Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
kokosowy zdrowy tłuszcz tak jak wiórki ;-) kokosowy najlepszy do smażenia a na patelnie kup sobie pam najbardziej ekonomicznie wychodzi Zmieniony przez - rutkow w dniu 2015-07-18 22:33:20
[...] to nie podchodziło co do innego jedzenia z ich kuchni to smaczne są np ich pie, ale robione w domu a nie jakieś tesco value czy asda price. dobre można kupić np u rzeźnika. a np pika sobie poszukaj cumberland sausage - smaczna kiełbaska, dobra do smażenia/pieczenia, nie to co te gówniane frankfunterki zrobione z papieru toaletowego i wody %-)
ja w sprawie tej Oliwy... bo podbno jest najzdrowsza do smazenia z wszystkich olei, jak powiedzial moj przedmowca nie wydzielaja sie z niej zadne toxyczne substancje podczas smazenia. Co ty na to Marcinecki? Biały rzeźnik pola trzech sekund i całej trumny
Strzelajcie, strzelajcie, do niedzieli macie czas . lubien: edit widzialem fotki ladnie Ci idzie , gdzie kupiles ten spray do smazenia Kupiłem u szczecińskiego dealera wszelakich wynalazków niesmacznych i dietetycznych, czyli u wlaściciela greckiego straganu z odżywkami i suplami. Ów kupiec zwie się Rafaoleus . Myślę, że nie ma problemu z [...]
[...] o smażeniu kotletów na patelni w oliwie z oliwek? Olej lniany który dostałem od mojej pani. Dobre źródło omega-3, a przy tym jest bardzo smaczny, ale nie nadaje się do smażenia. Na koniec coś ze wczoraj. Grecki Imiglykos, wino czerwone półsłodkie. Pewnie nie pisałbym tutaj o tym winie, gdyby nie to, że było bardzo dobre. Każdemu mogę [...]
[...] razy w tygodniu w niedużej ilości szkody nie zrobią, ale włączenie je jako stałego elementu jadłospisu jest średnim pomysłem. 7. Chińczyk z budki to fast-food. Tłuszcz do smażenia często kilkakrotnie wykorzystywany, stąd zawartość kwasów tłuszczowych trans spora. Natomiast zrobienie kurczaka w curry z ryżem i warzywami to 20 minut roboty w [...]
hm…. olej kujawski masz do smażenia? Wybieraj bardziej wartościowe źródła tłuszczu (olej kokosowy, masło klarowane, awokado, tłuste mięso, orzechy laskowe lub włoskie). Najlepiej nie ograniczaj się ciągle do tego samego źródła.
Kurcze no nie wiem, na wfie bardzo czesto robie plank a prowadzaca zawsze poprawia tehnike, do mnie nie miala zastrzezen. Mozliwe ze nie widac z boku ze robie cis zle? Tak, oleju uzywalam do smazenia, musze sie zaopatrzyc w cos zdrowszego
rafał wiem że jesteś wielkim maniakiem ryżowym, dlatego polecam ci nowy bardzo smaczny olej ryżowy. olej nadaje się do wszystkiego(do smażenia do sałatek itp.) produkt ten bogaty jest w wit.e i gamma-oryzanol. sprzedawany w butelkach 0,7l kosztuje 8zł czyli 3 razy taniej od dobrej oliwy z oliwek. produkt ten możesz dostać m.in. w sklepie makro.
Masz ochotę to smaż. Ważne co, ile, jak i na czym. Warto poczytać na ten temat: https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
[...] ryżowe z groszkiem i mozzarellą Składniki: -2 jaja -50g ryżu -100g groszku -40g tartej mozzarelli -25g mąki ziemniaczanej -sól, pieprz, czosnek -5g masła klarowanego do smażenia (lub więcej) Wykonanie: Ryż ugotować i wystudzić. Groszek, jesli używamy mrożonego, przepłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Po tym czasie powinien już być [...]
KONKURS - dzień 21. po trzech tygodniach wypadaloby zrobic jakies lekkie podsumowanie chociaz ;-D zmierzylam sie dzisiaj i musze przyznac, ze wyniki sa calkiem obiecujace.. %-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/a5b3f94630824513be4442761ef601a9.JPG trening 10x invert rows 20x swing sztangielka (8kg- bez szarżowania %-) ) 30x skoki z kolanami do klatki 40x [...]
ten olej raczej sie do smazenia nie nadaje. Z tego co o nim wyczytalam to pomijajac wzgledy zdrowotne on przy smazeniu gorzknieje i traci aromat. Zrob lepiej na smalcu to spaghetti ryz brazowy - ja wsypuje na dno garnka, zalewam zimna woda tak zeby bylo 2cm wody nad ryzem (przy ilosci 50-70gram), jak zacznie wrzec zmniejszam ogien do minimum i [...]
Wiesz co, właśnie mam takie dni, że po prostu wychodzi mi nisko ok. 40g T, ale zazwyczaj około 1g na kg/mc + do tego dochodzi jakiś olej do smażenia itp ( choć staram się unikać tej metody obróbki ) + oliwa w sprayu.
Kebula - obiadów nie gotuję sama sobie, tylko robi je mama mojego chłopaka, no i niestety czasami do smażenia używa margaryny (jestem w gościach więc nie wypada mi zwracać uwagę..) a wątróbka właśnie na margarynie była robiona.. A polędwica dlatego, bo nie miałam z czym zjeść kanapki :D już i tak zrezygnowałam z almette do smarowania więc jadłam [...]