O3 w oleju lnianym łatwo się utleniają, czy to samo dotyczy oleju rzepakowego? W rzepakowym nie ma ich wiele. Ma on wyższą temperaturę dymienia i przewagę jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Czyli do poprawy stosunku o3 do o6 tylko lniany pozostaje? Drogi troche i szukałem alternatywy ale w sumie nie trzeba co dziennie pić więc jednak kupie [...]
Efekty na przestrzeni roku rzeczywiście bardzo dobre. Szczególnie patrząc na to co robiłeś i jak źle to wyglądało spożywając 1800-2000 kalorii, czyli wręcz głodowe ilości. Widać, że masz predyspozycje i jak najbardziej można tutaj uzyskać lepsze efekty. Trzeba tylko wyjść z głodówki. Zrobić strategiczne roztrenowanie/diet break i zastanowić się [...]
Domer powiedz prosze jeszcze, jesli mialbys wybierac miedzy lubella a ta wlasnie pszenna, ktora dla nas lepsza? Czy przez to, ze lubella to mieszanka 3 rodzajow raczej nie powinno sie porownywac? Powiedzmy, ze bede uzywal tej 1850 do np. Pizzy dietetycznej, gofrow itp. Bedzie dobrze? Bo wiadomo, ze razowa 2000 jest specyficzna i z niej raczej [...]
Domer powiedz prosze jeszcze, jesli mialbys wybierac miedzy lubella a ta wlasnie pszenna, ktora dla nas lepsza? Czy przez to, ze lubella to mieszanka 3 rodzajow raczej nie powinno sie porownywac? Powiedzmy, ze bede uzywal tej 1850 do np. Pizzy dietetycznej, gofrow itp. Bedzie dobrze? Bo wiadomo, ze razowa 2000 jest specyficzna i z niej raczej [...]
jeżeli chleb żytni, razowy mi się znudził w jakie bułki mógłbym się zaopatrzyć, które mógłbym wrzucić na stałe do diety? Bułki rzadko kiedy mają tak dobry skład jak chleby pełnoziarniste. Zobacz na skład żeby najwięcej było mąki dobrej jakości i żadnych zbędnych dodatków barwników i polepszaczy. tylko, że jak kupuję bułki w jakimś supermarkecie [...]
jeżeli chleb żytni, razowy mi się znudził w jakie bułki mógłbym się zaopatrzyć, które mógłbym wrzucić na stałe do diety? Bułki rzadko kiedy mają tak dobry skład jak chleby pełnoziarniste. Zobacz na skład żeby najwięcej było mąki dobrej jakości i żadnych zbędnych dodatków barwników i polepszaczy. znalazłem bułki z mąki pszennej, żytniej, pestek z [...]
Można smażyć ale nie trzeba. Można również inaczej go używać. Powiem, ze uzywalbym go tylko do smazenia. najważniejsze żeby urozmaicać-różnicuj źródła tłuszczu-oliwa,olej lniany,migdały,orzechy włoskie/laskowe,pestki dyni,masło dobrej jakości 82% tłuszczu Jak napisalem wyzej, kokosowy tylko do smazenia bym dawal, natomiast do posilkow pije lniany, [...]
Ciężko określić. Jednak skoro temperatura ma wpływ na wielonienasycone kwasy tłuszczowe to lepiej nie używać ich do takich produktów. Ale np zamrożenie nie ma wpływu na o3? podbijam
Domer a jezeli jechałem na low carb 2 tygodnie,gdzie wegle oscylowalem w granicach 70-150 i wczoraj wbilem na 3g wegli na 1kg i poszlo na drugi dzien 0.2kg wagi w dol ale cos mi sie wydaje ze podlalo mnie- moze tak sie stać?
czy śmietana jest dobrym źródłem tłuszczy? jeśli tak to która najlepsza: 18,30% itp? Nie jest, co nie oznacza, że nie można jej zastosować w pewnych dietach, sytuacjach. to może inaczej, co dobrego ona ma w sobie? :P wszystko o smietanie: http://mamzdrowie.pl/kalorie/smietana-kwasna
Cel cyklu treningowego zmienia się co ok 8tyg. Aerobów nie robie dlatego ze musial bym znów robic nowa diete a ukladalem juz niedawno i to b długo.... Cykl treningu zmienia się co 8 tyg ale co to jest ten cykl treningu??? Chodzi o zmiane cwiczen??? Jezeli tak to zmieniam bo narazie jade pierwszy rok treningów. Czy chodzi o diete a raczej o ilosc [...]
Domer to ja tez mam szybkie pytanko:) czy są jakies ryby, których byś nie polecał? Wiem o tuńczyku i rtęci,coś jeszcze ''było''o pandze Zmieniony przez - michałmilowicz w dniu 2013-07-15 18:50:26
Domer to ja tez mam szybkie pytanko:) czy są jakies ryby, których byś nie polecał? Wiem o tuńczyku i rtęci,coś jeszcze ''było''o pandze Zmieniony przez - michałmilowicz w dniu 2013-07-15 18:50:26 Nie polecam zbyt często ryb w puszce oraz mrożonych z duża zawartościa fosforanów, glazury. Jeżeli chodzi o dokładne ryby to nie polecam pangi i tilapii.