SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

do smażenia

  • [...] te 30-40% na skutek obróbki. Tak więc jak kupuje burgera co ma 10g fatu na 100g surowego produktu to po usmazeniu (w actifry) ma już tego fatu 5g. I wiem co mówie bo do smażenia nie używam nic. Nawet kropelki oleju. I widzę ile smalcu zostaje po usmazeniu Burger ów/ czy innego mięsa. Więc to że się tłuszcz wytapia to nie żadna ściema. [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-11 22:41:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • B&J olej do beztłuszczowego smażenia 340g (1360 porcji) 19.95 zł Dietetyczny, beztłuszczowy olej do smażenia Berkley & Jensen Cooking spray - zdrowa odmiana w Twojej kuchni! Bezkaloryczny olej do smażenia w sprayu jest niezwykle wygodny w użyciu. Odkryj beztłuszczowe, bezkaloryczne smażenie mięs, ryb, jajek, zdrowe grilowanie! To jest [...]

    Odpowiedzi: 2225 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-01-10 11:56:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TŁUSZCZE

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Bardzo fajny art. Dzis jzu nie mam glowy do myslenia hehe, jutro cos dodam wiecje od siebie, gł to jako tluszce do smazenia sklasyfikowalbym to tak: SMalec (do wszystkiego krotko i dlugotrwale) Olej kokosowy Olej rzepakowy z pierwszego tloczenia Oraz: Olej typu Pam(beztluszczowy spray o ktorym warto pomyslec) Kategoryczny aut tluszcy [...]

    Odpowiedzi: 103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-12-15 23:38:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TŁUSZCZE

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dzięki o to mi właśnie chodziło - do tej pory jeżeli smażyłem np na smalcu to wrzucałem całość jaką miałem zaplanowaną na patelnie mimo, że do samego smażenia potrzebowałbym dużo mniej i po tym wylewałem reszte na posiłek. Czyli nie będzie dziwne jeżeli do smażenia użyjie np 5g a reszte lekko podgrzeje żeby upłynnić i dodam do posiłku? Z tym 5g [...]

    Odpowiedzi: 103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-07 12:29:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] /28.03.2010 r. /niedziela DIETA I SUPLEMENTY SUPLE rano: 2 kaps. ACTIVLAB Carnitine3 ; 30 min. przed śniadaniem 1) płatki owsiane (100 g), 3 jaja, cebula + olej do smażenia /foto/ 2) whey ACTIVLAB Whey Protein 80 plus (40 g), jabłko (120 g) 3) wołowinka, kasza gryczana (50 g) + olej do smażenia /foto 2/ SUPLE przed posiłkiem: 2 kaps. [...]

    Odpowiedzi: 630 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-03-29 00:17:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie w kulturystyce info

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] i wędliny, chude ryby (np. dorsz, tuączyk, mintaj, morszczuk) oraz chude mleko i produkty mleczne. Poddając produkty obróbce termicznej należy pamiętać, aby unikać procesów smażenia na tłuszczu, a zastąpić je gotowaniem, smażeniem beztłuszczowym lub pieczeniem w folii. Dostępność białka pokarmowego zależy również od jego strawności. Nawet [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 7869 Data: 2006-08-07 09:30:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanko odnośnie tej kuloodbornej kawy. Czy nada się taki olej kokosowy który niby jest tylko do smażenia ? http://www.mniammniam.com/sklep/zdjecia/prod12127_max.jpg Rózni się czymś od normalnego oleju kokosowego ?

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-08-09 14:37:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • właśnie wleciało 4g wegli 90g fatu nawet nie poczułem

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-30 21:24:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czy jak daję do smażenia ryby 50 ml białego wina i ono w sumie raczej odparowuje mam to jakoś liczyć do miski, czy się nie liczy? Czy może białego wina nie musimy wliczać do miski, tak jak czerwonego?

    Odpowiedzi: 600 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-08 19:29:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TAURYNA - Bycza terapia.

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    [...] do pracy i do kolacji (bardziej jestem przekonany do masła niż do margaryny - za dużo chemii z tego co wiem)oraz olej niestety słonecznikowy zamiast oliwy z oliwek (do smażenia i sałatek), ale zmienię ten nawyk! Co do obiadu, to staram się nie przejeść, ale rzeczywiście spróbuję robić przerwę między pierwszym i drugim daniem. Pracuję w [...]

