do smażenia ani z pestek winogron, ani lniany się nie nadają. Smaż na Pamie, na sfd masz stosunkowo tani, bodajże 16zł za puszkę. Zaczynałem ćwiczyć jakoś w 2004 roku jeżeli mówimy o profesjonalnej siłowni. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2013-01-28 17:04:49
[...] Dla wspólczesnych aktorek to się liczy chyba tylko projektant danej sukni @-) Nie to, co kiedyś... Maja, koniecznie daj znać. O ile przypominam sobie, J. Bowden w wywiadzie na t-nation polecał kokosowy do smażenia. Nie znam "lepszego" forum kulturystycznego niż t-nation, a Bowden jest niesprzecznie wielkim autorytetem w sprawach żywności i diet.
Dieta: sniadanie: 100 g płatków owsianych 2 lub 3 jajka (ja dodałem 2) 1/3 szklanki mleka (z 70 ml) Cynamon Miód 2 łyżki (20 g) 5 g oliwy do usmażenia (łyżeczka) Białko - 27 g (z tego 15 g zwierzęcego) WW - 82 g Tłuszcze - 24 g Wartość kaloryczna - 655 kcal mozesz dodac warzywo/owoc, ok 2 sniadanie: tu nie wiem moze 2 kanapeczki z [...]
CEL : MASA Mam pytanie : Czy moge jesc 2 x dziennie jajecznice ( 1 sklada sie z 3-4 jajek , smazone na oliwie z oliwek (ok 20 ml) Odpowiednio wliczone w bilans ? Rano i wieczorem ? Moge smazyc na oliwie z oliwek ? A moze na czym innym bardziej oplaca sie smazyc jezeli chodzi o $$ to oliwa kosztuje mnie 30 zl wiec drogo , ale jezeli bedzie [...]
[...] pochodzenia zwierzęcego (do jakich bez wątpienia zalicza się też kotlet) smażymy na tłuszczu ZWIERZĘCYM. Do wyboru masz : smalec lub masło. Oleju w ogole nie polecam do smażenia, a margaryna to największy syf pod względem zawartości jeszcze przed smażeniem- tłuszcze "trans". Odpowiadając na Twoje pytanie: Jeżeli będziesz smażył tak [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Na pewno nadmiaru o6 nie mam, bo oliwy z oliwek używam tylko do skrapiania sałaty, którą też nie zawsze jem do obiadu i do smażenia niektórych potraw. Wydawało mi się, że ilość posiłków jest istotna i to samo mówiła mi doktorka, z którą rozmawiałem - jeśli przyzwyczaimy organizm do regularnego jedzenia, ten nie będzie odkładał tłuszczu, by mieć go [...]
Tak masz rację - mykłem się z tymi wielonienasyconymi - w oliwie są jednonienasycone ale z tym smażeniem nie jest tak do końca "Należy umiarkowanie używać oliwy do smażenia, bowiem w wysokiej temperaturze traci ona swoje cenne właściwości. Na dodatek powstają wówczas związki szkodliwe dla serca, które w działaniu przypominają nasycone [...]
Nie mam pojęcia, smaże na oleju kokosowym i kujawskim z pierwszego tłoczenia. Inne rodzaje tłuszczy w diecie, to migdały, kurczak, schab, jutro wpadnie rybka, mleko, jaja. A dodaje je do smażenia, bo nie wyobrażam sobie wypić 20ml oleju kujawskiego czy też kokosowego :) Co zostanie na patelni to dolewam, ale wiadomo, że wtedy nie ma już 20ml.
Dolewm, oliwa odpada, smak i zapach mnie obrzydzaja. Wiem, że nie potrzeba wiele do smażenia ale dodaje tyle żeby makro się zgadzało, czy to jest błąd i powinienem szukać tłuszczy w czymś innym? Skoro makro się zgadza a olej kokosowy czy Kujawski nie są chyba najgorsze to raczej nie ma potrzeby nic zmieniać?:) dziękuję za zainteresowanie, niestety [...]
[...] to już dawno odeszło w niepamięć i teraz już wiemy, że lepiej jest zacząć od zejścia do niskiego poziomu bf, by budować dobrej jakości masę mięśniową Czyli jak się używa do smażenia oliwy z oliwek w sprayu to tego nie wliczać? Ja zawsze jak robiłem jakieś mięso/jajka/omlet to wliczałem do bilansu te 2-3g za każdym razem, które używałem do [...]
to zalezy czy te 1,5 litra wody, to wszystkie plyny, czy do tego jeszcze herbaty zielone np. 1,5 plynow to za malo, 2- 2,5, w a upały więcej. oliwa z oliwek ma niska temperature wrzenia, co oznacza, ze latwo się pali i jej dobroczynne wlasciwiosci ulegaja niestaty destrukcji - nie nalezy uzywac jej do smazenia, tylko tluszcze o wysokiej temp. [...]
wlasnie sprawdzilem pewien patent mianowicie takie gotowe winiary pomysl na "soczysta piers kurczaka z czosnkiem i ziolami", sa takie papierki-pergaminy do smazenia z przyprawami, owija sie to wokolo kuraka i na sama patelnie, pachnie mega wyj**iscie.. skumalem ze mozna to robic samemu na papierze do pieczenia, odrobine oliwy i wlasne przyprawy. [...]