Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
26
Jak już wcześniej powiedziano genetyka też jest ważna. Ja uważam, że nawet bardzo ważna jak nie najważniejsza, bo znam osoby, co w kilka miesięcy przybierają na masie (kumpel rozrósł się w barach od machania łopatą) robiąc podstawowe ćwiczenia, a ja w ciągu 10 lat ciężkich treningów,diety i wyrzeczeń przybrałem na masie zaledwie 10kg. Po takim czasie i takich efektach można być zmęczonym, co nie?
Różne diety przerabiałem dlatego trzeba najpierw poznać swój organizm, żeby nie rozczarować się.
Jestem endo, waze 75kg niedawno skonczylem redukcje jest jeszcze troche tluszczu ale mowia ze wygladam jak patyk wiec chce zaczac masowac. I ile mam dodac kcal na masie?
wg dziennika wychodzi mi ze musze dostarczyc 2200kcal ile do tego mam dodac kcal? czy moge masowac na tych 2200?
Zmieniony przez - Lukasz7777 w dniu 2008-08-29 20:32:32
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
183
Witam dzisiaj się dopiero zarejestrowłem na forum ;]
Mam ogramnie ważne pytanie do specjalistów(a widze że ten post jest tym o czym mi chodziło)otóż:
chciałbym koniecznie przybrać na masie,ponieważ jestem strasznie szczypły i nie chodzi mi o to żeby ważyć i wyglądać newieadomo jak chciałbym poprostu troszke bradziej proporcjonalniej wygladać(mam 193 cm wzrostu i waże 71 kg)jestem bardzo swzczupły Czy ktoś może mi doradzić??? Dodam jeszcze że dzisiaj byłem w sklepie z odżywkami i tam koles doradził mi żebym na początek wziął GAINERA 1 i tak też zrobiłem kupiłem a od jutra ide na siłke,i jeszcze jedno pytanie czy tego gainera moge brać odrazu czy musze poćwiczyć jakiś czas na sucho?
prosze o odpowiedz bo to dla mnie bardzoooo ważne,pozdro
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
183
aa i jeszcze jedno(sorki ze robie pod postem ale zapomnialem o tym
z czym popijac tego gainera,pytalem sie kumpla to on mowil ze z mlekiem,ale jest taki problem ze ja nienawidze mleka;/ moze byc np maslanka albo jogurt???