SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

do smażenia

  • Dardzo dobry sos z wołowina

    Temat
    Kuchnia SFD

    [...] papryki ostrej i szczyptę pierzu cayenne A robimy to tak cebule obierz i krój w mała kostkę,czosnek wyłup i posiekaj (nie przepuszczaj przez praskę bo podczas smażenia traci smak) Na patelnie wlej 1-2 łyżki oliwy i smażymy Gdy cebula się zeszkli a aromat czosnku będzie już czuć dolej wody, wrzuć mięso i mieszaj aż do konsystencji [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 7367 Data: 2009-11-04 19:13:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] u mnie cebula w kostkę, czosnek drobno siekam a marchew oraz pieczarki w 1 cm kawałki. Masę z mielonej wołowiny wyciągamy z lodówki kilkanaście minut przed rozpoczęciem smażenia klopsików. Tworzymy z niej kulki wielkości piłeczki golfowej. Do rozgrzanego garnka wlewamy 2-3 łyżki oleju rzepakowego. Na średnim ogniu przesmażamy klopsiki aż [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2109 Data: 2015-02-11 19:41:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Filety myjemy, i…. NIE ROZBIJAMY(chyba ze trafi się naprawde gruuuba sztuka) W filecie robimy głebokie nacięcie ( ale nie na tyle żeby go na wylot przeciac) W kieszonke wsadzamy zrolowany ser i szynke(można dodac inne skladniki np. pieczarki z tym ze tak najszybciej). Staramy się to dosyc mocno wcisnąć, żeby w trakcie smazenia caly ser nam nie [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 12963 Data: 2008-11-22 13:39:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a noz widelec sie uda ;)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam wszystkich zainteresowanych... Na poczatku troche o sobie: Piotrk lat 25 od 2001 roku na silowni pare cykli przebytych treningi najrozniejszego rodzaju aktualnie FBW trzy razy w tygodniu w nietreningowe jezdze do pracy rowerem przy czym pale troche KCAL ok 300 bo mam 9.7km do pracy a jade za srednia predkascia 30 km/h w czasie ok 20min. Ma [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1890 Data: 2010-05-23 18:09:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odzywianie u dziecka - nawyki

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Hej. Moj mlodszy brat (10-letni) ma duzy problem z nadwaga co ma potem przelozenie na wiele przykrych sytuacji, ale nie o tym temacik ;) Chcialem dac rodzicom troche wskazowek zywieniowych bo widze ze ich wiedza nt zrzucania wagi nie wykracza poza ksiazke Dukana i tygodnikom Pani Domu np. ostatni posilek o 18 (a dziecko idzie spac o 10 czy 11). [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1061 Data: 2012-12-25 02:29:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] oleju roślinnym, rzadziej oliwa ze względu na dymienie. Tu moje kolejne pytanie, czy takie smażenie nie odbije się jakoś na mojej redukcji? bo z tego co czytam, radzą unikać smażenia, a płatki w innej formie nieciekawie wchodzą 2posiłek -60-70g makaronu z pełnego ziarna -miarka białka serwatkowego nie ma co opisywać przyrządzania, ale właśnie [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1470 Data: 2011-08-06 21:07:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Spaghetti z tofu

    Temat
    Kuchnia SFD

    Siemanko, zapraszam na wegetarianskie spaghetti bolognese z pulpecikami z tofu :-)) Czyli najzwyczajniej makaron spaghetti wg. uznania, ja uzylam pelnoziarnistego. Sosik to pomidory z koncentratem, cebulka, czosnkiem i przyprawami, pulpety to twarde tofu wyrobione na pulpety. Skladniki: pulpety: - kostka tofu 180g - 1-2 lyzki sosu sojowego - 1 [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1561 Data: 2015-05-21 20:39:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Po prostu "chińszczyzna"

    Temat
    Kuchnia SFD

    [...] odrobinę sosu sojowego, resztę miodu i doprawiając szczyptą soli. Warzywa powinny być chrupkie wewnątrz. Pierś po wyjęciu z miski oczyszczamy z nadmiaru marynaty aby podczas smażenia nie przypalała nam się na patelni. Smażymy z obu stron na złoty kolor około 5-7 minut. Gotowe. Smacznego :) Wartości odżywcze: Białko: 36 g Węglowodany: 22 g [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 2527 Data: 2015-02-19 21:07:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ODBUDOWA ORGANIZMU

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] narazie dużo gotowanych dań, ryby ,piersi z kurczaka,warzywa, przeciery z z soków, mleko sojowe i pasztety?czy dobry pomysł?,wedliny,sery od czasu do czasu chleb ,unikam smażenia i tłustych rzeczy ponieważ odrazu chce mi się wymiotować mam uczucie jakby wogóle nie chciały sie trawić w żołądku(zapewne sprawa psychiki)ogolnie duzo podchrupuje w [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2434 Data: 2010-07-13 09:25:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Poprawa diety + kilka pytań

