie? Moja dieta na masę zawiera dziennie cztery duże pomidory i podobną ilość surowych brokuł, całość podzieloną na kilka posiłków. Czy wybrałem dobre warzywa? Ponadto używam multiwitaminę z [...]
[...] rozbijamy w moździerzu ale nie na całkowity proch i marynujemy w nich mięso, wcześniej delikatnie smarując je olejem. Mocno rozgrzewamy dobrą żeliwną patelnie. Smażymy steka z każdej strony po 3-4 minuty, mój miał około 3 cm grubości, przyjmuje 1 cm - 1 min smażenia na poziom krwistości medium, medium-rare. Po usmażeniu delikatnie go solę [...]
Witam uprawim sport wyczynowo i chce zaczac cykl i chcialem poradzic sie co do dawkowania: Zestaw:Gaspari Nutrition Super Pump 250 - 800 g + Gaspari Nutrition Size ON Max Performance - 1575 g + Trec CM3 1250 - 360 kap. oprucz tego bcaa ActivLab 500g Na stronie z gotowymi zestawami wlasnie jest takie dawkowanie: DT 20g super pumpa przed treningiem [...]
Stek z rostbefu wołowego by KP_S /SFD/2017/2/11/e0ff82275edd4f009daadba317c365a8.jpg Składniki: - stek z rostbefu - pieprz ziołowy i czarny - masło klarowane Przygotowanie: 1. Mięso przyprawić pieprzem ziołowym oraz czarnym. 2. Smażyć na maśle klarowanym po ok. 2 minuty z każdej strony. 3. Po zdjęciu z patelni zawinąć w folię aluminiową i [...]
Siema jeszcze nigdy nie jadłem wołowiny, byłem dziś w lidlu i wziąłem sobie kupiłem stek z rostbefu 200g, chce go jutro zjeść po treningu z ryżem i mam takie pytanie może troche głupie czy mogę go zjeść po treningu? Bo to będzie trochę tłuszczy a podobno po treningu w ogóle nie można jeść tłuszczy a tam sam stek ma jakieś 15g tłuszczu i do tego [...]
Witam wszystkich. Mam 20 lat. Mój staż treningowy to 2 lata. Ćwiczę na siłowni 3 razy w tygodniu. Skusiłem się na zakup odżywek w sklepie internetowym, które sam sobie wybrałem. Wcześniej ze trzy razy brałem białko i raz kreatynę. Produkty, które zakupiłem to: Aminokwasy - Activlab EAA Xtra - 500g Białko - Syntrax Matrix 5.0 - 2270g + Matrix 1.0 - [...]
jem 2 razy dziennie kurczaka dokladnie piers. nie ze mi sie znudzilo czy cos ale podobno mowia ze kurczak jest dobry ale stek jest lepszy, nie wzgledem smakowo. dlatego pytam sie ile taki stek kosztuje i ile go jest? bo wiem ze jak kupie kurczaka piersi to mam 3x czy tam 4x za 12zl a jak to jest ze stekiem? zalezy mi na taniosci i jeszcze pytanie [...]
mam pytanie zwiazane wlasnie ze stekiem drobiowym 100g: wartosc odzywcza 1050/251kcal wegle 6g bialko 13.5g tluszcz 18.9 g Mam pytanie czy warto jest uwzglednic w diecie? czy raczej nie jest to dobry pomysl
Witam. Od razu chciałbym zaznaczyć, że jestem baaardzo początkujący i układam swój pierwszy trening HST. Zmierzyłem już swoje maksy i wrzuciłem na kalkulator. Okazało się że moje ostatnie pietnastki będę robił na większych ciężarach niż pierwsze dziesiątki. Tak samo jest z dziesiątkami i piątkami... Jeśli chodzi o wyciskanie na klatkę to różnica [...]
Witam mam pytanie odnośnie suplementacji Kreatyny steka i mono , wiem że ich połączenie jest dobre ale mam pytanie -czy brać coś dodatkowo do tego na zwiększenie efektu czy to wystarczy ? - stek przed treningiem ( ale po obiedzie muszę odczekać czy wale od razu czekam 30 min i ruszam na siłke ? ) - i mono ( czy po posiłku po treningowy ? czy [...]
Witam chcialbym spytac czy jesli Stek Wolowy poprostu smazony nie smakuje mi mozna go poprostu gotowac i czy znacie jakis przepis dobry na tego typu Wolowine :D poprostu bardziej smakuje mi gotowana a nie wiem czy traci wtedy na wartosciach czy nie , mowie tu o Steku Wolowym
chodzi o to ze jak pieke steka na grilu lub w piekarniku zawsze jest jak by wyschniety... i taki suchy :/ co zrobic zeby byl wilgotny i soczysty ;] zeby poprostu byl dobry ! czy moze go czyms posmarowac podczas pieczenia czy moze go owinac w jakas folie juz sam nie wiem...
hej czy mozna brac to wszystko cm3+bialko+deca stek+ glukoza??? oczywiscie dawkowanie znam wszystkiego tylko czy mozna to mieszac i czy bedzie to normalnie dzialac???