Ekstra, które do smażenia się nie nadaje, bo szybko zaczyna dymić. I to jedyny argument za używaniem klarowanego. Smakowo i technologicznie ekstra jest dużo lepsza. Mam dzisiaj w planach Dzień OFF, ale ciuchy na ten CF spakowałem :-D Na wszelki wypadek :-)
[...] jeśli ktoś węgle tnie, ząbek czosnku lub dwa przeciśnięte już, zioła prowansalskie, sól, pieprz jeśli komuś potrzeba. U mnie wchodzi w taki lub zbliżony sposób, czasem do smażenia. Oliwa ot tak z gwinta na surowo odpada, nie dałbym rady. Poza tym w temacie 2fat4u rozwinęła się nieco dyskusja na temat źródeł tłuszczu w diecie i Xzaar podzielił [...]
Do smazenia maslo klarowane i olej koko.... a kotlety mielone np na smalcu swietnie smakuja heheh. Rzepak extravirgin na zimno podobnie jak oliwa. masla niektotrych polskich producentow nawet jak maja 82% sa oszukane bo to musi byc 82% tl zwierzecego. czy maslo dobre czy nie widac po tym jak miekkie jest w temp pokojowej (normalnej, a nie [...]
Ach z ta miłoscia no wiesz jak jest;-) Kiedys Obli powiedziala, ze to nie apteka wiec nie przejmuj sie jak zjesz ciut wiecej od czasu do czasu. Zauwazylam, ze na mnie nie dziala negatywnie takie nie trzymanie scisle ilosci kcl. Bardziej zle wplywa jak zjem cos niedozwolonego. Moje kochanie tez musze troche przestawic na zdrowsze jedzienie bo [...]
sprawdziłem wyliczenia i chyba w kalkulatorze żywieniowym jest jakiś błąd: dodałem do smażenia kuraka 3 łyżki oliwy z oliwek a on mi pokazał: 340kcal ale według etykiety oliwy to powinno być 176kcal zakładając że na łyżce jest jakieś 5g oliwy z oliwek. Ja robię kuraka na 3 porcję czyli z 600g kuraka. Wtedy wartość odżywcza 1 porcji kuraka z [...]
I placuszki owsiane 100 g płatków owsianych (ten miękki typ 1/3 szklanki mleka (z 70 ml) - ale niekoniecznie Cynamon Miód 2 łyżki (20 g) 5 g oliwy do usmażenia (łyżeczka) kcl 655 27/82/24 ale chyba zjem połowę porcji zeby zmieścić warzywka :) Jka juz chcesz te placki to smaz je natelonie bez tłuszczu. Oliwa nie do smazenia. Miód odstaw, zamiast [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Takie pytanie czy tą oliwę wogóle wliczać do diety, bo używam jej do smażenia, a na talerz trafia same mięcho. Z czym można zjeść twaróg żeby to jakoś smakowało, albo z czym go mieszacie ;D?
[...] czasu. Bo ani to zdrowe, ani ekonomiczne. I jak wrzucasz produkty do dziennika to wrzucaj składniki, nie dania, czyli mięso z piersi kurczaka plus tłuszcz, którego użyłeś do smażenia, a nie smażona pierś z kurczaka bez panierki, bo to przekłamuje makro. Warzywa to nie tylko brokuły, te to raczej legenda kulturystyki, niz jakis superfood, od [...]
[...] nie wolno tylko na ostatni posiłek. Jak wcześniej ograniczyłem tylko na start i okołotreningowe to też byłem osowiały. Co do dymienia tej oliwy, to coś mi się wydaje że używasz oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia extra virgin, a ona się do smażenia nie nadaje. Ją się tylko pije albo dodaje do sałatek. Spróbuj z oliwą rafinowaną, będzie lepiej.
[...] na cykl z BRD Testosteron Enanthate Boldenone Undecanate Nandrolone Decaonate jest w drugim tygodniu cyklu, wszystkie wąchał i smakował. Wszystkie pachną tak samo i smakują tak samo. Zapach naturalnego oleju ale nie takiego do smażenia, a smaku cierpko - gorzkiego oleju. Czy tak ma być ? I czy wszystko gra ? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
W głębokim oleju raczej nie smażysz, więc nie sądzę żeby coś zostało. Wystarczy natrzeć patelnię teflonową np olejem kokosowym i tyle. Ew. bezkaloryczny olej do smażenia a inne oleje na zimno.
wliczacie tłuszcz na którym smażycie? dając np. 20g oleju kok do smażenia, zostanie troche na patelni + ew. odsączenie potrawy na ręczniku papierowym i finalnie tych 20g nie będzie..jak to rozwiązujecie