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] czy raczej unikać? -Czy jeśli chciałbym powiedzmy podsmażyć pierś z kurczaka to najpierw powinienem ją ugotować i dopiero smażyć czy od razu? Czy lepiej w ogóle unikać smażenia? -Mogę używać miodu (w rozsądnych ilościach oczywiście) do smaku? Wiem, że mam trochę dużo pytań ale nie znalazłem na nie odpowiedzi, może coś mi umknęło. W [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 906 Data: 2016-05-07 23:02:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] bieganie, zaczynałem od 1/2 km, a dzis 4km, co 2 dzień rano. Odżywianie: Mieszkam na akademiku to chba wyjaśnia :P Obecnie : żadnych kolorowych napojów, alkoholi, mocnego smażenia w tłuszczu, ograniczenie tłuszczów zwierzęcych, zero słodyczy. Owoce to tylko banany, bo innych za bardzo nie lubię :P Cel: redukcja rozłożona w czasie [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 638 Data: 2010-08-15 09:09:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] do oleju przechodzi także mało cennych substancji towarzyszących np. witamin. Oleje roślinne tłoczone na zimno ulegają niekorzystnym procesom nawet podczas krótkotrwałego smażenia, z tego względu są zalecane do spożywania wyłącznie na zimno." No wyglada na to ze olej tloczony na zimno jest nagle niezdrowy. Nie wiem czy to jest jakas sciema [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 13213 Data: 2010-08-16 18:27:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] patelni rozgrzewacie odrobinę oliwy lub oleju rzepakowego i smażycie mięso na chrupko i złoto. To ważne, żeby wołowina była dobrze przysmażona. Żeby na patelni, pod wpływem smażenia, powstały lekko przypalone cząstki kryjące w sobie skoncentrowany jej smak. Wszystko po to, żeby na końcu wlać na patelnię odrobinę wody i zeskrobać je razem z [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1109 Data: 2014-03-23 12:56:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] termicznej, takiej jak choćby pieczenie, grillowanie, duszenie, krótkotrwałe smażenie. Pamiętać przy tym należy, aby niepotrzebnie nie przedłużać pieczenia, grillowania czy smażenia – powstające zwęglone lub mocno przypieczone fragmenty są niezdrowe (wręcz toksyczne), ciężkostrawne i drażniące dla przewodu pokarmowego. Do obróbki termicznej tego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1368 Data: 2016-08-10 08:31:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Duża redukcja

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 25% Aktywność w ciągu dnia: szkoła Uprawiany sport lub inne formy aktywności: siłownia 3x/tyg Odżywianie: zdrowe jedzenie, brak smażenia itp. Cel: redukcja rozłożona w czasie Ograniczenia żywieniowe: brak Stan zdrowia: dobry Preferowane formy aktywności fizycznej: siłownia 3x/tyg + aeroby [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1338 Data: 2010-10-16 16:36:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zbilansowana dieta redukcyjna do oceny

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam po przeczytaniu multum artykułów postanowiłem się w końcu zarejestrować na forum i przedstawić swoją dietę do oceny. Moim celem jest redukcja schabów planuje wprowadzić suplemetacje tj. Spalacz Scorch Aminokwasy BCAA XTRA Apteczne ZMA Olimp Witaminy O-3 i jakies 80% białko typu Dymatize albo Vitafit na siłowni trenuje 2 x w tygodniu planem [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1054 Data: 2010-06-10 21:16:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Prawie jak omlet

    Temat
    Kuchnia SFD

    [...] aby po zrobieniu wrzucić na górę. No i co? Wrzucamy na niekoniecznie rozgrzaną patelnię i przyrządzamy jak tradycyjną jajecznicę mieszająć co chwilę "szpachielką". Czas smażenia to wiadomo... http://www.editer.pl/fotka/c05a7fd45ee7e54dcb65987a5cb8b7e4_1.jpg no to smacznego %-) ufff happy end... [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2773 Data: 2014-07-25 17:07:33 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • [...] Smalec lub olej rozgrzewamy w rondlu, obsmażamy żeberka z każdej strony po kilka minut. Wyjmujemy żeberka. Pokrojoną cebule i czosnek wrzucamy na rozgrzany tłuszcz spod smażenia żeberek i smażymy aż się zeszkli. Żeberka układamy kościami w dół w cebuli, dajemy liście laurowe i ziele angielskie, majeranek, przykrywamy kapustą, zalewany [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 5592 Data: 2012-07-02 21:08:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w dni nietreningowe. Przykładowy dzień treningowy 1 posiłek 4 jaja (z zółtkami) z musli w omlecie smażone na oleju z pestek z winogron (zwykle tego używam do wszelkiego smażenia) lub Twaróg chudy 250 g. z dżemem i 2 banany 2 posiłek (przed treningiem) Jako, że ćwiczę głównie rano, to 2 posiłek jest po ok. 2 godzinach od 1 i zwykle jem: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1063 Data: 2012-05-14 22:56:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ok 1 łyżki. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy na patelni po 1-2 minuty z każdej ze stron. Aby placki nie rozleciały się na kawałki stosuję taką metodę: Po dwóch minutach smażenia placków pod przykrywką wyłączam ogień i zostawiam tak przykryte placki na kolejne 2 minuty. Po takim zabiegu łatwiej jest przerzucić placki w jednym kawałku na drugą [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 3180 Data: 2012-06-21 14:51:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)