SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Stek z rostbefu w czerwonym pieprzu

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1948

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 219 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1142
Kawał mięcha :)

Stek z rostbefu w czerwonym pieprzu.


Składniki na 1 dużą porcję:

około 300 g rostbefu
garść ziaren czerwonego pieprzu
sól morska
2 łyżki oleju rzepakowego
masło (opcjonalnie)





Przygotowanie:

Mięso wyciągnąć około 30 minut przed smażeniem, musi mieć temperaturę pokojową. Ja dostałem ten kawałek mięsa razem z kością dlatego musiałem sobie ją wyciąć, mogę ją wykorzystać na rosół. Ziarna czerwonego pieprzu rozbijamy w moździerzu ale nie na całkowity proch i marynujemy w nich mięso, wcześniej delikatnie smarując je olejem. Mocno rozgrzewamy dobrą żeliwną patelnie. Smażymy steka z każdej strony po 3-4 minuty, mój miał około 3 cm grubości, przyjmuje 1 cm - 1 min smażenia na poziom krwistości medium, medium-rare.
Po usmażeniu delikatnie go solę i smaruje masłem, zawijam folie i daje mu odpocząć kilka minut żeby soki w mięsie się "uspokoiły", około 5 minut powinno wystarczyć.Wyszedł jak na załączonym obrazku. PYCHA. Polecam ,smacznego :).

Wartości odżywczę:

Białko: 66 g
Węglowodany: 0 g
Tłuszcze: 48 g
Kcal: 698

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9877 Napisanych postów 5589 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18259
wygląda tak że można z monitora jeść
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Tort migdałowo-kokosowy z malinami.

Następny temat

Ciastko owsiane

WHEY premium