SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

do smażenia

  • Dieta Redukcyjna stworzona dla konkretnej osoby.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jejjjj jakie dlugie. Zawsze myslalem, ze do smazenia nadaja sie tylko nasycone (nie mowie o jakims przelotnym podsmażaniu :) ). W sumie interesujace jest stwierdzenie, ze potrawy z grilla moga zaszkodzic - ten syf z wegla drzewnego - sam nie wiem... ale grillowanie jako technika/sposob obrobki - wydaje sie okej, ale ja to jestem raczej entuzjasta [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 6197 Data: 2010-05-27 22:53:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Masło klarowane jest jednym z gorszych wyborów do smażenia ze względu na stosunkowo dużą zawartość utlenionego cholesterolu w porównaniu do innych tłuszczy. Ale wszystko zależy od dawki, jak ktoś rzadko smaży i na małej ilości to pewnie jeden kit Dla mnie klarowane najlepsze,najsnaczniejsze staki mi wychodza. Olej kokosowy i palmowy. Olej kokosowy [...]

    Odpowiedzi: 57890 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-29 13:20:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Temperatura dymienia to jedno a utleniania cholesterolu jest dużo niższa. Ale co do smaku to nie dyskutuje bo jajecznica tylko na masełku, żadna inna tak nie smakuje. Do smażenia najlepsze są oliwy (mimo stosunkowo niskiej temperatury dymienia, która mimo wszystko raczej nie jest osiągana w warunkach domowych), olej z awokado, kokosu i rzepaku. [...]

    Odpowiedzi: 57890 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-29 13:51:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] okazja, więc wrzucam: Racuchy z kaszy jaglanej Składniki: kasza jaglana łyżka skrobii ziemniaczanej jajo odżywka białkowa (opcjonalnie) cynanom jabłko olej kokosowy (do smażenia) Kasze przygotowujemy analogicznie jak w poprzednim przepisie. Do już ugotowanej wrzucamy wszystkie składniki i blendujemy na gładką masę. Smażymy na rozgrzanym [...]

    Odpowiedzi: 403 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-20 19:55:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kawa czy herbata część I

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] wystepowania wiązań podwójnych). Tymczasem ich własciwosci chemiczne sa inne: transizomery są twardsze i nie wchodzą juz tak łatwo w reakcje utleniania, nadają się więc do smażenia i leżenia na półkach sklepowych przez bardzo długi czas. Ich właściwości elektryczne oraz budowa przestrzenna również ulegają zmianie. Z punktu widzenia [...]

    Odpowiedzi: 63480 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-02-16 20:33:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trądzik - dieta moje artykuły

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] tłuszczowych omega - 3 (a o ich własciwosciach mozna powiedziec naprwde wiele dobrego) oliwa z oliwek - jest najbogatsza w jednonienasycone kw. tł. i jest ona najlepsza do smażenia (niestety jest droga ) olej słonecznikowy - jest najbogatszy w wielonienasycone kw. tł. i najlepiej spozywac go na zimno, np. sałatki masło - z kolei jest [...]

    Odpowiedzi: 193 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-02-08 19:28:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kawa czy herbata część I

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    W temacie wczesniej wymienionych placków polecam tak: 4 jaja 250g sera smietankowego 15g maki + olej do smazenia Proponuje polewac białkiem serwatki rozrobionym w małej ilosci wody lub mleka Sprawdzone, polecam! członek-mafia.suple.hardcor.pl atleta.pl -najbardziej szczery i uczciwy dealer odzywek w necie ****************************** NACZELNIK [...]

    Odpowiedzi: 63480 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-08-09 00:48:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Może i "zdrowy", ale bardzo niestabilny i drogi. Nigdy nie wiesz co w siebie wlewasz, czy jeszcze zdrowy czy już nie. Oliwa jest bezpieczniejsza, nadaje się i do smażenia i do jedzenia na zimno, działa co najmniej neutralnie i jest stosunkowo tania. W ogóle jeśli chodzi o tłuszcze w diecie, to dla mnie wystarczy EPA+DHA w [...]

    Odpowiedzi: 57890 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-11-14 23:37:41 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • Masło klarowane jest jednym z gorszych wyborów do smażenia ze względu na stosunkowo dużą zawartość utlenionego cholesterolu w porównaniu do innych tłuszczy. Ale wszystko zależy od dawki, jak ktoś rzadko smaży i na małej ilości to pewnie jeden kit

    Odpowiedzi: 57890 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-29 13:14:41 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Temperatura dymienia to jedno a utleniania cholesterolu jest dużo niższa. Ale co do smaku to nie dyskutuje bo jajecznica tylko na masełku, żadna inna tak nie smakuje. Do smażenia najlepsze są oliwy (mimo stosunkowo niskiej temperatury dymienia, która mimo wszystko raczej nie jest osiągana w warunkach domowych), olej z awokado, kokosu i rzepaku.

