[...] i węgli daj na minimum 100-120 (choć i o ociera się o LC). Masz niedoczynność VVLC nie jest dobrym wyborem. Przy niedoczynności dobrze by było jakbyś jednak ograniczył kawę (nie pisze wyeliminowała ale ograniczyła ;-) ). Smażysz na oliwie z oliwek? Używaj jej na zimno np. do sałatek. Do smażenia używaj smalcu, masła klarowanego, oleju kokosowego.
Co do masła z orzechów ziemnych : http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy a co do masła 82% jeśli smarujesz pieczywo to ok ale do smażenia używaj klarowanego . Pozdrawiam
Pewnie mogą być gorsze i lepsze, ja kupiłam przed jakimkolwiek uświadomieniem sobie, że powinnam zapytać. Były dwa jednej firmy, olej kokosowy a drugi olej kokosowy do smażenia. Nic nie ma więcej, z tego co czytałam powinien być nieratyfikowany. Ale mój to niestety zagadka.
A nie pomyslalas o dolozeniu fasoli i soczewicy jako alternatywnych zrodel bialka zamiast tyle soji pchac w siebie? Soja potrafi ponoc namieszac w systemie hormonalnym kobiety plus czesto jest modyfikowana genetycznie. Jak lubisz to doloz jajec, ja tam potrafie 4 wszamac dziennie plus kupuje wydzielone bialka wiec omlety u mnie rzadza :) Warzyw [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Powtórzę innych - ale woreczek - to jest to czego potrzebujesz ;-) A w ogóle ostatnio nawet zacząłem smażyć w jakichś takich specjalnych woreczkach (to co reklamują %-) ) i gotuję też z woreczkach. Fajna sprawa. Ofc. do smażenia i gotowania to są specjalne woreczki.
[...] 250g * płatki owsiane 50g * mąka gryczana 40g * olej kokosowy 17g Płatki zalewam ciepłą wodą żeby spęczniały. Jajka ubijam w misce ok. 10 minut, dodaje twaróg, potem płatki i mąkę gryczaną cały czas miksując. Olej kokosowy używam do smażenia. 20 minut przy patelni i gotowe :) Zmieniony przez - northwestpassage w dniu 2018-08-04 00:08:24
och93: smażymy na tłuszczach nasyconych lub jednonienasyconych. Najlepsze do smażenia: masło klarowane, smalec, olej kokosowy, olej rzepakowy, ewentualnie oliwa z oliwek, ale nie wiem czy warto. InkooGnito: każdy jest inny, ma inny metabolizm (również związany z wcześniejszymi "dietami", itp). W mojej ocenie najrozsądniej byłoby wyliczyć ogólnie [...]
olej lniany to najgorsze źródło tłuszczu do smażenia! Smaży na smalcu, kokosowym, ewentualnie na maśle jak krótko. A ile wliczać? tyle ile wlejesz. Nie ma co się rozdrabniać
No tego już nie cofnę bo mam przygotowany ryz smażony z kurą w ziołach, ale zakupię ASAP lniany. Lniany do smażenia nadaje się czy średnio ? Moje pytanie tu bardziej o rozkład białek (kurczak/indyk/chuda wołowina przed i po treningu) i twaróg jako kolejne źródła przy posiłku około południa. Czy może lepiej koło południa same węgle a twaróg jednak [...]
Posiłki okołotreningowe są dobrze rozłożone. BCAA tylko przed i ew. w trakcie z wodą. Po treningu sens jest już mniejszy. Lniany do smażenia to najgorsze możliwe rozwiązanie.
Dzięki moer za odp. Posiłki sa rozłożone dobrze w 1szej czy 2giej wersji ? (1sza kilka postó wyżej, jakbym mógł Cie prosic o zerknięcie to będę b. wdzięczny). Czyli do smażenia olej kokosowy rozumiem, że bezspornie będzie najlepszy, tak ? Polecacie szczególnie jakiegoś konkretnego producenta ? I jesli tak to gdzie mogę zakupić. (dzisiaj zakupy)