Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
1141
wszystko to piękne i ładne , ale ja uważam , że nie powinno się spozywać białka pochodzącego z wyrobów mlecznych bo zawierają one cukier mleczny , który nagazynuje się w postaci tkanki tł.
Szacuny
11174
Napisanych postów
51852
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja uwżam , że nie można zbudować ładnej masy mięsniowej bez odpowiedniego koksu, i diety .Jeżeli chodzi o dietę to nie można się sugerować standartem-30% białka, 60% węglowodanów, 10% tłuszczy bo każdy organizm jest inny i inaczej zachodzą w nim wszystkie procesy.Np jeden będzie jadł byle co zawierające białko , tł., węg.bez proporcji i będzie się rozrastał , a inny trzymając diete nie. Jedni rosną stosując dietę wysoko-tłuszczową a inni wysoko-białkową , jwszcze inni wysoko-węgłowodanową.jeżeli chodzi o budowę masy to bez odpowiedniego koksu zrobimy ją ale jaką-tłuszczową lub wodną.Gabaryty można powiększać tylko ich jakość pozostawi wiele do życzenia, nie sztuka mieć w ręce 50cm. w klatce 150cm. w tym sporcie liczy się jakość a nie ilość. Wszystko wygląda ładnie jak jest się w ubraniu , inaczej bez niego.Wtedy z olbrzyma stajemy się grubasem.
Szacuny
11174
Napisanych postów
51852
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Cześć jestem DAX :) czytałem ten artykuł na 1 stronie ale niejestem za dobry w układaniu czegoś takiego i napewno popełnił bym wiele błędów i tylko niepotrzebbnie stosował bym tą diete ,., Dlatego mam ogrąmną prośbe do twórcy tego właśnie artykułu "norton" aby coś tam dla mnie wymyślił.
Wzrost : 166 cm
Waga : 53 kg
Trenował będe według " trening domatora " tzn coś w tym stylu będe robił ale mój trening składał się będzie z pompek , przysiadów , podciągania na drążku ponieważ niemam już sztangi i ciężarków.. Cwiczyłem około rok ale naprawde żadnych ale to żadnych efektów a niektórzy widzą jakieś po 4 tygodniach :[ Niestosowałem diety bo niepotrafie sobie ułożyć itd .. więc to jest moja prosba podałem wiek wzrost wage poto aby twóca artykułu z 1 stronki ułożył dietke specjalnie dla mnie, wiem że to męczące itd ale naprawde bardzo mi zależy bo tyle muż trenowałem i nic .. teraz chce zacząć jeszcze raz ale z dobrą dietą i ułoże sobie dobry plan treningowy . Jeżeli jeszcze jakieś dane będą potrzebne do ułożenia takiego planu to chętnie podam .. Z góry dzięki :) narazie
Szacuny
11174
Napisanych postów
51852
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Na poczatku witam wszystkich mniej i bardziej zaawansowanych kulturystow. Mam pytanie : czy to prawda, ze organizm jest w stanie przyswoic 30 g bialka za jednym razem i ani grama wiecej? I ze przez to trzeba dzielic spozycie bialka na kilka razy dzennie po srednio 30g? Tak twierdzi firma Megabol, chce wiedziec czy to prawda. Z gory thanks!
>> Za każdą - mniej lub bardziej cenną pomoc - proszę o bardzo mi pomocnego soga.. dzięki! <<