heloł :-D 1/ Do czego używałaś oleju z pestek winogron? do smażenia? 2/ Dlaczego wliczyłaś te warzywa na patelnię z Biedronki do miski? 3/ ćwiczysz już te obwody? Zmieniony przez - amadi w dniu 2013-10-04 22:00:34
heloł :-D 1/ Do czego używałaś oleju z pestek winogron? do smażenia? 2/ Dlaczego wliczyłaś te warzywa na patelnię z Biedronki do miski? 3/ ćwiczysz już te obwody? Zmieniony przez - amadi w dniu 2013-10-04 22:00:34 1. tak, nie można...? Tp jeszcze zmienię bo to na później miało być. 2. no w sumie nie wiem, bo innych nie wliczam :D już nie będę [...]
Hmm co do użytku powiedzmy oliwy z oliwek w sałatce to rozumiem, że należy wpisywać osobno, natomiast do smażenia już niekoniecznie, bo przecież przy wlaniu 25g oliwy z oliwek na patelnie do smażenia cześć zostaje na patelni, więc nie zjadam 25g, ponadto wiadomo, iż oliwa na patelni ulega procesom chemiczny i fizycznym Zmieniony przez - [...]
[...] jajecznica z 6-7 jaj), masło(do jajecznicy jajek), śmietankę 30% 200 dziennie(ubita ze słodzikiem 6 szt i aromatem waniliowym do ciasta- polecam, poezja!), smalec do smażenia mięsa, tłuszcze z mięs(karkówki, boczku, wątróbki), ser żółty, wiórki kokosowe(sporo błonnika, mało WW), co 2-3 dni orzechy włoskie. Jak widać w większości [...]
[...] TREC’A zawartej na SFD. DIETA: 7.00 KREATYNA 5g 7.30 śniadanie (rano nie moge za dużo zjeść) Omlet(2 jajka + 100g owsianych) 15g oliwy z oliwek(nie liczę tej do smażenia) Banan i odrobina dżemu do smaku kubek mleka + Nitroprogen 20g 10.00 - 12.00(zależy od wykładów) II śniadanie 100 g makaronu 200 g twarogu chudego/ półtłustego [...]
Do smażenia masło klarowane - sa 500 g, ale i mniejsze. Masło w kostkach też jest po 100 g, w dwa tygodnie zużyjesz. A na sytuacje podbramkowe - jajka.
Oliwa z oliwek nie nadaje sie do smażenia Się nie zgodzę%-) http://potreningu.pl/articles/1847/piec-mitow-na-temat-oliwy-z-oliwek Krótko można smażyć - jajka spokojnie, bo one się w niskiej temperaturze ścinają. Dla mnie jednak oliwa ma zbyt dominujacy smak, by na niej jajka smażyć, chyba, że shakshukę:-D
[...] się lekko odkisić, to wyszłam na jakieś 40-50 minut %-) Tuńczyk w oliwie z oliwek, ale wpisałam tuńczyka osobno i oliwę osobno, bo trochę oliwy z puchy wlałam na patelnię do smażenia, a tuńczyka wybierałam z puchy widelcem (no może nie mega dokładnie, ale jednak nie walnęłam wszystkiego jak leci). No i tuńczyka ważyłam na wadze (wiadomo, że [...]
19.11.2012 - Klata 1. Wyciskanie hantli na skosie dodatnim - 5x 25 kg x 10 30 kg x 8 30 kg x 8 25 kg x 10 20 kg x 15 2. WL z zatrzymaniem na klatce - 4x 55 kg x 10 55 kg x 10 50 kg x 12 50 kg x 10 3. Pompki na poreczach - 3x CC x 9 / CC x 6 CC x 6 4. Rozpietki na skosie dodatnim - 3x 8 kg x 15 9 kg x 15 9 kg x 15 5. Prostowanie linek wyciagu [...]
30.11.2012 - plywanie Lekko - bardziej rekreacyjnie bo aktualnie plywanie nie jest mi do niczego potrzebne. Mialem cwiczyc delfina ale bylo za duzo ludzi wiec glownie kraul. Przy zabce czuje jeszcze lekki bol w lewym stawie skokowym. Ciekawe jak bedzie przy bieganiu. 10.00 - jajka 5 sztuk + 120g platki owsiane + 10g oliwa + 20g olej (do smazenia) [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] (Ja na przykład nienawidzę brukselki i... nigdy jej nie jem :D ) 2. Muszę zapytać z czego robisz ten omlet, skoro jajka chcesz zamienić na jajka \-) Wszelka forma podania jest ok. Od razu tylko mówię, żebyś nie wpadł na pomysł smażenia na oliwie extra vergine. Do smażenia tylko masło/smalec/olej kokosowy ewentualnie oliwa z kolejnych wytłoczyn.
[...] na smalcu / maśle klarowanym / oleju kokosowym jest mniej zdrowe niż smażenie na PAM lub w ogóle bez tłuszczu ? Dopiero co się naczytałem, że te 3 powyższe są super do smażenia i każdy ich używa. olej kokosowy i masło klarowane >>> smalec Smalec to tłuszcz nasycony długołańcuchowy - ciężkostrawny, wymaga żółci do trawienia. Dwa pozostałe [...]