    Odpowiedzi: 931 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-04-22 19:20:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nic się nie dzieje,więc wrzucę kilka fot chociaż. Dzisiaj poniedziałek - dzień OFF. Nie wiem czy dawałem te foty - ale chyba nie. Szukałem rzepakowy do smażenia,nawet nie wiedziałem że to jest rzepakowy https://lh5.googleusercontent.com/-nWxWkr8MToQ/UuUp3xoIGNI/AAAAAAAAEVk/0ouML5TzdhE/s512/20140126_135537.jpg [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-04 01:16:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jeszcze jak sam zrobisz to pokombinujesz ale kupne to i cukru nie żałują i tłuszczu do smażenia też nie :d a jak weźmiesz w tempurze to gorzej jak Panierka :d

    Odpowiedzi: 15773 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-12-06 15:09:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] oleinowego. Przeznacza się ją zwykle do celów technicznych lub rafinacji. Nie nadaje się do bezpośredniego spożycia, dopiero po rafinacji można ją spożywać – na surowo i do smażenia. - Rafinowana oliwa z oliwek – jeśli oliwa ze względu na swoje wady organoleptyczne nie może zostać sklasyfikowana jako oliwa extra vergine, poddaje się ją [...]

    Odpowiedzi: 77 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-31 21:04:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Zastanów się więc, jakie łososie kupujesz. Te dzikie są o wiele droższe. Ale przecież nasze zdrowie jest bezcenne. Jeśli to możliwe, jedz ryby świeże. Podczas ich smażenia i mrożenia kwasy omega-3 utleniają się i tracą cenne właściwości. To samo dotyczy zamykania ryb w puszkach. Czytaj informacje na etykietach, bo czasem tuńczyk jest [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-12-11 11:05:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Konkurs działu odżywianie!!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dostarcze energi do pracy mięśni 6.Zalecane jest spożywanie nie więcej niż 50g białka w 1 posiłku. Zależy to od aktualnego stanu homeostazy i treningu 7.Najlepszy do smażenia w wysokich temp. Jest smalec, zaś do smażenia a niskich i średnich oliwa z oliwek lub olej rzepakowy. Ponieważ oleje o wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów [...]

    Odpowiedzi: 63 Ilość wyświetleń: 7464 Data: 2008-03-09 20:09:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TAURYNA - Bycza terapia.

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    [...] ale niewielka porcja nie zaszkodzi - sam wyczujesz żebyś tylko się zabardzo nie przejadł. A carbo bazpośrednio po treningu zwiększ do 70g Teraz żeby była jasność co do smażenia na oliwie --> można na niej smażyć jak najbardziej byle nie na dużym ogniu bo rzeczywiście tłuszcze roślinne pod wpływem dużej temperatury zamieniają się w częśni [...]

    Odpowiedzi: 931 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-04-23 09:21:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [BLOG] Dziennik faftaqa Vol. 2

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    Nie znam zdania Kubu Mauricza na temat smażenia i używania poszczególnych rodzajów tłuszczu, generalnie trzeba jednak mieć na uwadze, że w kwestii tłuszczów smażalniczych panuje wiele sprzecznych opinii i poglądów. Np. mówi się, że na oliwie z oliwek extra virgin absolutnie nie powinno się smażyć, a ja wychodzę z założenia (i mam na to [...]

    Odpowiedzi: 3599 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-09-02 09:35:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] najnowsze wydanie Nie znam danych oceniajacych spozycie ilości tłuszczy "ciekłych", nie umiem się odnieść, osobiście uważam jednak iż są niektóre z nich jednak nadużywane lub używane niewłściwie, tyczy się to zwłaszcza oleju słonecznikowego, który stosowany jest masowo do... smażenia Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-02-04 19:48:51

    Odpowiedzi: 61 Ilość wyświetleń: 17248 Data: 2011-02-04 19:48:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [SIŁA]Kokos DT just for fun

    Post
    Po 35 roku życia

    10.10.2012 Dieta: 1) placki owsiane - płatki owsiane/jaja/jabłko/siemię lniane mielone/smalec do smażenia 2) pierś z indyka/ryż brązowy/papryka/cebula/pieczarki/brokuł/smalec do smażenia 3) pierś z indyka/ryż brązowy/papryka/cebula/pieczarki/brokuł/smalec do smażenia/kilkanaście kulek winogron/duża śliwka 4) wątróbka z [...]

    Odpowiedzi: 3051 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-10 20:44:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odnośnie wyboru oleju do smażenia Witaj Richard Ogólnie oleje mają niską temperaturę dymienia Najczęściej pomiędzy 150-200 stopni Celcjusza Jak wiadomo podczas smażenia mamy do czynienia z temperaturą powyżej 200 stopni Istotną sprawą jest długość czasu smażenia Jednym słowem im dłużej smażymy tym wyżej podnosi się temperatura tłuszczu (oczywiście [...]

    Odpowiedzi: 200 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-12 13:13:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)