[...] nie przywiera :-) Bardziej chodzi mi o to że zaczyna się on po prostu palić, (widoczne owe czarno brązowe plamki) co sugeruje ze olej rzepakowy nie nadaje się do dłuższego smażenia, a raczej na szybkie jajka, naleśniki itp a steki już raczej odpadają. A jak prysnąłem na rozgrzaną to większość odrazu się "spaliła". Niby ilość nieduża, ale czy [...]
Jajecznia to tłuszcz i białko. Ogółem smażenie stosuj jako ostatnią formę obróbki produktu. W trakcie smażenia powstają toksyczne dla nas substancje, a przypalone białko nie wchłania się. Po za tym produkt po smażeniu zawiera również (w różnych ilościach) tłuszcz z patelni. A tłuszczu po treningu się unika. Dlatego jeżeli jajka to ok, ale [...]
Polecam chińszczyzne z kurczaka. Przepis łatwy i przyjemny: Olej na patelnie, trochę więcej niż do normalnego smażenia. Na olej wrzucamy pokrojone (2-3 zależy jak kto lubi) cebule dymki (takie mniejsze) i skrojony czosnek (do 500g kury daje 2-3 ząbki). Wszystko wrzucamy na patelnie na BARDZO MAŁYM OGNIU. Chwile dusimy, dorzucamy mięso (kura [...]
[...] także pokroić w plastry, kostki (w sumie jak wam się podoba). Zaczynając od pieczarek układam je po tych 8 minutach na omlet, który następnie zawijam z dwóch stron. Jeszcze chwila smażenia (najlepiej pod przykrywką) do rozpuszczenia mozzarelli :) A z dzisiaj fasolowo-jabłkowe placuchy :-) /SFD/2016/10/17/ccf80d8851e4488589a859953e1d8489.jpg
[...] i ze dwie-trzy kromki chleba razowego. (węgle na noc podnoszą poziom testosteronu). A tak ogólnie to wprowadź do swojej diety także ryby (takie surowe do grilowania lub smażenia). Twaróg biały też jest dobry.Piersi z kurczaka można wymieniać z indyczymi.Więcej warzyw. Generalnie jednak twoja dieta jest jak najbardziej OK. Nie wiem jaki jest [...]
[...] trening, po treningu banan lub inny owoc 19:00 Kolacja jajka gotowane lub jajecznica, ryż z gotowanym mięsem, kanapki chleb razowy z chuda wedlina/ białym serem Wszystkie potrawy gotowane, zero smażenia, Posiłki wychodzą mniej wiecej co 3 godziny czyli stała pora. Teraz czekam na opinie ;) Zmieniony przez - whitecar99 w dniu 2012-07-31 16:15:34
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ciasta pieczone z jego użyciem) mają doskonały smak i lekkość a warzywa (ziemniaki na frytki i inne okopowe czy korzeniowe) pozostają chrupiące, dzięki wysokiej temperaturze smażenia (punkt dymienia w okolicy 200 stopni), zaś umiejętne na nim smażenie gwarantuje suche potrawy (np. w odróżnieniu od ociekających tłuszczem kotletów smażonych na [...]
Mozliwe, że Twoje objawy wynikają ze zbyt szybkiej zmiany diety głównie chodzi o błonnik masz go w diecie ok 40 g to dużo powiedzmy górna granica przy zwykłej diecie. Oczywiście sa diety bogatoresztkowe gdzie chyba jest do 60 g błonnika na dobę ale do tego trzeba dochodzić stopniowo . Więc jeśli np w ponedziałek masz 15 g to we wtorek nie możesz [...]
