Jedynym tłuszczem szkodliwym dla naszego organizmu jest tłuszcz w formie trans który powstaje miej inaczej podczas smażenia. Kup do diety oliwę z oliwek, tran, jedz tłuste ryby, jaja kurze.
[...] 11.00 - trening hokeja 1 h Reszta dnia wolna. Także sprawa wygląda trochę dość ciekawie, bo serio moja wiedza o dietetyce nie jest za bogata. Do tego jak już wcześniej pisałem nie mam możliwości gotowania/smażenia , a 3 pdst. posiłki nie sązależne ode mnie tylko od tego co przygotują kucharki. Dzięki z góry jak ktoś coś napisze sensownego
Odżywki na bazie albuminy są okej, Trudno oszacować jaki to wpływ ma na białko... Każda obróbka termiczna ma wpływ na białko... np.podczas smażenia,parowania,gotowania,duszenia itp. będą różne straty tego białka, jednak nie da się tego obliczyć :) Jakbyśmy się zajmowali tego typu rzeczami to byśmy zgłupieli :) Raczej go nie spalisz, jak będziesz [...]
Z tych dwoch grilowac. Jak smazyc to na tluszczu przeznaczonym do dlugotrwalego smazenia (oliwa taki nie jest). Mozna tez upiec w piekarniku. ______ Kawosz ____________________________ Kucharek w Jadlodalni Zajrzyj i moze cos dopisz: http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=114662
[...] kto chce dobrze wyglądać. Dużo mleka, owoce, chlebek czyli masa węgli prostych (po prostu cukrów), kotlecik schabowy czyli panierka z bułki nasiąknięta utlenionym podczas smażenia tłuszczem. Po treningu to przydałoby się jakieś źródło szybkowchłanialnych węgli i białka czyli np jakiś gainer a nie mleko. Posiłek potreningowy to powinna być [...]
"Ziki a jakie masz gwarancje ze w innych lokalach nie podają nie wiadomo czego" a kto mowi o gwarancji...ja uwazam ze jedynie w domu masz dobre zarcie...wszedzie oszczedzaja i gowno daja a nie wart. jedzenie...uwierz mi... Co do tego smazenia dokladnie smaza na jednym oleju a niby czemu nie da sie tak..mozna dluuugo na tym samym [...]
Wliczaj to, co dasz na patelnię. Oliwa z oliwek do krótkie smażenia niby może być, jednak trzymalbym się w tym wypadku masła klarowanego, lub jak kolega wyżej wspomniał oleju kokosowego, bądź ew. smalcu.
Tak i jeszcze do tego w panierke.bulke tarta wsiaka duzo tluszczu. Nie polecamy takiego smazenia szczegolnie czesto tak jak Ty piszesz ze bedziesz jadl bo raz na jakis czas mozna.
Oliwa z oliwek - dużo jednonienasyconych tłuszczy - podczas smażenia uwalniają się wolne rodniki w dużych ilościach. Dlatego na zimno Co do tłuszczy roślinnych - to nie wszystkie są zdrowe Te które można polecić to właśnie oliwa z oliwek, olej lniany/prażone siemię lniane/łuskany słonecznik. Jedyny minus oleju lnianego to fakt że jako olej [...]
Oliwa się nadaje, ale do krótkiego procesu smażenia. Lepiej wychodzi na trym jak Domer wspomniał olej kokoswy, czy masło klarowane, PAM. Oleju koko wystarczy nawet 5g na usmażenie mięcha : )
[...] się bo jakąś ilość tego tłuszczu produkt smażony wchłania-ale jemu chyba o to chodzi, żeby był jakiś tłuszcz; Pomijając szkodliwe substancje, które się wytworzą w procesie smażenia 1. co z tego, że wyeliminujesz subst. powstające przy smażeniu, skoro z mięsem i tak zjesz inne toksyny (mam na myśli sposób hodowli zwierzat-sterydy, pasze itp), [...]
[...] robisz tą pierś.Jeśli gotowana to tak jak mówisz marchewka ,z warzywami Jeżeli na patelni,to ja używam niewielką ilość tłuszczu albo używam olej PAM do beztłuszczowego smażenia, Smażę pierś,dodaje przyprawę gyros,papryka słodka,chilli,(przyprawy według uznania)czosnek,sos sojowy . Dodaję warzywa(mieszkanka chińska)mrożone i z ryżem [...]