SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dyskusje o żarciu ,treningu i innych czynnikach przełamujacych stagnacje .

temat działu:

Doping

Ilość wyświetleń tematu: 7295608

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
Ja stasuje do potraw bardziej slodkich lub dalikatnych to olej kokosowy a do mies slonych i ryb glownie maslo klarowane lub tluszcz gesi .
To do potraw smazonych pieczonych.

A na zimno to olej lniany i konopny

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
blase83
Temperatura dymienia to jedno a utleniania cholesterolu jest dużo niższa. Ale co do smaku to nie dyskutuje bo jajecznica tylko na masełku, żadna inna tak nie smakuje.
Do smażenia najlepsze są oliwy (mimo stosunkowo niskiej temperatury dymienia, która mimo wszystko raczej nie jest osiągana w warunkach domowych), olej z awokado, kokosu i rzepaku.


z utlenianiem cholesterolu to prawda. dlatego krzyz na droge ludziom np. na keto, ktorzy np. dzien w dzien na sniadanie jedza smazona jajecznice na masle z boczkiem
1

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
blase83
Temperatura dymienia to jedno a utleniania cholesterolu jest dużo niższa. Ale co do smaku to nie dyskutuje bo jajecznica tylko na masełku, żadna inna tak nie smakuje.
Do smażenia najlepsze są oliwy (mimo stosunkowo niskiej temperatury dymienia, która mimo wszystko raczej nie jest osiągana w warunkach domowych), olej z awokado, kokosu i rzepaku.


Jajecznicy się nie smaży. 5jaj, 50g masła na zimno do gara i na jak najmniejszym ogniu caly czas mieszany aż do sciecia, ale nie na wior. Kur.. Wychodzi taka puszysta, maslana. Podpatrzone u Gordona Ramsaya :) popieram w kwestii tłuszczy do smażenia, zwierzęce do smażenia to znakomite źródło oxychol, o ile cholesterol z żarcia słabo się przyswaja tak utleniony już nie. Oliwa natomiast sama w sobie jest dosyć stabilna, poandto ma tyle przeciwutkeniaczy, że co było badane, kilkunastu godzinne podgrzewanie powyżej 180*C nie spowodowało jej utleniania ani wydzielenia się jakichś rakotworczych związków. Olej kokosowy będzie ok, pod warunkiem, że używamy go mało lub używamy go w diecie z niskim udziałem węgli, bo to już są nasycone
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
zgadza sie wojmir z tym maslem do jajecznicy, ale sprobuj dodac jeszcze np. smiatany, badz ew. jog greckiego i w nim rozbeltaj jajca - wtedy to dopiero wychodzi maslana i puszysta
1

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94306 Napisanych postów 364232 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668499
A ja smażę i taka lubię

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Robiłem tak, ale to już wiadro tłuszcz u
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
czellista
blase83
Temperatura dymienia to jedno a utleniania cholesterolu jest dużo niższa. Ale co do smaku to nie dyskutuje bo jajecznica tylko na masełku, żadna inna tak nie smakuje.
Do smażenia najlepsze są oliwy (mimo stosunkowo niskiej temperatury dymienia, która mimo wszystko raczej nie jest osiągana w warunkach domowych), olej z awokado, kokosu i rzepaku.


z utlenianiem cholesterolu to prawda. dlatego krzyz na droge ludziom np. na keto, ktorzy np. dzien w dzien na sniadanie jedza smazona jajecznice na masle z boczkiem


Na pewno mniej krzywdy zrobi jedzenie 3x dziennie jajecznicy z boczkiem na masle.
Jak ludzie jedza wedliny,kurczaki,sosy pieczywo itd .

Ile osob zwraca uwage na chemie w jedzeniu,konserwanty,wzmacniacze smaku..



Kiedys ludzie glownie jedli boczek z jajkami na sniadanie.
Moj dziadek cale zycie!

Wiec z tym krzyzem to przesadziles

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1323 Napisanych postów 1407 Wiek 30 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 51615
Dowody anegdotyczne i jeszcze ten przytyk do pieczywa
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1102 Napisanych postów 10679 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 58732
Wojmir28
Dowody anegdotyczne i jeszcze ten przytyk do pieczywa


Nie no przepraszam wszystko jest zdrowe a ludzie choruja od noszenia zlych skarpetek .

snara

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
prawda jest jedna, ktora chyba kazdy tutaj zna, czyli po to nalezy miec urozmaicona diete i z glowa komponowac swoj jadlospis, zeby wyposrodkowac negatywne jej skutki. bo w XXI wieku czego sie nie dotkniesz to zle. substancji antyodzywczych jest mnostwo - fityniany, szczawiany, goitrogeny, arszenik, randap, alfatoksyny, metale ciezkie i mozna tak wymieniac i wymieniac. ale skoro jestesmy swiadomi tych wszystkich rzeczy to mozna omijac niektore rzeczy i po co dokladac sobie kolejna cegielke w strone problemow zdrowotnych skoro swiadoma osoba nie musi... szczegolnie miedzy nami, sterydziarzami, co wbijaja w siebie towar chooj wie skad, chooj wie jak zanieczyszczony itd.

when im going to do some mountaineering actually im going back home

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

HTZ jednak wyszło inaczej

Następny temat

PL Realia - czyli co warto brać

WHEY premium