Białko z tych źródeł jak najbardziej , a oliwa to nie shoty , nie wal jej z kieliszka. Dodawaj do warzyw czy do smażenia. Bardziej w kategorii dodatku czy sosu niż picia tego jak wody.
No i nie zapisałam masła do smażenia i smarowania chleba. Ale nigdy go nie ważyłam. Dorzucam screeny jeszcze przykładowych dni z fitatu. /SFD/2016/11/8/336857fe671249ac9a66b25800fbb328.jpg
[...] bezwonny i ma bardzo słabo wyczuwalny smak. Zastosowanie: Kuchnia – olej jest jadalny i szeroko stosowany w Afryce subsaharyjskiej co najmniej od XIV wieku. Używany jest do smażenia oraz jako dodatek do wielu potraw wpływający na ich konsystencję, aromat i właściwości smakowe. Kosmetyka – masło shea jest stosowane w kosmetyce, jako środek [...]
[...] bezwonny i ma bardzo słabo wyczuwalny smak. Zastosowanie: Kuchnia – olej jest jadalny i szeroko stosowany w Afryce subsaharyjskiej co najmniej od XIV wieku. Używany jest do smażenia oraz jako dodatek do wielu potraw wpływający na ich konsystencję, aromat i właściwości smakowe. Kosmetyka – masło shea jest stosowane w kosmetyce, jako środek [...]
Diete to ja mam pytam tylko o dobry spalacz aktualnie jaki jest a nie jak dawkowac bede go lecial w przerwie na cleanie jezeli o to chodzi na hu* sie mody buntujesz o diecie to mam wiecej pojecia niz ty i nie masz nic ciekawego do powiedzenia dziekuje dobranoc . JAk czytales moj post na dopingu to wiesz ze znam swoja ppm diete pod reduckje mam [...]
za oliwę daj sobie tam do smażenia olej kokosowy, lepiej się skomponuje jak i po treningu będzie pasował, choć przy tak krótkiej obróbce możesz obyś się i bez tłuszczu. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2015-09-06 22:09:19
qazar , a co powiesz na cytat z "Zasad żywienia człowieka" H. Kunachowicz -> podrozdział : 8.1.6 (strona 138 w wydaniu z 2000 roku) : "Dużą przydatność do wszelkiej obróbki kulinarnej, w tym do smażenia, wykazuje olej rzepakowy bezerukowy oraz OLIWA Z OLIWEK" Zmieniony przez - wirnik w dniu 2004-11-16 19:04:40
[...] sam makaron z warzywami, możesz założyć na oko ilość makaronu i obliczyć ilość kcal i składników odżywczych. W sytuacji, gdy dochodzi do tego jakiś sos śmietanowy, olej do smażenia, bardziej tłuste mięso, dodatek oliwy do sosu, itp. niestety nie da się tego obliczyć. Sugeruję odżywiać się tak, żeby bym w stanie to kontrolować, a jeżeli [...]
mam rozumiec ze smalec jest dobry do smazenia ? co z olejem z orzechow ziemnych ? krotko sie raczej nie da smazyc , wiec oliwa odpada , z tego co slyczalem oliwa z iliwek nie nadaje sie wcale , bo podgrzana do wysokich temp jest toksyczna i strasznie nie zdrowa
jajecznicę walnij na maśle i będzie cacy mintaja smażysz na oliwie? są bardziej odpowiednie tłuszcze do smażenia - np. smalec, masło Zmieniony przez - Volcanodon w dniu 2009-06-19 22:46:11
Zacznij tylko od treningu siłowego. Ta kalorycznosc to jakis punkt wyjscia, obserwuj obwody i w razie potrzeby wprowadz modyfikacje - np dołóz cardio lub interwaly. 5 gr oliwy to duzo wiecej niz żeby natłuścic patelnię. Tłuszcz uzyty do smazenia wliczasz.1 g tłuszczy to 9 kcal, czyli 5*9=45, nie jest to wartość pomijalna.
[...] doświadczenia, z takim efektem a nie innym. Na co ty odpowiadasz, jedną kpiną za drugą. Smaży się dużo? Inaczej nie da rady? Od kiedy niby ,,zdrowa,, dieta zachęca do smażenia!? Keto i teść i co? Ogon wyrośnie? Klatka się zapadnie? Skąd wiesz, co bardzo, a co nie bardzo, skoro pytasz o takie sprawy!? Mierzyłem obecność ciał ketonowych, [...]
[...] Podniesione lekko białko oraz tłuszcze co za czym idzie również ogólnie kalorie. Mam jeszcze pytanie, bo na oleju lnianym nie można smażyć więc olej kokosowy będzie do smażenia dobry czy nie oraz mam makaron pełnoziarnisty penne z pszenicy durum może taki być? Ma bardzo mało kalorii, bo tylko 160kcal na 100g więc bardzo mało. Żadnych badań [...]
witajcie ja uzywam tego produktu juz od 8 lat. nigdy nie smazylem na niczym innym i jakos nic mi nie zaszkodzilo, smaki sa dosc neutralne. moim zdaniem znacznie lepsze i zdrowsze niz jakikolwiek olej do smazenia!