dla mnie makaron jest lepszy od ryżu z tego powodu że ma 12g/100g białka a ryż tylko 6
...
Napisał(a)
możesz obciąć, wliczaj białko z wszystkiego ale najlepiej 60+% utrzymuj z zwierzęcego
dla mnie makaron jest lepszy od ryżu z tego powodu że ma 12g/100g białka a ryż tylko 6
dla mnie makaron jest lepszy od ryżu z tego powodu że ma 12g/100g białka a ryż tylko 6
...
Napisał(a)
no wiadomo, że lepszy jest makaron pod tym względem. Np ten z semoliny durum ma 15g białka /100g produktu. Jeszcze ten makaron ugotowany na twardo tak jak lubie ma o dużo niższy indeks glikemiczny od białego ryżu a nawet chyba niższy od brązowego. Ale ja nie patrzę na białko roślinne bo jest niepełnowartościowe. Jedynie gdy łaczy się go z białkiem zwierzęcym przyswaja się. Nie wiem jak inni to postrzegają, bo przecież to też są kalorie i przecież ulegają trawieniu.
Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:04:29
Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:04:29
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"
...
Napisał(a)
białko to białko, może być lepsze lub gorsze jakościowo ale to jest białko. ja liczę z wszystkiego ale u mnie ~75% jest pochodzenia zwierzęcego. makaron durum ugotowany al dente najbardziej mi smakuje ale na IG nawet nie patrze
...
Napisał(a)
to ile masz g białka na kilogram masy ciała??
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"
...
Napisał(a)
najlepiej na 3.0 idzie, to wcale jeszcze nie tak dużo, a 2.0 to minimum
...
Napisał(a)
jak wliczę roślinne to mam 2,9g/kgmc ==> czyli zapotrzebowanie na ten makroskładnik jest w górnej granicy??
75% stanowią zwierzęce a 25% roślinne.
Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:19:18
75% stanowią zwierzęce a 25% roślinne.
Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:19:18
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"
...
Napisał(a)
no to tak zostaw, można powiedzieć że "białka nigdy za dużo" jak go 5g/kg nie przyj**iesz
...
Napisał(a)
5g/kgmc to chyba wtedy albo enzymy w podwójnej dawce do trawienia białka albo witaj muszlo klozetowa
Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:27:19
Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:27:37
Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:27:19
Zmieniony przez - rambo19 w dniu 2013-07-25 20:27:37
"Jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"
...
Napisał(a)
mariuszpruszekNie wiem skąd masz cene 1kg białka za 44zł ale ja takiej w sklepie sfd nie znalazłem.
U mnie w biedronce kurczak 0,5kg za 7zł i chyba nie ma takiej rozbieżności cenowej że u ciebie jest za 9
Nie musisz kupować na bieżąco, wystarczy zrobić zapas i zamrozić
Zawsze białko zwierzęca będzie bardziej wartościowe
Proch jest dobrym urozmaiceniem ale nie stałym produktem diety, co nie znaczy że jest zły tylko lepiej go ograniczać
Są inne źródła białka jak np. sery albo jajka
Płatki kukurydziane są słabo jakościowymi węglami
Zrobić kurczaka na cały dzień to 10 minut roboty rano
Bo nie umiesz szukać, poza tym ono ma 750g, nazywa się sfd econo, a cenę za kilogram wyliczyłem sam. Dalej - 7 zł za pół kilo to wciąż 14 za kilogram, co daje ci pięć dyszek za 700g białka.
Dalej.
Serwatka to białko pochodzenia zwierzęcego.
Dalej.
Prawisz ludziom teksty w stylu "białka nigdy za wiele byleby nie 5g/kg". Skoro ty nie masz pojęcia o diecie, to po co na siłę strugasz eksperta. Od tego są tacy goście jak DOMER itp. To miejsce ma pomóc ludziom, a nie służyć do wprowadzania ich w błąd, żeby nie wiem co, dostać soga, nabić posta, albo podbić ego udając, że się coś wie.
Poprzedni temat
Porady co do low carb
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- ...
- 302
Następny temat
Dieta na mase do korekty
Polecane artykuły