Szacuny
18
Napisanych postów
2730
Wiek
30 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
78145
kocio2009
jesli chodzi Ci o kawy rozpuszczalne to z powszechnie dostępnych w sklepach polecam davidoff rich, millicano. Osobiscie preferuje espresso robione w ekspresie ciśnieniowym z młynkiem (kawa jest doskonale aromatyczna, a wybór ziarnistych z wyższej półki smakowej ogromny i mozna tez kawy smakowe kupować, ktore świetnie sie komponują np. z owsianką). wynalazki 2w1 czy 3w1 to kompletny syf- nie warto tego kupować
Co do kaw to i ja spytam, która jest lepsza rozpuszczalna czy mielona? i dlaczego?
Szacuny
2
Napisanych postów
387
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
6719
to skoro mielona to jak ja zaparzyc by uzyc tylko samej kawy do zalania owiasnki? hmm , kupilem rozpuszczalna i o 18 zob co to warte;) a uzywanie jakiegos slodzika do tego?
Szacuny
33
Napisanych postów
2517
Wiek
36 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
23489
Po co najlepsze ziarna poddawać wieloetapowej obróbce technologicznej? Na przemiał idzie to, co gorsze, po obróbce i dodaniu rozmaitych ulepszaczy i tak nikt nie zauważy. Coś, a'la bajaderka w branży cukierniczej.
Co do pytania o przyrządzenie: możesz zaparzyć w tygielku (jeśli masz) "po turecku", użyć filtrów do kawy. Słodzik ok, byle nie jakiś badziew z tesco za 3,50 Polecałbym stevię.
Zmieniony przez - MisieXL w dniu 2013-05-28 16:52:06
Szacuny
80
Napisanych postów
9947
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
52544
Po co najlepsze ziarna poddawać wieloetapowej obróbce technologicznej? Na przemiał idzie to, co gorsze, po obróbce i dodaniu rozmaitych ulepszaczy i tak nikt nie zauważy
Kolejna teoria spiskowa mająca fundamenty w czyimś widzimisię? Dajcie juz spokój
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)