Co do tłuszczy: http://www.olejedlaciebie.pl/index.php?nazwamenu=glowne&pageheader=Jakich%20t%B3uszcz%F3w%20u%BFywa%E6%20do%20sma%BFenia?&art=naczymsmazyc.txt&kat=artykuly/olej/ na dole pisze,że olej rzepakowy nadaje się do krótkotrwałego smażenia.A ile trwa krótkotrwałe?@@-) Zmieniony przez - olciak94 w dniu 2012-02-26 17:31:43
Tak ogolnie,co jest nie tak (a wszystko naprawde jest w postach podwieszonych), wiec: Przede wszystkim musisz ustalic BTW ,tak na oko się nie da. W 4 posilkach trudno będzie pomiescic taka ilosc kcal, wiec lepiej dodac chociaz jeden,dwa. Każdy posilek powinine być pelnowartosciowy,skladac się z bialek ,weglowodanow, tluszczy (poza tym na noc,gdzie [...]
mozna smazyc calego, mozna pokroic w kostke i smazyc (chodz smazenia nie polecam, wolne rodniki wytwarzaja sie). mozna gotowac na parze, mozna wrzucic do gara z wrzatkiem itd. ja preferuje na parze. a platki owsiane to prosty sposob, gotujesz wode, wlewasz do talerza i wrzucasz platki owsiane, potem jak woda troche ostygnie (a jak Ci sie nie chce [...]
[...] twierdzi że powinno wyjście mi 2900Kcal przy takich dawkach a mi wychodzi 3110Kcal przy z sumowaniu interesujące prawda ? ;] czekam na opinie mistrza ;) a i co do jajecznicy jej wagę liczyłem tak: skoro jajko u mnie na wadze waży 60g więc jajecznica z 4 jajek to np 240g dobrze to robiłem? bo chyba nic z jajka nie ucieka podczas smażenia :P
Nigdy nie miałem sytuacji żeby wypływały mi tak widoczne ilości tłuszczu z łososia. Kilka kropelek i tyle. Nie wiem jak go smażysz, ale łosoś nie wymaga wielu minut smażenia. Nie może być suchy. Poza tym, każdy kawałek będzie miał zupełnie inne ilości tłuszczów. Od 8 do 20%. Podobnie jak z boczkiem, czy karkówką. Nigdy nie określisz dokładnie ile [...]
[...] + 1 całe jajko do bułki tartej - bułka tarta - przyprawa do gyrosa - wciśnięty ząbek czosnku - czerwona cebula + dodatki : łyżka otrębów i odrobina magi podczas smażenia http://img201.imageshack.us/i/ss851550.jpg/ skończone http://img140.imageshack.us/i/ss851556.jpg/ powiem tak smakiem trochę to przypomina kotlety ale oczywiście [...]
Do denaturacji bialka dochodzi w w trakcie wielu czynnosci wiec takze pod wplywem dzialania temperatury ale dlaczego uwazasz to za niekorzystna zmiane? W trakcie smazenia czy gotowania jajek tez je denaturujesz - czy to oznacza,ze masz ich tak nie obrabiac (notabene denaturacja zachodzi takze pod wplywem ich ubijania na surowo czy tez przy zmianie [...]
[...] to jeśli posiłek ostatni jest posiłkiem potreningowym mimo wszystko powinnaś tam dać węglowodany. Daj mleko 2%. Na kanapkę połóż jakieś mięsko żeby było białko. Ogółem smażenia unikaj, szczególnie długotrwałego. Jajka akurat szybko się robią, mogą być. Zamiast takich aerobów, długotrwałych jazd na rowerze, rolek itd. lepsze będą interwały - [...]
W mięsie liczyłem (używam dziennika posiłków vitalmax, świetna sprawa) wartości schabu, bo jednak jest najczęściej u mnie w domu. Chodziło mi wiadomo o ten tłuszcz ze smażenia, ale staram sie go i tak ograniczać do minimum. Ze zmianą nawyków będzie trudno, ale zobaczymy, spróbuje, narazie cieszę się, że robi mi na przykład ryż na obiad, kiedy cała [...]
Moim zdaniem zle proporcje BTW , wegle utrzymuj na poziomie 150g (przynajmniej na poczatku ) to powinno wprowadzic cie w stan w ktorym twoj organiz zacznie czerpac energie z tkanki tluszczowej , bialka daj okolo 2g na 1kg mc , reszte dobij tluszczami .Zle posilki skomponowane najwiecej kcal jedz rano przed/po treningu na kolacje samo bialeczko. [...]