    Odpowiedzi: 57890 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-29 13:32:05 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Temperatura dymienia to jedno a utleniania cholesterolu jest dużo niższa. Ale co do smaku to nie dyskutuje bo jajecznica tylko na masełku, żadna inna tak nie smakuje. Do smażenia najlepsze są oliwy (mimo stosunkowo niskiej temperatury dymienia, która mimo wszystko raczej nie jest osiągana w warunkach domowych), olej z awokado, kokosu i rzepaku. z [...]

    Odpowiedzi: 57890 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-29 13:50:39 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Temperatura dymienia to jedno a utleniania cholesterolu jest dużo niższa. Ale co do smaku to nie dyskutuje bo jajecznica tylko na masełku, żadna inna tak nie smakuje. Do smażenia najlepsze są oliwy (mimo stosunkowo niskiej temperatury dymienia, która mimo wszystko raczej nie jest osiągana w warunkach domowych), olej z awokado, kokosu i rzepaku. z [...]

    Odpowiedzi: 57890 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-29 14:02:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ale na tym rafinowanym, bezzapachowym. To jest idealny tłuszcz do smażenia na w wysokiej temperaturze. Może też być smalec, albo masło klarowane. To już jak kto lubi. U mnie w domu wszystko to co dłużej a labo na wysokiej temperaturze to kokos. Jakieś jajko albo omlet to ta oliwa w sprayu.

    Odpowiedzi: 57890 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-29 12:31:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jeszcze mamy dobre tluszcze do smazenia takie jak np. tluszcz z gesi, tluszcz z kaczki, smalec, czy chociazby olej z awokado

    Odpowiedzi: 57890 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-12-29 13:29:34 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • [...] /SFD/Images/2015/12/31/210956f16b2d45c583e07d6b91668590.jpg do pracy dzisiaj 500g kury (zdj.1), na zdj.2 już doprawiona i gotowa do smażenia na ciekawym bajerze , oliwce w sprayu ; zdj nr 3 to 2 gotowe posiłki do pracy , prócz kury standardowo po 100g ryżu na posiłek i do tego kapusta kiszona [...]

    Odpowiedzi: 1054 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-29 23:04:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a o co w oleju chodzi? do smażenia lub do kawy a czy rafinowany czy nie, tłuszczu jest ~ tyle samo,a minerałami czy witaminami zawartymi w 10g bym się nie martwił co innego używać 1-2łyzki dzienni a co innego walić pół słoika i na tym opierać źródło tłuszczu tak samo jak co innego zjeść 3-4parówki/laskę kiełbasy raz czy dwa w tygodniu - a co [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-08-04 22:41:49 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • >>>>RODZAJE DIET I NIE TYLKO<<<<Zbiór by Pejas

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] groszek - młody, niekonserwowany TŁUSZCZE (3 łyżki dziennie) oliwa z oliwek - do sałatek olej lniany - do sałatek olej z pestek winogron - do sałatek olej sezamowy - do smażenia olej sojowy - do sałatek i smażenia orzechy włoskie - kilka sztuk majonez typu light - nie więcej niż 2 łyżki dziennie olej z wiesiołka - jako suplement diety [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-07-15 21:21:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TŁUSZCZE

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Nie narzekam oczywiście bo lubię jeść tłusto:) Korzystam ze smalcu, masła klarowanego, oleju kokosowego, oliwy z oliwek. Dołożę jeszcze olej lniany. Moje pytanie dotyczy smażenia - sporo smażę, bo jakoś ten tłuszcz muszę wykorzystać. Czy tłuszcz pozostały na patelni mogę dodawać do posiłku? Jest wliczony oczywiście w bilans, ale czy taki [...]

    Odpowiedzi: 103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-07 12:06:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TAURYNA - Bycza terapia.

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    [...] procesie produkcji(wg mnie jeszcze bardziej niezdrowe niz kwasy nasycone, dzialanie podobne), wiec do smarowania pieczywa uzywaj "miekkich" margarynek Natomiast do smażenia właśnie bardziej polecam Ci masło, niż tłuszcze roślinne, gdyż kwasy tłuszczowe nasycone podczas smażenia(temp.) nie utleniaja sie do form trans-, a roślinne jak [...]

    Odpowiedzi: 931 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-04-22 21:57:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kompedium zdrowia...

    Post
    Trening w domu

    [...] ale dodając mięsko/kiełbaske , lub szklankę mleka jest szansa na ładnie zbilansowane białeczko. Inna sprawa, że chodzi też o właściwości perystaltyczne nasionek - "smażenia używamy oleju rzepakowego" do smazenia uzywamy tluszczu kokosowego lub smalcu - oleje roslinne sie pala wydzielajac toksyny. Na rzepaku to mozna co najwyzej [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 5350 Data: 2008-06-11 18:48:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)