[...] ziemne nie sa polecane 2. Maslo orzechowe to dobry pomysl ? JAKO UZUPELNIENIE DIETY W KALORIE JEST OK. WYBIERAJ RACZEJ TE BEZ CUKRU I SOLI. 3. Czy uzywamy oliwy z oliwek do smażenia czy pieczenia ? Ja jak narazie uzywalem glownie do salatek, warzyk i twarogu. JAK MUSISZ TO UZYWAJ, ALE NIE UZYWAJ JEJ JUZ PO OBRÓBCE TO OKRASZANIA I RACZEJ [...]
Rafinowane oleje mają wyższy pkt dymienia co za tym idzie o wiele lepiej nadają się do smażenia na nich niż do spożywania bezpośrednio. Do stosowania do potraw lub doustnie wybrałbym jednak Tłoczony na zimno :).
Używam obu i powiem tak, dla mnie rafinowany tylko do smażenia mięsa, a nierafinowany do naleśników z bananem i pieprzem- idealna potrawa na śniadanie(lub podobnych potraw) i do kawy. Do pozostałych potraw mam oliwę z oliwek i olej lniany. Nierafinowany olej oprócz smaku, posiada więcej wartości odżywczych( i podobno nawet zdrowotnych), ale co do [...]
Jak wyglada podaż innych kalorii ile dostarczasz bez oliwy. Kujawski to się do smażenia nadaje a nie do picia, 10 ml do sałatki ok ale nie 200ml, poza tym kiepskiej jakości tłuszcze. Moze zastanów się nad urozmaiceniem odżywiania. Kiepskie oliwy maja kiepskiej jakosci tłuszcze i kiepski stosunek O3 do O6. Pijąc spore ilosci zaburzasz te relacje.
Moge Ci napisac przyklad ale to jeszcze trzeba by bylo podciagnac pod twoja wage ciala, uwzglednic gramature. Oczywiscie taka scisla dieta obowiazuje tylko do osiagniecia odpowiedniej sylwetki, pozniej mozna sobie folgowac delikatnie(chodzi o to ze nie musisz do konca swoich dni zyc w celibacie pokarmowym). 1posilek platki owsiane gorskie zalane [...]
[...] wg zaleceń trenera. i wyszło tak: 1. miarka serwatki, po tym cardio 30-40min 2. 4 całe jaja plus dwa białka, 30g płatków, miarka odżywki, odrobina oleju kokosowego do smażenia. 3. 200g fileta z kurczaka + 20 g olej rzepakowy, albo oliwa, na zmianę. 4. 200g fieta + 20 g oleju kokosowego, przed treningiem 5. 20g serwatki zaraz po treningu [...]
inne źródło białka ale obawiam sie ze w przypadku jak nie jesz calego jaja (a moglabys,baaa nawet powinnas - kwestia czy B/T/W wyjdą ok) tylko białko to nic innego tu sie nie sprawdzi a co do smazenia na pewno traci jakie mikroskladniki(np. pierwiastki śladowe), ale akurat kurczak nie wystepuje tutaj w roli zaspokojenia zapotrzebowania na [...]
hmmm mozecie polecic jakies oleje takie do picia ze biore jedna lyzke i do mordki ? wiem ze to nie smakuje ale czasem mam tak na koniec dnia ze nie chce mi sie pitolic w cos innego, a czasem juz nie chce dokladac wegli(orzechy i przetwory z nich zawsze cos maja i bialko tez) a wole np wypic niz smazyc na wiekszej ilosci masla czy oliwy. Wiadomo [...]
Jeszcze raz wrzucam dietę bo mi się usuneła. Co do oliwy do używam jej do smażenia czyli mówicie że lepsze olej kokosowy tylko teraz pytanie jakie proporcje 18g oliwy będzie miało takie same wartości jak 18g oleju kokosowego. To nie moja dieta z fabrykisiły mi taką ułożyli. Co do tej redukcji to teraz nawet nie mam jak biegać więc było by ciężko [...]
Do smażenia mięsa spoko smalec, albo masło klarowane - na bogato. Jakim mięsem zastąpić kuraka? Po pierwsze z kuraka masz udka. Masz indyka. Masz swinioka. Na bogato - wołowinę lub królika. Do tego masę ryb, tuńczyka jeść tyle to można sfiksowac.
Analizowałam zrzut. Do smażenia masło klarowane, smalec, olej kokosowy, oliwa. Bardziej tłuste mięso? Udka, wieprzowina, podroby, wołowina. To jest mit że białka na masie trzeba dużo. 1,5-2 g na kg masy ciała wystarczy, większe ilości mogą spowalniać budowanie masy
[...] zastąpić normalnym masłem. Jak układasz dietę, to nie korzystaj z gotowych produktów typu"pierś smażona", tylko podaj mięso z piersi ważone przed obróbką i tłuszcz uzyty do smażenia, wtedy jest bardziej wiarygodnie policzone. Poza tym 50 g bułki, to ile, pół? Pieczywo to tez nienajlepsze żródło ww. Jak już to żytnie na zakwasie. Szynki sklepowe [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Planujesz splita, to dobrze, ale ile razy w tyg.? Widzę, że cały czas efekty są, więc jest dobrze. Ale na pewno za jakiś czas zmiana treningu będzie przydatna. Co do smażenia, nie popadajmy w jakąś paranoje, raz na jakiś czas można walnąć sobie smażone mięso. Redukcja redukcją, ale to nie są jakieś zawody, jedzmy czasem tak jak chcemy, bo [...]
[...] sobie węgli. Masło orzechowe, od czasu do czasu, miód wywal, chleb pszenny zamień na razowy, kasze, ryże wyglądają lepiej, brakuje owoców. Rzepakowy mam nadzieje, ze nie do smażenia :) Jesli tak wymień na olej kokosowy lub masło klarowane. Na śniadanie nie masz pełnowartościowego białka, mleko nim nie jest. I to zapotrzebowanie to jakieś małe [...]
[...] ściankami rurki na gryf i wyjdzie ci wysokość formy (ja na wszelki wypadek dodałem na oko od 1 do 0.5 cm :D ). Formę przed zalaniem betonem wysmaruj olejem silnikowym lub do smażenia (nie smaruj rurki). Po wyjęciu z formy pryskaj beton wodą wtedy jet mniejsza szansa, że obciążnik ci pęknie i tym samym będą zasklepiać się małe nierówności. Rurkę [...]
Nie mam na razie czasu ułożyć na spokojnie nic .. nawenawet 3 dni na silowni nie byłem :( ale faktycznie z tym masłem i oliwa z oliwek przesadziłem .. zważyłem, że oliwy do smażenia dodaje około 10g (to i tak takie większe dolanie jak na mnie, ale wolę przyjąć górna granice) a masła około 30 gram w ciągu dnia .. jak znajdę chwile , poprawie , ale [...]
właśnie wstaw to wszystko W RAW czyli przed obróbką nie omlet tylko : ilość jajek, jaki tłuszcz do smażenia itp to samo z tymi jajkami miód od razu zmniejsz max do 20 g