ja stosowałem zamiast oliwek "pama" czyli olej w spreyu do smażenia. Fajny efekt ani się nie świeci za bardzo ani matowo nie wychodzi. Pryskasz ciało delikatnie i rozsmarowujesz wałkiem:)
"tak sie spytam co to jest transdermala - Napalm (Avant Research)?? i do czego sluzy ?" -do smażenia wietnamskich doop ale tutaj poyeby topią na tym własny smalec, taka mała autodestrukcja, powiedziałbym "autotreblinka"
Oszukujesz %-) Oliwa się nie utlenia, bo ma przeciwutleniacze. Idealnie nadaje się do smażenia w diecie HC. Co do oszukiwania masz nisko CHL, bo za dużo T3 wsuwasz, to już wiem dlaczego takie niebotyczne ilości żarcia pochłaniasz i trzymasz formę. Trzymanie tak długo nadczynności jest bardzo szkodliwe dla zdrowia i choćby dla wrażliwości [...]
No staram sie mieć te 2g B/5,5WW/2T węgli nawet więcej. Całkowite zapotrzebowanie mam 3.600kcal tyle conajmniej. Więc kiedy tą oliwe? do smażenia dam, ale tak po łyżce stołowej moge dać do 3 pierwszych posiłków??? O kcal sie nie martwie bo większa ilość mi niezaszkodzi Jestem ekto, jak widać w profilu
W takiej sytuacji wybór jest prosty. Poczytać na temat tłuszczów do smażenia można tutaj: https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Chodziło mi o to co studiujesz, mam problem z wyborem, a pełno tego. Ciekaw jestem. Smalec głównie do smażenia, jako dodatek do posiłku raczej nie pasuje. Spróbuj mięsa czerwonego tłustego, bardzo dobre rozwiązanie w tym momencie. 3) Odpuść sobie. Lepiej kup więcej warzyw. 4) Unikaj tego, napoje rozrzedzają soki trawienne. Teoretycznie 20/45 min [...]
[...] a jeżeli masz do tego skłonności, to się nie zastanawiaj nawet i wyrzuć cholerstwo. Wiórki kokosowe, orzechy jak najbardziej są dobre do nabijania tłuszczy. Ale orzechy niech to będą włoskie, laskowe i migdały, a nie arachidowe, czy ziemne. Proponuję też do smażenia omletów, jajek i placków owsianych, używać masła klarowanego, albo smalcu.
Zastępujesz nią normalny olej. Używasz do sosów sałatkowych, przyprawiania gotowanych ryb i warzyw, do smażenia omletów, jajecznicy, duszenia grzybów. Jest także doskonałym dodatkiem do warzyw gotowanych na parze.
[...] podal mi kolega na diecie kwaśnieskiego: Składniki: - 18 żółtek (360g) - 4 białka (160g) - 50 dag sera białego tłustego - 10 dag mąki (ja nie stosuje) - smalec / łój (do smażenia) (ja stosuje olej) Ser zmielić przez maszynkę razem z żółtkiem, mąką i białkiem. albo poprostu to wszystko razem dokładnie wymieszać/zmiksować. Rozgrzać tłuszcz na [...]
[...] więc mozesz używac zamiennie, z przewagą oliwy z oliwek. 3. Oliwe z oliwek nie uzywamy do smazenia, j/w traci skladniki odżywcze w wyniku utleniania. Ogólnie unikaj smażenia, jeśli juz to na teflonie. Najlepiej gotuj w wodzie lub na parze, albo piecz w piekarniku. 4. Jeśli to jest chleb pełnoziarnisty lub z pełnowartościowej mąki - [...]
[...] dużo siły było:-D ale pewnie będę głodować na nocce :-P małe zmiany w misce, bo naleśniki mocy mi się nie udały i musiałam zwiększyć ilość owsianych, wyszłam z prawy do smażenia @@-) dały mi energii%-) - przed przysiadem plie i rdl 2 serie rozgrzewkowe - z uginaniem nóg 2/1 zyebałam #-P chciałam zrobić progres dodałam 1 sztabkę i poszło [...]
[...] okej, to niestety cholesterol mam za wysoki :-D Ech, nie za bardzo widzę opcję zmian w diecie, bo naprawdę mało już jem tłuszczów nasyconych, raczej wszystko chude, a do smażenia tylko oliwa. Pewnie jestem jedną z tych szczęściarzy, którzy mają naturalnie wysoki cholesterol. Kupiłam berberynę, będę brać przez 3 miesiące, a potem powtórzę [...]
[...] okej, to niestety cholesterol mam za wysoki :-D Ech, nie za bardzo widzę opcję zmian w diecie, bo naprawdę mało już jem tłuszczów nasyconych, raczej wszystko chude, a do smażenia tylko oliwa. Pewnie jestem jedną z tych szczęściarzy, którzy mają naturalnie wysoki cholesterol. Kupiłam berberynę, będę brać przez 3 miesiące, a potem powtórzę [...]
[...] no więc tak.... to będzie mocny szacunek, ale wydaje mi się, że dość konserwatywny: polędwica wołowa 50g, kaczka 150g, dorsz 150g, warzywa 150g, dodatkowy olej/oliwa do smażenia 40g, warzywa 300g, ser parmezan 30g, wino 250g. W sumie szacuję, że weszło 1,100 kcal/52B/65T/40W. Wyszło przyzwoicie uważam. Post w godzinach rannych plus [...]
Ten olej to wlasnie z Almy. Wersja do smazenia... Znasz moze jakies przepisy? Pieczywo wylecialo calkiem (ale tylko tymczasowo do osiagniecia planowanego efektu. Nie jestem sobie w stanie wyobrazic diety zupelnie bez chleba w dluzszej perspektywie)
najlepsze oleje do smazenia to rafinowana oliwa z oliwek, rafinowany olej rzepakowy, olej z awokado i olej kokosowy. unikalbym smazenia na masle, masle klarowanym oraz smalcu. Zmieniony przez - czellista w dniu 2018-08-30 17:35:22
najlepsze oleje do smazenia to rafinowana oliwa z oliwek, rafinowany olej rzepakowy, olej z awokado i olej kokosowy. unikalbym smazenia na masle, masle klarowanym oraz smalcu. Zmieniony przez - czellista w dniu 2018-08-30 17:35:22 Smalec i masło klarowane dlaczego wyeliminowałes ?@) Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2018-08-30 20:37:15