SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 13

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 190365

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
możesz obciąć, wliczaj białko z wszystkiego ale najlepiej 60+% utrzymuj z zwierzęcego
dla mnie makaron jest lepszy od ryżu z tego powodu że ma 12g/100g białka a ryż tylko 6
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 273 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4704
no wiadomo, że lepszy jest makaron pod tym względem. Np ten z semoliny durum ma 15g białka /100g produktu. Jeszcze ten makaron ugotowany na twardo tak jak lubie ma o dużo niższy indeks glikemiczny od białego ryżu a nawet chyba niższy od brązowego. Ale ja nie patrzę na białko roślinne bo jest niepełnowartościowe. Jedynie gdy łaczy się go z białkiem zwierzęcym przyswaja się. Nie wiem jak inni to postrzegają, bo przecież to też są kalorie i przecież ulegają trawieniu.

Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:04:29

"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
białko to białko, może być lepsze lub gorsze jakościowo ale to jest białko. ja liczę z wszystkiego ale u mnie ~75% jest pochodzenia zwierzęcego. makaron durum ugotowany al dente najbardziej mi smakuje ale na IG nawet nie patrze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 273 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4704
to ile masz g białka na kilogram masy ciała??

"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
najlepiej na 3.0 idzie, to wcale jeszcze nie tak dużo, a 2.0 to minimum
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
2,5g/kg mam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 273 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4704
jak wliczę roślinne to mam 2,9g/kgmc ==> czyli zapotrzebowanie na ten makroskładnik jest w górnej granicy??

75% stanowią zwierzęce a 25% roślinne.

Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:19:18

"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1274 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 12706
no to tak zostaw, można powiedzieć że "białka nigdy za dużo" jak go 5g/kg nie przyj**iesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 273 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4704
5g/kgmc to chyba wtedy albo enzymy w podwójnej dawce do trawienia białka albo witaj muszlo klozetowa

Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:27:19

Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:27:37

"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 442 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3222
mariuszpruszek
Nie wiem skąd masz cene 1kg białka za 44zł ale ja takiej w sklepie sfd nie znalazłem.
U mnie w biedronce kurczak 0,5kg za 7zł i chyba nie ma takiej rozbieżności cenowej że u ciebie jest za 9
Nie musisz kupować na bieżąco, wystarczy zrobić zapas i zamrozić
Zawsze białko zwierzęca będzie bardziej wartościowe
Proch jest dobrym urozmaiceniem ale nie stałym produktem diety, co nie znaczy że jest zły tylko lepiej go ograniczać
Są inne źródła białka jak np. sery albo jajka
Płatki kukurydziane są słabo jakościowymi węglami
Zrobić kurczaka na cały dzień to 10 minut roboty rano





Bo nie umiesz szukać, poza tym ono ma 750g, nazywa się sfd econo, a cenę za kilogram wyliczyłem sam. Dalej - 7 zł za pół kilo to wciąż 14 za kilogram, co daje ci pięć dyszek za 700g białka.

Dalej.
Serwatka to białko pochodzenia zwierzęcego.

Dalej.
Prawisz ludziom teksty w stylu "białka nigdy za wiele byleby nie 5g/kg". Skoro ty nie masz pojęcia o diecie, to po co na siłę strugasz eksperta. Od tego są tacy goście jak DOMER itp. To miejsce ma pomóc ludziom, a nie służyć do wprowadzania ich w błąd, żeby nie wiem co, dostać soga, nabić posta, albo podbić ego udając, że się coś wie.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Porady co do low carb

Następny temat

Dieta na mase do korekty

WHEY premium